Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Problem oppsett med to skjermer


Anbefalte innlegg

Jeg har hatt et problem en stund når jeg kjører to skjermer, det er at skjerm nummer 2 som jeg kun bruker til twitch, youtube etc hakker voldsomt når jeg gamer på skjerm nummer 1. Har overvåket om det kommer av at pcen blir jobbende for hardt men dette skjer uansett så lenge jeg spiller et spill. Har en i9 9900k, 32gb ram og 2080ti så kan ikke forstå hvorfor skjerm 2 har så dårlig ytelse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har faktisk ingen anelse. Det er definitivt verst når jeg loader inn i spill men synes det er litt rart siden man ser mange folk med mye dårligere PC enn min som har null problemer :p Kan spille hva som helst, om så Minecraft på low så vil den skjermen som ikke har spillet oppe ha dårlig ytelse og det gir ikke helt mening. Er det noe jeg kan prøve for å fikse dette? 

Kan tilføye at hvis jeg spiller flight simulator 2020 så er det på sitt verste når det kommer til spill, nesten ikke mulig å bruke skjerm 2 hvis jeg spiller flight simulator. 

Endret av Raul07
Lenke til kommentar

Er gaming-skjermen din G-sync?

Neste spørsmål er om det hakker hele tida, eller kun under loading screens eller annet som tidvis krever en del prosessor og/eller GPU-kraft?

Jeg har en 2K Asus 27" g-sync og opplever dette av og til sjøl under kraftig load dersom jeg ser på nett-tv, twitch eller youtube på skjerm nummer 2. Ikke så mye under spilling generelt, men veldig ofte når det loades.

Du kan eventuelt prøve å disable G-sync (nvidia control panel --> set up G-SYNC, kryss vekk "enable G-sync....") og se om det blir bedre. Hvis du ikke merker noe spesielt ytelses-drop i spillene dine så kan du jo prøve å ha den avskrudd.

Lenke til kommentar

Kan teste det det med gsync, å skru den av. Det er klart verre under loading men synes det generelt hakker på skjerm 2, bare ikke like mye som under loading. Ganske irriterende at skjerm 2 hele tiden hakker når man har en så dyr pc. En kompis av meg har en PC som koster 3 ganger mindre og har null problem å kjøre to skjermer når han spiller. 

Endret av Raul07
Lenke til kommentar

Ut ifra hva jeg søkte meg fram til for et par år sida, så er det et ganske kjent tilfelle med G-sync og har lite og si hva for slags oppsett du har ellers. Antar at kompisen din ikke har G-sync skjerm? På den tida spilte jeg mye WoW mens jeg så på vintersport på nett-tv. Plaga meg såpass at jeg skrudde G-Sync av og da forsvant hakkinga helt. Fikk ikke noe nevneverdig FPS-drop (som jeg merka ihvertfall).

Jeg har G-sync enabla hele tida nå, og merker egentlig ikke noe særlig hakking på skjerm nummer to annet enn under loading.

Lenke til kommentar

Prøvd å slå av Gsync, slå av hardware accelaration. Har også de nyeste driverne. Ingen av disse tingene hjelper. Skjønner virkelig ikke hva som er galt, kan ikke skjønne at jeg ikke kan kjøre en nettleser på skjerm to med en PC som koster over 30k :p Helt uaktuelt å kjøre 60hz på skjermen når den støtter 165 hz, da er jo hele vitsen med en dyr skjerm borte.

Lenke til kommentar

Kan prøve å legge til noe informasjon. Hvis jeg for eksempel spiller flight simulator og Twitch stream samtidig på skjerm 2 så vil twitch ha ganske mye stutters, lyden forsvinner og av og til vil hele streame stoppe. Men hvis jeg bevege musen over på skjerm to og trykker der blir det helt perfekt, og ytelsen i Flight sim vil også forbli akkurat lik, Og det gir jo ikke helt mening, samme hvis jeg drar Chrome over på skjerm 1 mens jeg spiller flight sim så vil ytelsen på Chrome være perfekt. 

 

Mulig dette ble jævla vanskelig å forstå hva jeg mener :)

Lenke til kommentar

Har ikke kabler liggende desverre men tenkte jeg sku prøve å bytte om på skjermene i dag, ha skjerm 2 som hovedskjerm bare for å teste. Skjerm 2 er en veldig billig Phillips skjerm, betalte 1100kr på komplett. Så helt uaktuelt å bruke den som hovedskjerm men må prøve å eliminere feil. Prøvd å søkt rundt på google også men virker ikke ut som folk finner ut hva som gjør dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...