Gå til innhold

To ulike tomter med omtrent samme pris


-Siberian-

Anbefalte innlegg

Jeg har ingen kunnskap om hva tomteareal koster rundt omkring. For en tid tilbake kom jeg dog over en tomt godt uti distriktet på rundt førti mål regulert som fritidseiendom. Ei falleferdig fjølbu står også oppført der. Dette er priset til 300 000 kroner. Av dette arealet er det også en fritidstomt utskilt fra hovedarealet. Denne tomten er på cirka ett mål, og er til salgs som egen tomt, men ligger innenfor hovedarealet. Denne er derimot priset til 270 000 kroner! Hvordan kan disse to tomtene være priset såpass likt?! Det må være aspekter som jeg ikke fanger opp som gjør at det blir sånn, men jeg forstår ikke hva det skal være. Det er noe innmarksbeite som er drivepliktig, men det har blitt gjort ved bortleie i lange tider, så tror ikke det skal ha betydning. Noen forslag til hva jeg kan ha oversett?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
42 minutes ago, Dubious said:

Boplikt eller driveplikt?
Ikke innlagt vann/kloak/strøm?
Heftelser?

Fritidseiendomen har ikke boplikt, og ikke krav om innlagt vann etc.

  1. Begge tomtene er fritidseiendommer. Det nevnes ingenting om boplikt, men den store tomten har innmarksbeite som har driveplikt. Denne er idag oppfylt ved bortleie. Hvor mye kan et slikt pålegg påvirke prisen?
  2. Ingen av dem har innlagt vann/avløp. Strøm er det i nærheten.
  3. Under heftelser nevnes at det i 1968 skjedde et tinglyst jordskifte ifm. avløsing av beiterett. Usikker på hva det betyr. Det ligger ved et referat fra jordskifteretten hvor det snakkes om grenseangivelser og detaljer rundt det.
Lenke til kommentar
20 hours ago, Aiven said:

Samme selger?

Usikker. Det fremgår egentlig ikke i verken annonse eller prospekt.

20 hours ago, Jarmo said:

Vei til begge tomter? vannlinje? osv

Noe i fremtidige reguleringsplaner?

Det går grusvei forbi begge to. Samme med vannledning. Har ikke lagt merke til noe i reguleringsplanen som skal være urovekkende.

Lenke til kommentar
-Siberian- skrev (4 timer siden):

Usikker. Det fremgår egentlig ikke i verken annonse eller prospekt.

 

Slik jeg forsto det var den ene utskilt fra den andre – ergo har de samme opphav. Men ulik selger kan jo i beste fall være forklaringa, om du er ute etter et godt kjøp. Må understreke at dette har jeg ikke greie på, godt mulig det er noe ingen av oss tenker på.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Da har jeg fått klarhet i hva som ligger til grunn for prisforskjellen. På den store eiendommen handler det om at det hersker usikkerhet om hvordan kommunen vil oppføre seg hvis man ønsker å rive den falleferdige fjølbua som står der idag. I verste fall er de vrange på det, og man må "hjelpe det på vei ned" ;) Hvis man så ønsker å bygge noe nytt er det heller ikke helt klart hvor medgjørlige de vil være når det gjelder størrelse og omfang - det tar de ikke stilling til før de får et konkret forslag.

Prisen på den ordinære hyttetomta var egentlig bare inspirert av prisen på andre tomter i området.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...