Gå til innhold

Dovreekspressen

Medlemmer
  • Innlegg

    875
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Dovreekspressen

  1. Det ville være det ultimate sløseri! Bortkasta jobb. For å sitere en ukjent: "Hvis det blir igjen éi krone etter meg, så har jeg regna feil"
  2. Hun vil ha 100 millioner på konto når hun pensjonerer seg? Har hun tenkt å bruke opp penga før hun logger av? Jeg kunne pensjonert meg før jeg ble født om jeg hadde 100 mill.
  3. Etiopia forbyr fossilbiler. https://techpoint.africa/2024/02/08/ethiopia-ban-importation-fuel-powered-cars/ Olje koster penger. Og om landet ikke har egne forekomster så er det mye mer rasjonelt å bruke noe de selv har. Solkraft f.eks. Elbiler nærmer seg fossilbiler i pris. Kina kommer til å pøse ut billige elbiler. Solpaneler blir stadig billigere. Kan kjøpe et stort panel for under 1000 kr i Norge nå. Det billigste alternativet vinner fram.
  4. 2,2 mill dollar over budsjett er det. 1,6%. Den skattesaken er jo med, selv om RB ikke ønsket det. Og det er 10% reduksjon av 70%, altså 7% i realiteten. RB kan bruke 63% i stedet for 70%. Ferrari 75%, Merceds 80%. Williams 112%. Det paradoksale er at Williams ville mistet nesten dobbelt så mye tid i vindtunnel for samme forbrytelse. Det store spørsmålet er om dette lønte seg for Red Bull? Ville de eller noen andre gjort det igjen om de kjente straffenivået på forhånd?
  5. Sainz i Østerrike da bilen tok fyr?
  6. Det alle burde være forbanna på er at Mercedes og Red Bull har vunnet alt siden 2010. 2009 også, om vi tar med Brawn. To team, 12(13) år. Verre enn Schumacher/Ferrari-æraen det her.
  7. Faren med å gi en straff som ikke har noen betydning, er at ingen kommer til å bry seg om grensa neste år. Da er det cost cap + 4,9% som gjelder. Men hvorfor er det så stille rundt saken nå? Jeg har ikke sett et eneste intervju eller sitat fra verken Toto, Binotto, Horner eller noen. Skulle tro journalistene ville mase høl i huet på dem for å få en uttalelse.
  8. Tallene er for 2021-sesongen. Men mye av utviklingen av 2022-bilen foregår året før. Derfor påvirker det begge års biler.
  9. Med forbehold om at jeg har skjønt reglene riktig, de tre høyest betalte i teamet er utenfor cost cap. For RB antagelig Horner, Marko og Newey. Men så mener kanskje FIA at Newey skal telle med, fordi han er innleid konsulent og ikke ansatt. La oss si han har 10 mill i lønn, og RB rapporterer 143 mill. Med Newey blir det 153 mill. Minus den fjerder høyest lønnede på lista, som nå rykker ut. La oss si 5 mill på den personen. Så ender RB opp på 148 mill, 3 mill for mye. Tallene er bare eksempler, men jeg tror prinsippet er slik. Men dette er altså bare rykter.
  10. Rykter, med andre ord. Et annet rykte: Disputasen står om lønna til Adrian Newey skal telles med eller ikke. Han er ikke ansatt, men innleid konsulent. Men er altså også et rykte. Fra AMuS.
  11. Hvor har du 0,5-1,5% fra? Tallene er jo ikke offentliggjort. Ordet "minor" er misvisende. 5% av 145 mill er fremdeles mye penger.
  12. Hva vil du fram til, thklinge? Det er ingen av oss som vet hvor godt de har truffet. FIA har jo ikke vist oss tallene. Det eneste vi må kunne anta er at RB er over, og alle de andre er under. Hvor mye over/under vet vi ikke. Og der ligger mye av problemet; mangel på åpenhet.
  13. Da mistolket jeg deg, Retroman. Det spiller ingen rolle hvilket ord man bruker, mye, lite, minor , major. Det er hva man kan utrette med de ekstra midlene som betyr noe. Et viktig prinsipp er at det skal ikke lønne seg å jukse. Derfor må straffen være vesentlig strengere enn forseelsen. Bøter for å bruke for mye penger er nærmest en selvmotsigelse. Penger har de jo nok av, tydeligvis. Posisjon på resultatlista ville vært mer på sin plass. Uansett må det være definert på forhånd. Nå blir det galt uansett hva som skjer. F.eks. hvis det er poengtrekk, hvor mye skal trekkes? 0-8 poeng, Max/RB tjente på overskridelsen. 9 poeng og oppover, Hamilton kåres som vinner nesten et år etterpå. Begge deler er like håpløst. Og antagelig urealistisk. Å flytte Max og RB ned i år er også "umulig". Mindre budsjetttak neste år kunne kanskje funke? Proposjonalt med overskridelsene, men med en gangefaktor. F.eks. 5% mindre budsjett/ 1% overspend. Hovedpoenget er at det skal ikke lønne seg å jukse. https://www.autosport.com/f1/news/why-red-bulls-f1-rivals-see-its-minor-breach-as-anything-but/10383102/
  14. 5% er ganske mye penger. Drøyt 7 millioner USD. Flere av teamsjefene har påpekt dette, Horner inkludert.
  15. I så fall dør hele costcap. Mange var jo skeptiske i utgangspunktet, og mente det aldri ville kunne fungere. Kanskje hadde de rett.
  16. Ja, det er vel ingen grunn til å utsette om alt er på stell. Så noe muffens må det være. Skadebegrensning er nok realiteten. Hvordan kan kan resultatet pakkes inn i gråsoneproblematikk, usikkerhet, første år med budgetcap osv. Nytteløst å gi en straff som ikke påvirker resultatet. Og nytteløst å gi en straff som påvirker resultatet også. Om costcap ikke håndteres strengt, så er det "fritt fram" å overskride heretter.
  17. Hvor blir det av budsjettrapporten?
  18. Tør kanskje ikke bruke mer penger nå?!
  19. Det er flere muligheter for reaksjon. Uansett må det være noe som betyr noe. Det må svi litt. Ellers er det jo fritt fram for alle å gå over budsjettet heretter. Tilbakevirkende straff er fullt mulig. Det har jo skjedd mange ganger i idrett. Ved dopingavsløringer f.eks. Alle visste hvilke regler som gjaldt. Nå sier Red Bull at de har levert et regnskap som viser de er innafor. FIA er tydeligvis ikke enig. Tipper det foregår mye kreativ bokføring. Underselskaper, datterselskaper etc. F1 leverer hvert år! Det er alltid noen skandaler og kontroverser. Craschgate, spygate og nå costcapgate. Det er en del av sporten 😃
  20. Ligger det mye prestisje i å ikke bruke vaskeautomat? 🙄 Heller automat enn møkkete bil. Eller i det minste betale for å bruke spyler, såpe etc. Det er der jeg må ha vaskekort. På automaten jeg bruker går det heldigvis med kort. Folk har de rareste argumenter. Tenker det er folk som ikke vil ha elbil jeg. Og så er de for feige til å si det, for de innser at de blir ansett som litt rare. Så da må de finne på en hel rekke argumenter som de kan trekke fram rundt lunsjbordet. Vi har en slik gammel onkel alle sammen...
  21. Det hadde vært veldig lettvint om jeg kunne bruke mobilen på vaskeautomaten, hurtigladeren m.m. Den er alltid med, og fungerer som bilnøkkel, førerkort, bomåpner, betaling m.m. Minimalt med trykking. To trykk på sideknappen mens jeg ser på skjermen, legg mobilen på betalingsterminalen og bipp. Blir ikke enklere eller raskere enn det. Og jeg slipper at vaskekortet går tomt midt i vaskinga, eller lure på hvor mye som gjenstår før jeg begynner. Vaskekort er omtrent like anvendelig som busskort. Begge deler kan brukes til omtrent ingen ting.
  22. Det er vel for mye å håpe på at jeg kan betale på vaskeautomaten på Circle K på samme måte. Må ha vaskekort pr. i dag. DET er tungvint.
  23. "Fast tilkoblet" er antagelig ikke så veldig "fast". I mitt hus innebærer det at kabelen til VVB er skjøtet med tre fjærklemmer (Wago 221) bak et plastdeksel på veggboksen. I stedet for at det er satt en stikkontakt på veggboksen og støpsel på VVB-kabelen. Der kablene er skjøtet kan det monteres et smartrelé e.l. Noe som kan styres på tid eller andre input. Integreres i et hjemmeautomasjonsystem med all bells and whistles, om du vil.
×
×
  • Opprett ny...