Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Feste lamper i betong


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt ny leilighet, men det er ikke oppsett for taklampe på 3 av rommene. Det er elektrisk stikkontakt i taket til taklampe i alle rommene, men det er ikke noen måte å henge lampen fast på. Tror taket er i betong da det er snakk om en leilighet og det er kjempehardt å banke i det. Jeg har lyst til å få på plass lamper som tar e27/e14 pærer slik at jeg kan sette inn philips hue pærer.

Vet noen ca hvor mye det koster å få borret et feste i taket til lamper i 3 rom? Vet dere om noen billige firmaer som gjør dette? Er det eventuelt noe jeg bør gjøre selv? Hvor mye koster utstyret til å gjøre det?

Og noen som vet hvor jeg finner fine, men billige lamper som er lett å feste i taket? Taket er lavt og det er sprinklersystem i det så vil gjerne ha  komptakte og praktiske lamper.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du vil benytte firma så er kanskje elektrikere eller snekkere noen du kan høre med. Er du litt nevenyttig så trenger du helst slagdrill, betongbor og festemateriell (skruer og murplugg eller spikerplugg).

 

Lamper har jeg inntrykk av at man får i mange varianter "overalt" (jula, clasern, ikea osv).

Lenke til kommentar

Du trenger et lite slagbor og et betongbor. 4mm er passe fin tykkelse som nevnt over. Så trenger du en murplugg i samme størrelse og en liten krok som passer oppi murpluggen. 

Verktøy får man ofte lånt gratis på Clas Ohlson. De hadde ihvertfall den ordningen ifjor. Uansett burde det koste deg under 100kr om du får lånt det slagboret.

 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Skal henge opp gardinskinner og en tung taklampe i betongtak, og er grønn. Har skjønt man trenger borhammer, slagbor, plugg og skruer. Men hvor lange skal skruene være for å sitte?

 

har mest lyst til å lime på plass skinnene med tech 7, men usikker på om det holder i lengden.. og der funker ikke på den tunge lampa på 111 cm

Lenke til kommentar
On 10/30/2021 at 8:22 AM, Karl Magnus said:

Har skjønt man trenger borhammer, slagbor, plugg og skruer.

Man trenger ikke nødvendigvis borhammer for å bore et hull på 5mm og 32mm dybde. Går som regel greit med et slagbor også, selv om det tar litt mer tid og sliter litt ekstra på tuppen av boret. Husk å bruke betongbor, HSS stålbor eller trebor er ikke optimalt. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...