Gå til innhold

Koronaviruset og fotball (datoer i førstepost)


Snikpellik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er jo ikke smitten under kontroll enda heller. Kanskje vi er der snart, etterhvert som det blir ressurser til massetesting, bedre smittesporing med appen som kommer og så videre.

Tyskland er ok på vei dit, og i Norge og Danmark begynner vi å se tegn for å ta noen eksempler på land som nærmer seg ok kontroll på spredningen. Først da vil det gi mening å tillate organisert idrett igjen, men nå må vi se an hvordan barnehage og skoleåpning, samt mye forflytning av mennesker i påskeuka gir utslag. Det er jo klart at organisert idrett er veldig viktig for folkehelsa både fysisk og psykisk, spesielt for barn og unge.

Profesjonell idrett er i en litt annen liga da konkurranser spesielt i fotballen sitt tilfelle krever ressurser av helsevesenet, politiet, leverandører og infrastruktur for å gjennomføres. Det vil nok ta en god stund. Så er det jo også forskjell på idrettene. Litt lettere å holde avstand og unngå kontakt i orientering enn i håndball ?

Lenke til kommentar
Quote

Sjef for Bundesliga Christian Seifert forteller til New York Times at de har regnet ut at det trengs 240 personer til stede på hver kamp med spillere, trenere, medisinsk støtteapparat, dommerstaben og folk til TV-produksjonen.

Kilde https://www.nytimes.com/2020/04/08/sports/germany-soccer-coronavirus.html

Mange av disse trenger selvfølgelig ikke ha kontakt med hverandre, så største gruppering er nok lagene + dommerne. Kan f.eks testes på forhånd og hvert sitt hotellrom.

Endret av kim_InnleggNO
Lenke til kommentar

Nytt:

Tottenham har som kjent reversert avgjørelsen om permittering ansatte uten lønn, og nå har også de fulgt opp med å ta samfunnsansvar. Nå brukes stadion til drive through testing av virus:

Tottenham reveal first images of new coronavirus testing facilities at their stadium - as club hand over £1bn arena to NHS in fight against killer disease

Tottenham have shared the first public images of the new life-saving coronavirus testing facilities they have installed at their new stadium to help the NHS.

Spurs' PR department have had a topsy-turvy fortnight, with the club initially slammed for placing their 550 non-playing staff on furlough before they reversed the decision just days later.

Now, the club have made a more positive move by turning the huge underground car park in their new stadium into a drive-through coronavirus testing and swabbing operation for NHS workers, their families and dependents.

The area of the stadium just off the players' tunnel, where post-match TV interviews are conducted, is now a consultation and scanning room, while the away dressing room used by Premier League opponents is now a midwives' clinical room and staff admin office.

Mer + bilder og video: https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-8222363/Tottenham-reveal-images-new-coronavirus-testing-facilities-stadium.html

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Mer nytt: 

Italian Football Federation hopes to test players for coronavirus in May before season restart

The Italian Football Federation hopes that players can be tested for coronavirus at the start of May in preparation for the season to restart.

Serie A has been suspended since 9 March because of the global pandemic.

There is no set date for when the campaign can resume in Italy, with 12 full rounds and four outstanding fixtures still to play.

"As soon as the conditions are right, we'll finish the championship," said federation president Gabriele Gravina.

Speaking to Sky Sports Italia, he added: "Soon, there will be a meeting. We will establish the procedure which we will then communicate.

"We will start, I hope, at the beginning of May with tests to ensure that players are negative and training can follow.

"Will we play through the summer? We don't have a deadline but the idea is to finish the championships."

https://www.bbc.com/sport/football/52269265

 


 

Harry Maguire sends upbeat video to all Manchester United staff as club captain pays tribute to their hard work during coronavirus pandemic

Harry Maguire has sent a video to every Manchester United member of staff, thanking them for their hard work during the coronavirus crisis and vowing to see them all soon.

The self-recorded clip was emailed to all workers at the club on Tuesday night and features the captain delivering an upbeat message from his sofa.

Hva han sa:

Sitat

 

Hi guys. I hope everyone is well. I just want to say hello and thank you. 

I know a lot of you are working from home which isn’t easy in this difficult time but keep up the good work. 

Also, the people who are volunteering for the NHS and working in their local communities, we are really proud of you so keep up that too. It’s just a big thank you from myself and all the players and all the club. 

Hopefully we can get back to normality soon and everyone can get back to their own business and we can move forward. 

For now, it’s a big thank you from myself and from all the players and I am sure we will see you all again soon.

 

 

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8219151/Harry-Maguire-sends-video-Manchester-United-staff-club-captain-pays-tribute-hard-work.html

Notat: Jeg prøver å samle det jeg finner i media om alle spillerne og klubbene i England sin innsats nå under denne krisa. Det har blitt mye United, men det er ene og alene fordi det er de det skrives om og at den klubben har vært veldig aktiv i dette, samt at noen av spillerne har vært veldig synlige med bidrag og veldedighet. Er daglig innom Liverpool.no, andre supporterklubber og scanner litt på Twitter og vil selvfølgelig poste hvis andre klubber også gjør ting. Det er ikke fordi jeg er United-supporter, hvis noen skulle tro det. Alle må selvfølgelig bidra til tråden skulle man finne noe interessant :)

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mexico:

Dropper alle opp- og nedrykk i fem år

Konsekvensene av viruspandemien ventes å bli så store i mexicansk toppfotball at ligaen fredag besluttet å suspendere alle opp- og nedrykk i fem hele sesonger.

Det betyr at ingen klubber kan rykke ned fra landets toppserie, og heller ingen kan komme seg opp på øverste nivå, i årene som kommer. Grepet gjelder for de to øverste divisjonene i landet.

 

Lenke til kommentar

Ja, det er ganske drøyt. Nå kjenner ikke til hvordan det er i mexikansk toppfotball, men vil anta at mange klubber allerede har hatt problemer økonomisk og at de da regner med at mange klubber vil gå konk som det hintes til i artikkelen så kanskje det er en grunn til at de vil skape forutsigbarhet over en lang periode.

Tror nok ikke det vil snakkes om grep for så lange tidsperioder i mange ligaer, i hvert fall ikke de største, men vi må nok begynne å snakke om år og ikke måneder generelt for fotballen i verden. 

Overgangsmarkedet kan kollapse, mange klubber kan gå konkurs, spillere kan forsvinne pga kontraktsproblemer og det gjelder store klubber også. Allerede er det snakk om Premier League-spillere som har falt masse i verdi. Vi er nå der at fotballen i verden kanskje ikke vil komme tilbake slik vi kjenner den på veldig, veldig lenge.

Annet:

Chelsea er nå i forhandlinger med spillerne om lønnskutt . Det er snakk om at et kutt på 10% er ønsket fra spillerne. Dette er for å hjelpe på økonomien internt i klubben.

Det samme skjer i Arsenal hvor det blir rapportert om at det nærmer seg enighet med spillerne om et lønnskutt på 12.5%. Arsenals totale lønnsutgifter skal være på rundt 230 millioner pund. Flere i klubbledelsen har tatt lønnskutt. Det har blitt skrevet at Mikel Arteta har overtalt spillerne til å gå med på kutt, etter uenigheter i forhandlingene. Som i Chelsea er dette for å lette på de økonomiske utfordringene internt i klubben.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...