Gå til innhold

Stasjonær PC med minimum 512 GB SSD til overkommelig pris?


Anbefalte innlegg

Er ikke ute etter en gaming-PC, men en alminnelig stasjonær datamaskin. I dag er PCene såpass raske og effektive at det eneste som teller for min del er lagringskapasiteten (samt levetid og pålitelighet).

Den jeg har nå har en harddisk på 1 TB, men SSD har unektelig sine fordeler. Ulempen er mindre minne og dyrere pris, selv om dette vil endre seg etter hvert. Har brukt maskinen min i snitt nesten daglig i over ni år og en måned, og bortsett fra at den iblant må startes på nytt når man spiller av videoer på youtube (da har jeg som regel brukt hvilemodus i flere dager i stedet for å skru den av), fungerer den fremdeles helt utmerket. Men på grunn av alderen er jeg redd for at den en dag plutselig kan ta kvelden helt uten forvarsel, og det er derfor trolig best å være føre var.

Leter derfor etter PCer med nevnte minimum av minne, men har kun funnet et par som er tilgjengelige, begge noe over 5000 i pris. Har imidlertid sett flere som ikke lenger er i salg. Hva betyr det? At de er så populære at hyllene er tomme, eller at det ikke har kommet noen av denne typen på en god stund? Kanskje kommer det nye og rimeligere i løpet av året, eller kanskje bør jeg gripe sjansen og kjøpe de som allerede er tilgjengelige. Aner ikke hva som rører seg på PC-fronten, og føler som sagt at jeg ikke bør vente for lenge med å kjøpe ny maskin.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker som om du ikke har spesielt store krav. Hvorfor bygger du ikke en PC selv? Da kan du få alt akkurat slik du vil ha det, særlig hvis du ikke har veldig spesielle krav til form eller størrelse. Si litt om hva du er ute etter, så kan du få massevis av gode råd her.

17 minutes ago, Kinski said:

Leter derfor etter PCer med nevnte minimum av minne,

Jeg ser ikke at du har nevnt minimum av minne.

Lenke til kommentar

Vil berre slenge inn at i mi meining er ein SSD eit absolutt krav til ein ny PC i dag. Det er ingenting som påverker den daglege bruken like mykje som hoppet frå harddisk til SSD. Det vil føre til at maskina kjennest merkbart raskare ut, spesielt over tid. Klarer du å smette inn ein 480 eller 500 GB SSD vil du få mykje igjen for det. Har du behov for meir lagringsplass er det ingenting i vegen for å legge til meir seinare, eller bruke ei ekstern løysing.

Støttar også tanken om å bygge sjølv. Eventuelt, kan ein ikkje legge inn delar og så få Komplett eller andre til å bygge for ein? 

Den Multicom-maskina som er øverst i søket ditt er sikkert helt kurrant, men du må legge på prisen av Windows og få det installert. Om ikkje Linux er eit alternativ. 

Lenke til kommentar

Takker for svar og linker. Å bygge den selv virker dessverre ikke sannsynlig da jeg ikke har noen erfaring med data utover vanlig bruk (man blir ikke bilmekaniker selv om man har sertifikatet). Og som sagt, gaming-PC blir litt overflødig siden jeg ikke har planer om å spille dataspill. Datamaskinene som nevnes kunne vært aktuelle, men dessverre står det bare "Ikke på lager". Vet ikke om det betyr midlertidig eller permanent utsolgt.

(Minimumskrav for minne står i overskriften.)

 

Lenke til kommentar

Bygge selv er noe man lærer seg.

Rimeligste du kan håpe på er ca 4500 kroner og forutsetter kjøp av komponenter med DnB Mastercard på kampanje hos Power og Windows lisens fra ebay.

Cepter Skin
Enermax RevoBron 500W
Asus TUF B450-Plus Gaming
Amd Ryzen 3 3200G
Adata XPG 3200Mhz 8Gb
Adata SX8200 Pro 512Gb

Det er kanskje mulig å knipe litt på kabinettet.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar
mobile999 skrev (7 timer siden):

Amd Ryzen 3 3200G

Adata SX8200 Pro 512Gb

Men er dette ikke litt i miste laget? Riktignok man det fungere til kontorpc\lett spilling\4k youtube vil den nok slite litt med men ikke regn med over 720p på maks på krevende spill,  selv syns jeg under 1 TB SSD er for lite hvis man ikke har harddisk, men det får man sjekke selv. Har man noen videoer og spill går plassen fort.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Kinski skrev (8 timer siden):

Å bygge den selv virker dessverre ikke sannsynlig da jeg ikke har noen erfaring med data utover vanlig bruk

Det er lettere å bygge egen maskin en man skal tro det er. Her er en video som er laget av Komplett som tar en grundig gjennomgang av hva man bør tenke på. 

 

Lenke til kommentar
ilpostino skrev (11 minutter siden):

Det er lettere å bygge egen maskin en man skal tro det er. Her er en video som er laget av Komplett som tar en grundig gjennomgang av hva man bør tenke på.

jøss hvis dette er beste pcbyggerguide for nybegynnere, så burde komplett lage noe bedre.

Hva med eldre hovedkort x370 og ryzen 3 genrasjon?

Hva med kjølepasta?

Hvordan tilpasse ram mot hovedkort?

Noe kjente problemer med

Corsair Force Series MP600 1TB M.2 SSD

M.2 2280, PCIe 4.0, NVMe, SD TLC, up to 4950/4250 MB/s, 1800TBW

og eldre hovedkort?

Bør man ikke gjøre litt reach før man bygger? Litt surt man finner utdatert bios og ender med pcen ikke vil starte, eller får svart skjerm i oppstart, det er vel ofte størst problem for nybegynner, sammen med å ta feil mutter slik det ender med kortsluttning.

Så blir impornert basert på den filmen hvis den er nok for nybegynnere uten ekstra hjelp.

Nå kan man jo diskutere om antistatisk matte og armbånd er nødvendig, størst sansynlig ikke, fordi både ram og hovedkort har ekstra beskyttelse særlig dyrere kort. Også skjermkort har fått bedre beskyttelse en før.

Så kan man jo også diskutere hvor nødvendig drivere er nå en før.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (1 minutt siden):

Så blir impornert basert på den filmen hvis den er nok for nybegynnere uten ekstra hjelp.

Alle må starte et sted. Ettersom den er rettet mot nybegynnere så må man starte med det enkle. Du reiser en del spørsmål som svært sjeldent nybegynnere kommer borte i. Nå har også du en sjelden kvalitet i å konstruere problemer som få elle ringen andre har eller ser også. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ilpostino skrev (41 minutter siden):

 Nå har også du en sjelden kvalitet i å konstruere problemer som få elle ringen andre har eller ser også. 

Du vil neppe tro på hvor vanskelig ebay\aliexpress eller butikkene vil være enkelte tilfeller så ikke tro meg du.

Lenke til kommentar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...