Jump to content

Kinski

Medlemmer
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)
 1. Leter man på nettet etter nettsider som tillater deg å lagre videoer fra f.eks. Facebook, Instagram og Youtube, er det ikke så vanskelig å finne. Men å lagre videoer fra andre nettsider er ofte problematisk. Da får man bare beskjed om at de ikke støtter den nettsiden. En gang iblant er man heldig og finner en som kan laste ned fra alle steder, men disse lever som regel på lånt tid. Og mange nettsider som skryter av at de kan laste ned alt er kun clickbait. Tenker for eksempel på NRK. Har opplevd flere ganger at de har lagt ut noe på nett-TV som jeg godt kunne tenke meg å se, og når jeg omsider setter meg ned for å se, så får man beskjed om at det ikke lenger er tilgjengelig. Hadde det vært mulig å laste ned og lagre, så kunne man sett det når det måtte passe. Så er det noen som vet om det finnes et program man kan laste ned (gratis om mulig) som tillater deg å laste ned videoer fra alle nettsider? Det finnes selvsagt nettsider som lover og garanterer dette, men er ikke interessert i å laste ned programmer fra ukjente sider uten først å vite at man kan stole 100% på dem.
 2. Det er forskjell på å storme en bygning, skjønt mange spaserte bare rolig inn etter at sperringer ble fjernet for dem og dører åpnet (som man kan se på videoer) og å forsøke å omgjøre et valgresultat. Det var neppe en eneste av de oppmøtte som trodde at de ville være i stand til å tvinge makten til å utrope Trump som vinner fordi de forlangte det. Herjingene til BLM og Antifa har kostet flere liv, har vært langt mer kostbare og skapt langt mer uro og utrygghet enn den lille flokken i kongressen noen gang har gjort.
 3. De samme folka som mener at Sleepy Joe vant er de samme som hylte om at Trump var en "illegitimate president" i flere år, og gjennomførte flere forsøk på å koble ham til Russland. For at noe skal tilbakevises må det først etterforskes. Og ironisk nok er det Trump og republikanere som har forsøkt å sette i gang en etterforskning, mens Demokratene og RINOs har gjort hva de kan for å stanse dem. Det er ingenting i lydopptaket som vitner om valgjuks. Man har hengt seg opp i ordet "finne" i en privat telefonsamtale, hvilket virkelig er å gripe etter halmstrå om man tolker det som et forsøk på å presse noen til å begå valgjuks. Trump sa forøvrig at om det kunne dokumenteres at han tapte, ville han rolig trekke seg. Men ethvert forsøk på å gå valgresultatet nærmere etter i sømmene ble sabotert. Det var ikke telling av stemmer på nytt som var tema, men som sagt verifisering av stemmene.
 4. Fake news: https://www.news.com.au/finance/business/media/the-story-was-a-hoax-donald-trump-hits-out-after-stunning-washington-post-retraction/news-story/4316de0c552800a040bc59332cd79964 De ble avvist uten engang å bli vurdert. Han forsøkte ikke å omgjøre valgresultatet, men å verifisere dem. En stor forskjell. Blant annet ble det gjennomført grunnlovsstridige endringer i stemmereglene som gjorde det mulig å stemme uten å vise legitimasjon. Hundrevis av vitner har stått frem, det er en video hvor man finner frem falske stemmesedler etter at alle andre er sendt hjem og sender dem gjennom stemmetellerne flere ganger, og det er umulige hopp til Bidens fordel i vippestatene som ikke kan forklares som annet enn juks. Statskuppet er det Biden og Demokratene som står for. Dette irrasjonelle og infantile hatet mot trump viser bare hvor lett massene lar seg manipulere.
 5. Sitat: "Trump fikk sine kontoer på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube blokkert etter at hundrevis av tilhengerne hans stormet Kongressen i januar for å prøve å avbryte den formelle opptellingen av valgresultatet." Løgn, hvor kommer disse påstandene om forsøk på valgkupp fra? Dette var demonstranter som uttrykte sin misnøye over valget, hvorav noen få gikk for langt. Men ikke så langt som BLM og Antifa har gått når de har herjet i gatene. Sitat: "Trump hevder fortsatt at valget ble stjålet fra ham ved hjelp av omfattende fusk, og at det var han som egentlig vant valget, ikke Joe Biden." Det har han rett i, men noen offentlig dokumentasjon foreligger ikke siden ethvert forsøk på å gå valget skikkelig etter i sømmene har vært sabotert av hans motstandere. Sitat: "Siden utestengningen fra sosiale medier har Trump i stor grad forsvunnet fra offentligheten, og han har hatt vanskelig for å nå ut." Noe som burde bekymre offentligheten, ikke brukes som grunn til å feire. At en president, som han fortsatt var da han ble utstengt, skal fratas muligheten til å gjøre sin stemme hørt på grunn av latterlige påstander om oppfordringer til vold, viser hvor ille det faktisk er blitt. Sitat: "På hjemmesiden gjentar Trump de falske påstandene om at han vant valget, og han angriper partifeller som har vært kritiske til ham." Det er altså media som skal avgjøre hvorvidt påstandene er sanne eller ei? Og han angriper partifeller som har dolket ham i ryggen. Den såkalte latterliggjøringen er det først og fremst media som står for. Den nye plattformen er enn så lenge bare i startfasen, og at kun Trump kan poste innlegg der enn så lenge kommer mest sannsynlig av at hver eneste av hans meldinger på Twitter ble druknet i hat, spam, troll, sabotasje og boter som gjorde enhver debatt umulig.
 6. Tenker ikke på de musikkvideoene som ble vist etter sendetid for noen år siden, selv om det ikke hadde gjort meg noe om man også startet opp med denne tradisjonen igjen. Men husker at etter kveldsnytt og alle andre sendinger var over, så avsluttet man gjerne med et pausebilde som skulle skape en avslappet stemning og atmosfære. Sammen med bildet spilte man også tilsvarende avslappende musikk. Minnes dessverre ikke hvilken type musikk det var, men tror det iblant var det man assosierer med rolig "night time" jazzmusikk/heismusikk. NRK har laget sitt eget arkiv over programmer, men skulle gjerne sett at de også la ut et arkiv over disse bildene og tilhørende musikk.
 7. Har ikke noe svar på det du spør om, men tenkte et tema relatert til emnet kunne være av interesse. Fysikkprofessor Kåre Olaussen ved NTNU sier at fotoner mister energi til rommet og slik påvirker utvidelsen: There is a kinetic energy associated with the expansion rate of the universe itself. Reasonable enough, you should think. But it has the wrong sign! The faster the universe expands, the more negative its kinetic energy is. In fact, in such a way that the total energy of the universe is exactly zero (this is the content of the first Friedman equation). Consider the universe as consisting only of photons (or more generally only relativistic particles), plus itself. As it expands, the energy of the photons decreases quite rapidly, but its velocity (rate of expansion) also decreases equally rapidly. That makes its kinetic energy less negative. So, the answer is quite simple: The energy of the photons is converted into kinetic energy of the universe itself, making it expand less rapidly. What happens to the photon energy that is lost to cosmic redshift? (researchgate.net)
 8. Rundt juletider smaker de som de skal, men utenfor sesongen blir det gjort noe med dem, sannsynligvis for at de skal holde seg lenger (akkurat som jordbærene utenfor sesongen er merkelig harde). Det hvite under skallet, som gjerne er godt festet til kjøttet, blir gulaktig, frukten (med skallet på) føles ofte hard og glatt å ta på, og det er en ufyselig lukt som følger med på kjøpet og som fremstår som syntetisk eller noe. Som regel er det tilstrekkelig å rispe litt i skallet med en negl for å kjenne denne lukten, og da vet man at sesongen er over for denne gang. Flere som vet hva som her refereres til, og hva det kommer av?
 9. Hva DVDer og Blu-Ray angår, så er de eneste kjedene jeg vet om Elkjøp, Coop og Europris, om man ser bort fra den eneste gjenværende Platekompaniet. Men utvalget er ikke all verden. I tillegg er det en bruktsjappe i nabobyen. Det er ikke så mange år siden at man kunne slå ihjel tiden på en bensinstasjon mens man ventet på at hamburgeren skulle bli klar ved å kikke på tegneserier, CDer og filmer. I dag har man kun igjen et avisstativ og diverse matvarer å kikke på. Dessverre finnes det mye på fysiske medier som ikke er tilgjengelige som streaming, og i alle fall ikke med norsk tekst. Og det som finnes kan plutselig forsvinne. Med fysiske filmer eier man dem, og kan se dem når det måtte passe.
 10. Nå tenkte jeg på ferdig innspilte album og slikt. Oslo er i alle tilfeller altfor langt unna for meg. Ja, man har i dag nettet, men iblant kan det være greit å eie noe fysisk.
 11. Før kunne man kjøpe CDer på hver bensinstasjon og de fleste dagligvarekjeder, elektronikkjeder, kiosker m.m. Men bortsett fra Platekomaniet i Oslo og noen få platebutikker ellers i landet, hvor får man kjøpt CDer uten å bestille på nettet?
 12. Takker for svar og linker. Å bygge den selv virker dessverre ikke sannsynlig da jeg ikke har noen erfaring med data utover vanlig bruk (man blir ikke bilmekaniker selv om man har sertifikatet). Og som sagt, gaming-PC blir litt overflødig siden jeg ikke har planer om å spille dataspill. Datamaskinene som nevnes kunne vært aktuelle, men dessverre står det bare "Ikke på lager". Vet ikke om det betyr midlertidig eller permanent utsolgt. (Minimumskrav for minne står i overskriften.)
 13. Er ikke ute etter en gaming-PC, men en alminnelig stasjonær datamaskin. I dag er PCene såpass raske og effektive at det eneste som teller for min del er lagringskapasiteten (samt levetid og pålitelighet). Den jeg har nå har en harddisk på 1 TB, men SSD har unektelig sine fordeler. Ulempen er mindre minne og dyrere pris, selv om dette vil endre seg etter hvert. Har brukt maskinen min i snitt nesten daglig i over ni år og en måned, og bortsett fra at den iblant må startes på nytt når man spiller av videoer på youtube (da har jeg som regel brukt hvilemodus i flere dager i stedet for å skru den av), fungerer den fremdeles helt utmerket. Men på grunn av alderen er jeg redd for at den en dag plutselig kan ta kvelden helt uten forvarsel, og det er derfor trolig best å være føre var. Leter derfor etter PCer med nevnte minimum av minne, men har kun funnet et par som er tilgjengelige, begge noe over 5000 i pris. Har imidlertid sett flere som ikke lenger er i salg. Hva betyr det? At de er så populære at hyllene er tomme, eller at det ikke har kommet noen av denne typen på en god stund? Kanskje kommer det nye og rimeligere i løpet av året, eller kanskje bør jeg gripe sjansen og kjøpe de som allerede er tilgjengelige. Aner ikke hva som rører seg på PC-fronten, og føler som sagt at jeg ikke bør vente for lenge med å kjøpe ny maskin.
 14. Et modem er som kjent en oversetter mellom digitalt og analogt, og selv digital radio har digitale komponenter. Men hvor utbredt er egentlig analog teknologi i digitale produkter? Spør fordi det ifølge ny teknologi kan vise seg at de analoge delene kan erstattes av rå datakraft i fremtiden, slik at produktene blir 100% digitale, og dermed enklere, mindre og billigere å produsere. Fra et par artikler rundt digital radio: Digital computing signals are now running faster than radio signals, which makes it possible to transmit or receive signals directly from digital circuits. https://www.cambridgeconsultants.com/case-studies/pizzicato-fully-digital-radio-transceiver https://www.theengineer.co.uk/future-of-iot-will-be-smart-dust-says-cambridge-consultants/ I fremtiden kan man dermed både laste ned og senere slette digital radio på mobiltelefonen sin. Kombinert med teknologi som tillater høyttalere å være flate som pannekaker, vil vi etter hvert få radiospillere som skiller seg betydelig ut fra de gamle radioene med vakuumrør.
×
×
 • Create New...