Gå til innhold

Butikkene setter egne PlayStation 5-priser – blir dyrere enn Xbox Series X


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Raul07 skrev (På 6.10.2020 den 8.52):

Er bare å se på antall personer som betaler på tjenestene så ser man enkelt hva folk foretrekker uansett hvordan man vrir og vender på det. PS now har vel 2 mill mens Gamepass passerte nettopp 15 Mill.

La meg introdusere deg for en nettside, så håper jeg du forstår selv hvor du tar feil: https://www.tylervigen.com/spurious-correlations

barezell skrev (På 6.10.2020 den 10.00):

Sist gen vil jeg si det er spot on.  Litt tidlig å si på kommende. Xbox og Gamepass er styrket med EA play og potensielt eksklusivt Zenimax studio sine spill. Ps5 som vanlig med litt frekkere eksklusive titler. Kan fort bli en close match denne gangen. Og ingen ting er vel bedre enn det for oss forbrukere :)

Enig. Nåværende generasjon var en landslide, men alt for tidlig å si nå om neste. Neste blir close race og betydelig mer spennende, til vår fordel. Jeg holder en knapp på Sony, da de strengt tatt har kommet seirende ut hver gang (for min del og i salgstall), selv med PS3 som fikk en latterlig treg start.

BakaBerg skrev (På 6.10.2020 den 11.29):

det bekymrer meg at sony ikke klarer å si klart fra om cdplatene mine er kompatibel med PS5. Ser ut som det ikke er det. ...dersom mesteparten av ps4 spill likevel ikke er bakoverkompatibel.

Hvorfor tror du ikke CD-platene dine (antar du mener de fysiske spillene) er kompatible? Ingenting som tyder på at de ikke er det, så lenge du kjøper disc-varianten. Forøvrig er omtrent SAMTLIGE av de over 4000 PS4-spillene kompatibel, så det trenger du ikke bekymre deg for. Og uansett ville du gjennom Playstation Now kunne streamet dem om de ikke var det.

barezell skrev (På 6.10.2020 den 11.29):

Med en stor nok gruppe som vipper i favør en side kan vel absolutt brukes som argument for noes kvalitet eller verdi? Kanskje ikke brukes som fakta eller fasit, men det sier vel noe? 

f.eks 1,2 mill mennesker har gitt shawshank redemption 10/10 på imdb. Kun 34k har gitt filmen 1 stjerne. Jeg ville i hvert fall ikke sett på det som urimelig om noen brukte det som argument for at dette var en god film. 

Se linken jeg ga til Raul07 lenger oppe her. Og her argumenterer du strengt tatt lit imot deg selv. Som Iki sier, så har samtlige av de som gir filmen 10/10 faktisk sett filmen. Men filmen er langt fra å være den mest sette filmen. Om man tar utgangspunkt i box office, så er det Avengers Endgame. Betyr det at Endgame eller Shawshank er den beste filmen? Og kanskje viktigst av alt: Min favorittfilm er Primer, som har en box office på 1/5000 av hva Endgame har. Betyr det at jeg heller bør kjøpe Endgame på Blu-ray i stedet for Primer?

barezell skrev (På 6.10.2020 den 12.26):

Det eneste? Den får vi være uenige om. (som vanlig 😛 ) imo kan lese mye informasjon ut i fra statestikk og tall. Og selv om man som sagt nødvendigvis ikke kan trekke konklusjoner basert på det, så kan man etter min mening bruke informasjonen man har tilgjengelig til å si noe om kvalitet og verdi. 

Hvor mange ditt og datt er umulig å si. Men når Gamepass har over 7,5x så mange betalende brukere på en brukermasse som er under halvparten? (PC brukere blir et stort hull her.) Så sier jo dette noe. 

For å snu litt på det. Hvorfor mener du Sony har et så utrolig lavt tall i forhold til solgte konsoller på PS now? Kun markedføring som gjør det? Det har jo også vært ute 3 år? lenger enn game pass. Så det burde jo egentlig vært helt motsatt. 

 

Ja, man kan trekke mye informasjon ut av statistikk og tall. Men nettopp det er også problemet. Hvordan man vinkler statistikk har VELDIG mye å si for hvilket resultat man får (https://www.cracked.com/pictofacts-479-19-ways-you-can-make-statistics-say-whatever-you-want/). Å konkludere med at noe er bedre bare fordi det selger bedre lider av latterlig mange fallacies. (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies)

Du kan gjerne snu på spørsmålet, men det går ikke an å svare mer bastant på spørsmålet da heller. Jeg kan komme med noen forslag, om det gjør deg fornøyd. Sony kan ha lave tall grunnet dårlig markedsføring (som det jo har), eller på grunn av kundegruppen (gjennomsnittsalderen på Playstation er høyere enn Xbox og dermed mer pengesterke og mindre spilletid i snitt, og i tillegg er det flere såkalte casual gamers på PS4), eller på grunn av at de har et bedre utvalg av spill som IKKE er på PS Now og folk dermed ikke har tid til å spille de som ER tilgjengelig der,  eller at de som spiller Playstation er mindre glade i å ikke eie spillene de spiller, eller at spillene de allerede får gjennom Playstation Plus er gode nok til å ikke trenge Now. Jeg påstår ikke at noen av disse forslagene har rot i virkeligheten, men det er fullt mulig at en eller flere av disse kan være grunnen, og de er i alle fall nært å være like plausible som det at Gamepass gir så mye mer verdi for pengene. Forøvrig har 5 av de 15 millioner abonnentene på Gamepass kommet innen de siste 5 månedene, og såvidt jeg har klart å rote frem av informasjon, så er de 15 millionene PC-spillere inkludert, noe som kan bety at tallene er betydelig mer like om man bare sammenligner konsoll for konsoll, spesielt siden det er sannsynlig at flere Playstation-eiere abonnerer på Gamepass på PC fordi de ikke har Xbox. Herunder falt i alle fall jeg da jeg abonnerte.

Endret av Gringorilla
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg var fornøyd før svaret ditt, men ikke noe problem at "fyller" på :) 

Med film eksempelet var ikke poenget å vise at Shawshank var den beste filmen, men vise til hvordan man kan innenfor rimelighetens grenser anta at denne filmen er bra, basert på user reviews. Det var ikke nødvendigvis overførbart direkte til gamepass vs ps now, men til min påstand at man kan hente ut infomarsjon om noes kvalitet basert på nok folks mening om det. Noe Iki var uenig i. 

For ryddighets skyld så ser jeg at det ikke var beste eksempelet uansett og det var derfor jeg ikke kommenterte mer på det etter Iki svarte. Og uten at det har noe å si for diskusjonen så kunne man i hvert fall tidligere legge votes på filmer man ikke har sett på imdb.

Til det siste så siterer du meg jo på at jeg skriver man ikke nødvendigvis kan bruke informasjon fra statistikk og tall til å konkludere. For så og skrive hvor feil det er å konkludere med det. :p  Og du nevner også pc spillere med gamepass som du igjen siterer meg på hvor jeg sier det samme. Så TLDR tipp topp tommel opp i guess? 

Endret av barezell
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...