Gå til innhold

[løst] - Hjelp til tilkobling av 3,5mm trs lavalier mic til 6,35 mm input på H5n


Anbefalte innlegg

Hei,

jeg er absolutt en lyd-amatør, og har rotet meg borti noe jeg trenger hjelp til å forstå. Jeg lager hobby videoer (familie-/vennerelatert), men er altfor glad i utstyr og det å lære meg noe nytt. Jeg har derfor kjøpt H5n og brukt denne til å ta opp lyd. Vanligvis bruker jeg en lavalier mic tilkoblet 3,5 mm mic inputen på microffn-delen av H5n. Nå har jeg lyst til å gjøre H5n mindre (sånn at jeg kan ha den i lomma) og har da tenkt at jeg kan tilkoble mikrofonen (lavalier, 3,5 mm) til Input 1 via en 3,5mm trs -> 6,35 mm trs adapter. Men jeg får ingen lyd! Jeg lurer på om det kan ha noe med line level å gjøre...

Jeg har forsøkt lese i bruksanvisningen til H5n-en. Jeg lurte først på om jeg bruker feil adapter, at jeg burde hatt en TS adapter. Men i manualen (side ? står det at det er en TRS inngang. Dog leser jeg nå at de snakker om tilkobling av mikrofoner til XLR-inngangen. Hvorfor kan jeg ikke tilkoble 6,35mm TRS inngangen? Har det noe med å gjøre at 6,35 mm inngangen er line level, og ikke mic-level?  

Kan det ha noe med phantom power å gjøre? Jeg får det til å fungere med plug in power aktivert på 3,5 mm trs inngangen, men ikke med phantom power på 6,35mm trs inngangen. Jeg har forsøkt både 12, 24 og 48V. Jeg er sikker på det er noe elementært jeg misforstår...

Hvorfor får jeg ikke lyd?

 

Tusen takk for hjelp til å forstå dette...!

 

EDIT: kan det være denne jeg trenger? Handler vel om å konvertere phantom power (12-48V) til plug-in power (2-5V?)... Kanskje årsaken til at jeg ikke får det til å fungere ligger i strømforsyningen (som må være 2-5, ikke 12-48V som jeg får ved å bruke 6,35 mm TRS inngangen i H5n-en)?

EDIT2: Tror det har noe med strømforsyningen. Jeg forsøkte nå tilkoble en RØDE videomic pro+ som har egen batteri-strømforsyning i seg. Jeg tilkoblet denne (3,5mm trs) til INPUT 1 via min 3,5 -> 6,35 mm TRS adapter inn i TRS-inngangen (INNPUT 1) på H5n. Dette fungerte fint. Er det noen måte å få plug-in power på 6,35 mm TRS inputten i H5n, eller må jeg benytte XLR?

 

Spørsmål:

  1. Hvorfor får jeg ikke lyd når jeg tilkobler min RØDE smartLav+ til TRS-inputten på H5n (via adaptere, først TRRS->TRS, så TRS 3,5mm->TRS 6,35mm)? Har det noe med plug-in power å gjøre, eller feil line level?
  2. Er det noen måte å få plug-in power på TRS 6,35mm inputten på H5n? Kanskje jeg hadde fått det til å fungere da?

 

IMG_2760.thumb.jpg.1e770ae2889636314cad964f50eee036.jpg

Endret av Anterialis
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg tror svaret på spørsmålet mitt er at jeg ikke fikk det til å fungere grunnet feil linjenivå. 6,35 mm inngangen (som vist på bildet) i H5n-en forventer line-in level, men får på mitt oppsett mikrofon-linje nivå. Det er vel 1000 ganger mindre enn forventet. I tillegg trenger mikrofonen plug-in strøm (3-5v?). Jeg måtte kjøpe et adapter (VLXR) fra Røde for å 1) øke nivået til linje-nivå samt endre phantom power (12-48v) til plug in power (3-5v). VLXR-adapteret gjør begge deler og muliggjør tilkobling av 3,5mm mikrofoner inn på xlr-kontakten i bunn av H5n. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...