Jump to content

Anterialis

Medlemmer
 • Content Count

  3439
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anterialis

 1. Takk for hyggelige tilbakemeldinger Ja, jeg gleder meg litt kan dere si... Jeg skal høre med forhandleren. Selgeren min er hyggelig han, men i pappaperm man-ons. Håper ikke det bare er han som følger opp bilen min...satser på den kommer snart
 2. Det skulle en tro.. Hele veien fra USA har de visst veldig lite.
 3. Jeg vet ikke hvilket selskap det er, ikke fått den info. fra BMW.. Kan jo høre en gang til, forstår det er mest riktig. Men da skjønner jeg at jeg ikke vil komme noen vei med å ringe Drammen havn? Det nr. har jeg nemlig funnet
 4. Hei! Gjelder nybil BMW. Jeg har snakket med BMW, de har veldig lite informasjon om hvor bilen er, sier dem. Jeg har forsøkt tracke bilen selv. Vet den er ankommet Bremerhaven for ca. to uker siden, og i går (eller var det torsdag..) kom bilfraktebåten Autoprestige fra Bremerhaven (via Sverige) til Drammen. Jeg lurer da på om bilen var på den båten. Hvordan kan jeg finne ut av det? Er det mulig å ringe Drammen havn å spørre basert på VIN? Forslag? Jeg er kun nysgjerrig, vil ikke sende masse email eller skape merarbeid av betydning. Takk for svar!
 5. Hei! Ila. de siste månedene har jeg oppdaget at dører i underetasjen siger, dvs. åpner seg selv til 90 grader åpning om de ikke "låses" i sluttstykket. Mao., om dørene bare legges inntil - ikke ordentlig igjen - så siger de til åpen tilstand av seg selv. Jeg har målt karmen og veggen og det virker som veggen er litt skjev, ca. 1-2 cm forskjell fra bunn til topp. Boligen er i Sør-Norge, ingen særlig vinter i år. Det har vært kulderader (maks -5 kanskje), men kun én dag med snø på ca. 2-5cm. Altså ikke mye vekt på taket. Jeg merket ikke at døren åpnet seg selv for 6 måneder siden, så dette må ha tilkommet siste månedene/halve året. Årsaker? IMG_3120.HEIC IMG_3123.HEIC EDIT: iPhonen er satt til å ta .heic-bilder, må vel bare lastes ned før de kan tittes på.
 6. Takk for info! Kom gjerne med flere erfaringer og tips til apper!
 7. Hei! Både i privatsammenheng, men også i jobb, hender det at jeg leder diverse prosjekter. P.t. holder jeg på med et prosjekt på jobb og i den anledning hadde det vært flott å finne en platform hvor vi kan "møtes" for diskusjoner (chat eller helst videokonferanse, 6-12 stykker) samt et slags "møterom" hvor man kan chatte, legge. ut filer (.pdf, .word. etc.) og annet. Jeg har forsøkt Teams og førsteinntrykket var flott! Akkurat dette jeg leter etter. Men jeg har ikke helt forstått Teams tror jeg. Først og fremst virker det litt vanskelig for meg som privatperson. Jeg har laget en konto på 365Office(?) som jeg bruker for å logge meg inn. Jeg valgte "privatperson", men da blir jeg bare henvist til Skype (uaktuelt, ikke hva jeg leter etter). Jeg må altså velge "skole" eller "jobb". Jeg ønsker ikke kun bruke det i jobb, men ok. Jeg blir da bedt om å opprette en Team (?), og blir bedt om navnet på firmaet mitt/jobben min eller noe lignende (jeg husker ikke helt ordlyden). Jeg valgte da navnet på jobben, men dette blir jo litt rart når jeg også kommer til å bruke Teams i det private (e.g. planlegge utflukter, ferie, sammen med familie og venner). Har jeg misforstått Teams? Er det andre program som passer bedre for meg? Oppsummert: Krav: En "møteplass", hvor man e.g. har et stort "rom" hvor man kan chatte og sende filer. Mulighet for å opprette undergrupper hvor enkelte gruppemedlemmer kan diskutere og legge ut filer. Mulighet for videokonferanse, både 1 til 1, men også mange samtidig (10-12). Gratis. Jeg bruker ikke FaceBook.. Tusen takk for hjelp 😃
 8. Hei, Denne posten omhandler eSIM til AppleWatch fra forskjellige tilbydere. Meg bekjent (meng jeg har ikke undersøkt godt) er det kun Telenor som tilbyr eSIM til AppleWatch. Hva er grunnen til dette? Spesielt OneCall. Jeg kontaktet dem for to år siden og fikk da beskjed om at de var i dialog med Apple. Jeg kontakter dem i dag og de er fremdeles i dialog, ingen ny info. Dette stoler jeg jo selvsagt ikke på, dvs. "dialog" betyr kanskje at de har sendt en mail for noen år siden og venter på svar. Hvorfor går ting så utrolig tregt? Innen eSIM er på plass så har det vel kommet en ny teknologi.... Dersom noen jobber hos forskjellige tjenesteleverandører med litt info, gi meg gjerne en forklaring 😃 Jeg forstår ikke dette..
 9. Hei, jeg ønsker å ta opp to personer med trådløse opptakere (eg. røde wireless go) med en H5n. Jeg tenker å kjøre et lydopptak via stereo-jack / mic inngangen og det andre lydopptaket fra den andre personen via XLR-inngangen. Dette kan recordes eg som multi channel på H5n. Skulle gjerne sett at jeg kunne lage en stereofil med eg. XLR som left og stereo-mic inngangen som right. Da kan jeg kontrollere gain på hvert spor på H5n til rette nivåer. Dog ønsker jeg å kjøre kabel (3,5 mm stereo) fra LineOut på H5n og inn på kamera (Eos R, stereo jack inn) for å slippe å synce lyd i post. Jeg ønsker å opprettholde full kontroll på lydkanalene og ønsket er å få én person inn på Left-kanalen på kameraopptaket og den andre personen på Right-kanalen. På denne måten kan jeg splitte stereoopptaket (dual mono) i post (FCPX) og bearbeide lydsporene/personene individuelt. Hvordan gjør jeg dette? Ovenstående er en tenkt måte å gjøre det på. Kom GJERNE med bedre forslag Intensjonen er altså å få én persons lyd på ett stereospor )left eller right) og den andre personen på det andre sporet. Jeg har ikke en slik 3,5mm stereo splitter kabel. Jeg har Zoom H5n, to lavaliers, Røde wireless go. Takk for hjelp!
 10. Ok, vi blir ikke enige. 1) Jeg kommenterte i kommentarfeltet direkte under artikkelen fra desember ´19 på tek.no (denne). Jeg har aldri bevisst oppsøkt et gammelt kommentarfelt (som det virker som du tror). 2) Jeg er helt enig at det er unødvendig å kommentere i en gammel tråd. Det er jo ikke poenget her. Unødvendige og lite vennlige kommentarer hører uansett ikke hjemme. _Det_ er poenget mitt.
 11. Dette var kommentarfeltet som lå under testen/artikkelen da jeg leste den. Og forresten, slike kommentarer du kom med i første respons kan vi vel holde oss gode for. De fleste av oss her er voksne folk som fortjener høyere kvalitet på tilbakemeldingene enn det der.
 12. Jeg tror du kunne forstått hvorfor det ble slik om du satt deg litt mer inn i saken. Jeg visste ikke det var en gammel test. Testen/artikkelen er på førstesiden til tek.no i dag og øverst i artikkelen står det at artikkelen er (sist) forfattet i desember i 2019. Jeg kommenterte på tek.no, og så da kommentarene derfra. Leste kommentarene, ikke når de var skrevet. Kunne sikkert gjort det, dog, men jeg hadde rimelig grunn allerede til å tenke at artikkelen var relativt nylig oppdatert. Jeg mener da jeg har rimelig grunn til å anta at teksten er aktuell i dag. Er du uenig? Ut i fra dette tenkte jeg artikkelen var ny/oppdatert. Forsiden tek.no i dag, slik jeg ser den:
 13. Som nevnt flere steder allerede, men ikke siste tiden: Det er smått utrolig at reporteren ikke forklarer nærmere sammenhengen mellom effekt i motoren (watt) og effekt levert til bolledeigen. Man kan ikke sammenligne maskiner med mye watt langt unna (i basen) som må vinkles igjennom armen i maskinen for å bli levert ut i vispen, med maskiner som sparer mye effekt på å ha motoren rett over vispen. Tverr imot er jo sistnevte en bedre løsning om man tenker effekt. Her burde man forsøkt å måle effekt på vispen på en eller annen måte, i alle fall forklare i teksten at maskinene på over 1000w i basen på ingen måte betyr at de er sterkere enn maskiner med 300w rett over vispen. Slik teksten er forfattet nå kan man få inntrykk av at 300w gir mindre faktisk effekt (i deigen, der det gjelder) enn de på over 1000w... Synd dette ikke er poengtert av testerne..
 14. Det er en lykke i livet som folk som sprer falske nyheter ikke kan vende til lede. Det at vitenskapen får frem sannheter og motbeviser de (heldigvis få) som forsøker å spre det motsatte, (og det å glede en annen, da), det er den eneste glede. Takk til faktasjekk.no som på en svært god måte klarer å forklare til tider vanskelige vitenskapelige poenger på en lettfattelig måte.
 15. Takk for tips. AC og omluft er elektroniske knapper i denne 2017-modellen, kan jo forsøke å aktivere/deaktivere og se om det skjer noe. Det er ikke vått i bilen, drar ikke med meg snø inn. Temperaturen er nå rundt 0 (-2 - 8). Det er værst når det er -1 på natta og 2 på dagtid, altså når det veksler rundt 0.
 16. Hei! Jeg har et problem jeg trenger litt hjelp med å feilsøke. Vi har to biler, kun den éne har dette problemet. De står utendørs på egen tomt nær kysten i Tønsbergområdet (6-700m fra kysten i luftlinje). Det har jo som ellers i Norge vært en mild vinter i år, og denne vinteren er første gang vi merker problemet. Problemet Bilen er altså parkert over natten. Temperaturen er pluss/minus 0 grader. Når vi starter om morgenen er det svært fuktig i bilen. Det er vann på innsiden av vinduene som må tørkes av med absorberende håndklede, eller is som må skrapes av på innsiden. Ganske tykt lag tidvis. Bilen kjøres omtrent alltid kun med én person. A/C står på, og under kjøring er det ikke noen problemer med fukt. Årsaker Jeg tenker jo at det jo må være et fuktproblem. Ved driftstemperatur inne i kupeen er den relative fuktighetsgraden kanskje litt høy, men ikke så høy at det merkes av meg eller at vann kondenserer på vinduene. Når bilen parkeres vil jo luften inne i kupeen kjøles ned grunnet lav utvendig temperatur. Jeg tenker videre at kald luft kan holde mye mindre vann enn varm luft, og når luften avkjøles vil relativ fuktighet nærme seg 100% og vannet vil kondensere. Tydeligvis er kupeen ganske tett slik at vanndampen ikke kommer seg ut av bilen. Dette er vel en åpenbar teoretisk forklaring, men hvorfor skjer dette nå i år? Og ikke på den andre bilen (BMW ´16)? 1) Er A/C defekt? Jeg forhørte meg med Mini verkstedet og de sa det var usannsynlig. Det skal visst være et tett system og AC-væske byttes ikke. Stemmer dette? 2) Andre ting jeg kan sjekke / fikse på selv? På forhånd takk for svar 😃
 17. Jeg fikk låne Fosen, hunden som løp sirkler rundt farmor. blå, fotball, BMW
 18. La oss slutte å diskutere nybil. TS har allerede sagt at billån er uaktuelt. Kom heller med realistiske råd. Hva med noen av disse?
 19. Så du mener en 18-år gammel fersk sjåfør skal ta opp billån for å kjøpe en ny bil? Det mener jeg er et useriøst og meget dårlig råd. TS: Eldre volvo? Skoda er også en bra bil etter min lille erfaring. Jeg tror du må gå litt i deg selv og finne ut av hva du ønsker. Selv er jeg (altfor) bilinteressert og min første bil var en BMW E36 320 (6-sylindre) som da var 14 år gammel tror jeg. Hadde gått ca. 200.000 km. Jeg brukte en del penger på den (service, bakdiffen gikk adundas og måtte finne en uskadet diff på et huggeri), kanskje 20-30.000 kr på et år. Men for meg var det absolutt verdt det. BMWs 6-syl bensinmotorer er meget gode og driftsikre motorer. Dersom du ikke vil bruke en del penger på bil, bør du som skrevet her se på nyere "billigere" biler 😃 Lykke til!
 20. Hei, jeg har (dessverre..) altfor mange hobbyer. Radiokommunikasjon, og hvordan signaler kan traversere luften (kanskje mest fysikken, hvordan funker dette?), har i flere år fascinert meg. Jeg kan svært lite om dette, men har alltid hatt lyst til å lære meg mer. I dag leste jeg en artikkel hvor de skrev om SDR (Software Defined Radio) og hvordan kan ved å kjøpe en dings (e.g. fra NooElec) til noen få hundre kroner kan "se" grafisk fremstilling av radiobølger som finnes overalt i luften. Dette gjør meg nysgjerrig. Jeg forstår dette er et tilnærmet uendelig stort område, men dersom jeg kun ønsker et enkelt kit som kan hjelpe meg litt på veien, hva anbefaler dere meg å kjøpe? 1) Hvilket merke anbefaler dere? Modell? 2) Dersom NooElec er et bra merke, hvilken av deres produkter anbefales? Smart, SmarTee, Mini, Nano?? Jeg forstår ikke forskjellene.. Trenger kun noe som funker for en nybegynner til en billig penge, ca. 500kr. Gjerne som et kit med antenne etc. w 3) Hvilken software anbefales? Er på Mac. GQRX? Gi meg gjerne en kortfattet introduksjon eller pek meg i retning av en fin nybegynnertekst/-artikkel som jeg kan lese 😃 Takk for svar! EDIT: Jeg lurer på om dette settet er riktig for meg. Får jeg kjøpt dette fra norsk butikk? Vil jeg møte på problemer om jeg importerer denne (trengs tillatelse? Ulovlig på noe vis?)?
 21. Gi gjerne tips til nybil å kjøpe til en ung sjåfør. Som du leser av førstepost er budsjettet 60.000. Mitt råd er å kjøpe brukt. Bulker og riper trengs ikke fikses på i like stor grad (trekker mye ned på nybil). Volvo? Saab? Sjekk denne: https://www.abcnyheter.no/amp/motor/bil/2018/07/03/195412278/topp-3-ungdomsbiler-til-under-50-000-kroner og denne:
×
×
 • Create New...