Gå til innhold

Er vårt samfunn perfekt nå?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alt du lister opp til å begynne med. I tillegg lever man i en konstant usikkerhet, ikke bare rundt COVID-situasjonen, men generelt med verdensøkonimien, lokaløkonomien osv.

I tillegg er det vel slik at man aldri vil oppnå et perfekt samfunn, da man alltid vil måtte gi og ta på alle områder for å oppnå en viss balanse. Mine prioriteringer og ønsker er ikke de samme som dine osv.

Lenke til kommentar

Jeg føler virkelig for de som får en velfortjent ekstra ferie. Det virker som at samfunnet får slappa av litt. Gått litt i og rundt byen av og til, deilig at det er så stille og litt mindre folk. Men i skævven er det masse folk ^^

Det er ikke perfekt, men det var ikke perfekt før heller. Så mye stress og press. Kanskje vi kan lære noe av denne perioden. Men politikerne skal vel doble presset når alt er over, tvinge uføre og sosialytere til å jobbe 8-timers dager osv. Fattige og mellomklasse skal ikke få tro at det finnes en gratis lunsj. Det er bare for rike.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De siste par dagene syns jeg folk har mer eller mindre gitt blanke i mange råd som har blitt gitt. Folk kjører overalt og besøker folk, og mange har fester der store folkemengder samles. Ungdom vil vel alltid føle seg uovervinnelige mot slike ting, men ting tyder på at det er de slett ikke. Smittede og syke blir stadig yngre og symptomene kan være alvorlige. Dette er et problem for oss som følger alle råd og holder oss i ro, siden vi har mye større smittefare når vi først skal dra et sted i nødvendig ærend så kan man fort bli smittet av disse "verdensmesterne" som vet best på det meste.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Langt ifra, syntes det bare blir værre og værre. Mye takket være mobiltelefoner og sosiale medier, folk blir mer og mer ensomme, deprimerte og angstfylte, politisk polariserte, flere og flere tror på falske nyheter og konspirasjonsteorier, og alle får servert forskjellige virkeligheter. I USA feks så har antall selvmord blandt jenter 10-12 økt med 151% siden Iphone kom på markedet, og det bare øker og øker. Og jeg ser nesten ingen som snakker om dette

Anbefaler forresten dokumentaren "Det sosiale dilemmaet" på Netflix om nettopp dette.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Vi er så opplært til at vi må gjøre de rette tingene og de samme tingene alle sammen. Hadde vi kunnet leve litt mere individuelt så tror jeg livet hadde blitt bedre for mange. Det blir vanskelig når vi kjenner på presset om å leve opp til andres forventninger. Egentlig burde vi kun svare til oss selv og være opptatt av å holde egen sti ren. Personlig hadde jeg gjerne flyttet til ei stor og litt høy øy (så den ikke blir jevnet ut av havet om noen år)  hvis jeg hadde det jeg trengte for å overleve og noen hobbyer og noen hunder. Fred, ro og fravær av mas fra "noen" som vi godt kan kalle samfunnet for den delen. Det hadde løst mye for min del. Fiske og jaktutstyr, en bra jordkjeller og et flydropp to ganger i året hadde vært ok. 

Så lenge det bor så mange forskjellige høyrøstede mennesker som tar stor plass på alle vis på denne kloden, blir det ikke perfekt. :( 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...