Gå til innhold

Vinduene i Regjerings-kvartalet skal tåle bilbomber og skarpe skudd. Nå er et norsk-produsert alternativ klart


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
10 hours ago, Ketill Jacobsen said:

Bygg en bunker utenfor Oslo!

Tror ikke det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte de som har hyppig dialog med andre etater og eksterne utenfor byen. Kanskje noen lokale gevinster, men det taper seg for samfunnet som helhet.

 

Mer bekymret over at dette bygget blir så lydtett at det blir slitsomt stille. Nesten så man burde vurdert mikrofon på utsiden for å kunne regulere bakgrunnsstøyen på innsiden. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fordi det går vei under Y-blokken, slik at en bil med sprengstoff kan detoneres under huset, skal dette signalbygget, av sikkerhetsgrunner, rives - noe de fleste oppegående mennesker mener er galskap. Videre brukes det store ressurser på å utvikle skuddsikre vinduer og eksplosjonssikker konstruksjon for å sikre våre statlige etater i erstatningsbygget. Er det ikke på høy tid at de som skal sitte bak de skuddsikre vinduene innser at de styrer samsfunnet i en farlig retning som ingen ønsker? De som former samfunnet vårt burde være de siste som kunne stille krav om slik beskyttelse.

Lenke til kommentar

Det er da litt merkelig at selv vinduene skal konstrueres fra scratch, "..av forskere og eksperter på glass..". Regner som sikkert at det er bygget et utall sikre bygg helt opp til dagen i dag, med ypperste klasse av sikre vinduer. Her virker det som det er en prosjektgruppe i arbeid, som trenger å se folk. Eller i det minste burde ha litt hjelp til kritisk refleksjon omkring kost nytte, og hva som er mulig å oppnå med passiv sikring. Det er et faktum at vakthold av levende mennesker i Regjeringskvartalet hadde vært nok til å stoppe terrorhandlingen den 22 juli 2011.

Lenke til kommentar

"Mauserammunisjon" ? ? Hva menes egentlig med det? Er det 8x57IS det henvises til? Det er jo ikke så veldig vanlig nå til dags. .30-06 som i ombygd Mauser? Det finnes mange HV-mausere i .30-06. Men også mange bygd om til 6,5x55. M67 f.eks. Eller menes det rett og slett grovkalibret rifle som i alt over .22LR? På folkemunne i visse dialekter skilles det kun på salong og mauser. Og da kan en mauser gjerne være av Remington fabrikat. Blir som en Ford Opel.

Hellbillies synger:

I førti år ha eg jakta rein
Stampa og trøtt over myr og stein
Med ein mauser og gamal rupesekk

Eg ha'kji eigong skote børsa inn
Men ho går like godt som Krag'en din
Dæ'æ god børse! Eg kjøpe alder ny!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...