Jump to content

Recommended Posts

Kan vi lage kebab, norsk kebab. snakker ikke om kjøttkaker og fårikål i pita. Kunne vi overraska en fra mitt østen med en kebab. Sikkert ikke. En norsk kebab, Noen exsempler. Ikke hva du får kjøpt i butikken. Men hjemmelaga norsk kebab variant, blir ikke overraska om det er løvstek og bernesaus i pitta, men en norsk kebab, hva kunne det hvert/blitt

Edited by Cato røberg

Share this post


Link to post
process skrev (6 minutter siden):

Du skriver veldig utydelig. Hva er spørsmålet?

Kan vi lage kebab som smaker like godt som en kebab fra øst.. På vår måte med hva vi har og tilby. 

Share this post


Link to post

Posten er såpass usammenhengende at det er vanskelig å forstå hva trådstarter egentlig er ute etter. Skal de overraskes med en norsk variant, eller er målet å kopiere en kebab så godt det lar seg gjøre?

EDIT: Forrige post kom meg akkurat i forkjøpet.

Edited by bas
  • Like 1

Share this post


Link to post
Kuhn Singhto skrev (4 minutter siden):

finnesjo hauger av norsk kebab

lammelår f eks

 

Gi meg en oppskrift. Skjønner. Min tanke er litt finnbiff og rømme kanskje. Mulig det er noen der ute som har laga noe godt. Men må dele det med andre. 

Share this post


Link to post
bas skrev (5 minutter siden):

Posten er såpass usammenhengende at det er vanskelig å forstå hva trådstarter egentlig er ute etter. Skal de overraskes med en norsk variant, eller er målet å kopiere en kebab så godt det lar seg gjøre?

EDIT: Forrige post kom meg akkurat i forkjøpet.

Hva kan vi lage som kan serveres som kebab. La oss si en fra Midtøsten sier her har du min middag i pitta. hva kunne bli våres middag i pita til han. 

Share this post


Link to post

Ville sagt grilla lam som kjøtt, evt pulled, og med friske grønnsaker. Sausen er smaken, så den må være god. Brødet kan også grilles. Tror cluet er å få mest mulig ut av råvarene.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Pliscin skrev (1 minutt siden):

Ville sagt grilla lam som kjøtt, evt pulled, og med friske grønnsaker. Sausen er smaken, så den må være god. Brødet kan også grilles. Tror cluet er å få mest mulig ut av råvarene.

Ja en god saus men hva. Oppskrift hadde hvert spesielt. Prøvd og google norsk kebab. Veldig lite der 

Screenshot_20200808_221102_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Share this post


Link to post

Meiner du kva slags norsk tradisjonsmat som hadde egna seg som fast food ala kebab, hamburger eller tempura? 

Og då med oppfølgingsspørsmålet om kva endringar vi må gjere på oppskrifta for å appelere til eit internasjonalt fast food marked? 

Share this post


Link to post
Cato røberg skrev (6 minutter siden):

Ja en god saus men hva. Oppskrift hadde hvert spesielt. Prøvd og google norsk kebab. Veldig lite der 

 

Finnes vel utallige oppskrifter. Mange ferdigsauser å få kjøpt også. Bare å prøve seg frem. Den må være noe sterk.

Share this post


Link to post

En norsk kebab i pita oss meg, fåran Netflix. Som er anderledes, type norsk variant. Jeg starta tråden pga jeg trur det ikke er mulig egentlig. Poteter er norge, og så kjedelig, men krydder og hvordan blande dem sammen. Kunnskapen om hva passer samen. Får og si det sånn, tokk en tur til thailand  og spiste litt, blant annet. Men brunsaus ble fattig da.. 

Edited by Cato røberg

Share this post


Link to post

Norsk kebab blir vell uansett veldig likt om nokon berre hadde komt på å sette saman eit slikt måltid? Norsk lammekjøtt, i norske lumper, norsk rømmesaus og grønsaker blir nok ganske likt.

Største forskjellen ville nok vært at i tradisjonell norsk matkultur så hadde vi brukt andre krydder som karve, malturt, gressløk og timian. 

  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Kunne jo sikkert lagd farse av elg eller sau, saus man kunne brukt toro bernaise eller toro brun saus.

Føler at noe ikke orntlig norskt hvis det ikke er Toro ?

Og istedenfor pita kan man bruke lefse å bruke det til rulle kebab.

 

Dette er vel norsk kebab https://www.appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam/potetlefse-med-pinnekjott

 

Pinnekjøtt i potetlefse

Edited by onkel_jon
  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post
Cato røberg skrev (57 minutter siden):

Ja en god saus men hva. Oppskrift hadde hvert spesielt. Prøvd og google norsk kebab. Veldig lite der 

Screenshot_20200808_221102_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

 

Screenshot_20200808_230700_com.android.chrome.jpg

Share this post


Link to post
Cato røberg skrev (1 time siden):

Kan vi lage kebab, norsk kebab. snakker ikke om kjøttkaker og fårikål i pita. Kunne vi overraska en fra mitt østen med en kebab. Sikkert ikke. En norsk kebab, Noen exsempler. Ikke hva du får kjøpt i butikken. Men hjemmelaga norsk kebab variant, blir ikke overraska om det er løvstek og bernesaus i pitta, men en norsk kebab, hva kunne det hvert/blitt

Den kebaben du tror er fra "østen" er vel strengt tatt fra Tyskland og akkurat den versjonen du får i Norge er vel så norsk som det får blitt. 

Når det er sagt: Pinnebrød og grillpølser over bål! 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...