Jump to content

Anterialis

Medlemmer
 • Content Count

  4002
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

182 :)

About Anterialis

 • Birthday 02/19/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15243 profile views
 1. Hei! En bekjent av min kone ønsker hjelp til ny ruter/WiFi løsning, mest pga. dårlig WiFi-dekning i eksisterende ruter-WiFi boks. Jeg har tenkt at det enkleste er å sette denne modem/ruter/WiFi boksen i bridge og kjøre egen løsning mhp. Ruter/WiFi. Den bør være konfigurabel (port forwarding, frekvens-/båndbreddeadministrasjon etc.) aller helst med VPN-mulighet (om dette går når den er «bak» et bruddet modem? Har ikke tenkt på det som en potensiell utfordring før nå..) som ville gjort det mulig for meg å administrere nettet fra Norge, men ikke vesentlig om dette kjører prisen veldig opp. Øvrige ønsker/behov: god dekning på 2.4 GHz lite/ingen 5GHz enheter pr idag WiFi 6 er ikke et stort behov, kun kjekt å ha Gjerne mulighet til å meshe med ekstra AP Ca. tusenlappen? Features > pris Jeg så opprinnelig på WiFi/Mesh fra Google (Nest), men den har jeg skjønt er veldig lite konfigurerbar. Hva anbefales? Jeg er ikke veldig erfaren innen nettverk så jeg er helt avhengig av utstyr med et forståelig GUI og relativt enkelt oppsett. Jeg kjenner godt til UniFi, har de noe egnet utstyr? Andre forslag? Takk!
 2. Hei! Nysgjerrig på måter å gjøre garasjeporten smart på. Ønskelig med «remote» OTA åpning/lukking, samt å kunne se om port er åpen eller lukket. Sistnevte er ikke et must da jeg har kameraovervåkning hvor jeg visuelt kan sjekke status. Kom over denne: https://portspesialisten.com/fjernkontroll/ismartgate-mini-appstyring-av-garasjeport/?gclid=EAIaIQobChMIstb5qc_B-QIVRPgYCh3_1gxGEAQYASABEgIub_D_BwE erfaringer? Annet? Kunne noen også forklart meg litt om hvordan slike garasjeport-systemer (trådløse) fungerer? Jeg har en Marantec-åpner som jeg har blitt fortalt ikke vil fungere med integrert åpne-system i nybilen (BMW IX). Hva er grunnen til dette? Hva slags system kjører bilen på og hva slags system (frekvens, teknologi) benytter Marantec seg av? Og hva vil linket portåpner-system bidra med i dette tilfellet? Takk for opplæringen
 3. Hei. UniFi-nettverk og -IoTs, dersom det er av betydning. Skal sette opp et par-tre kamera inne og ute i disse tider. Bør jeg sette alle kamera på eget VLAN med strenge brannmurregler mhp. sikkerhet? Fordeler/ulemper? Ønsker tilgang til UniFi Protect fra utsiden av nettet. Takk for tanker!
 4. Teamview er absolutt et godt forslag, det gir meg også støtte for skjerm. Ekstern administrering elller "ekstern pålogging" gir ssh-tilgang. En annen potensiell fordel (kanskje?) ved holde ruteren stengt og be min mor tilkoble iPhone for internett (delt internett), er vel at hun kan gjøre det kun når jeg trenger tilgang, og frakoble "delt internett" når jeg er ferdig. Hmm ja dobbel NAT, det tenkte jeg ikke på. Det gir meg vel utfordringer. Hvordan vil det eventuelt fungere med dobbel NAT?? Det vil kanskje ikke fungere?
 5. Jeg kom til å tenke på dette ifm. at jeg har vanskeligheter med å sette brannmurregler/port forwarding på min mors hjemmeruter da denne er fra Telenor og veldig lite konfigurerbar. Hun har en MacBook laptop som kan styres over nettet (ekstern administrering). En tanke dukket opp i dag: De få gangene min mor trenger hjelp med laptoppen og jeg ønsker koble meg til hennes laptop via ekstern administrering (som er satt opp på hennes laptop), kan jeg be henne tilkoble internett via hotspot (internettdeling) via hennes iPhone, slik at tilkoblingen da blir laptop --> iPhone --> 5G for på den måten å komme meg utenom utfordringer med brannmur/port forwarding?? Lar dette seg gjøre? Evt. andre forslag til å "snike seg unna" hjemmeruteren fra Telenor hos min mor? Takk for hjelp!
 6. Kanskje du har rett.. Har du forslag til hva slags PC dette kunne vært? Ja det kan jeg forstå, takk.
 7. Å låne en gammel maskin (jeg kjenner ingen med en slik pc) høres vanskeligere ut enn å kjøpe kabler Dette er også et prosjekt som vil ta noen uker, så jeg trenger maskinvaren lenge. Takk for forslaget dog!
 8. Hei. Jeg har et eldre Sony DCR-P1000 handycam med en del familiefilmer som jeg ønsker å digitalisere. Aktuelle UT-porter på cradle til Handycam er (slik jeg forstår det) Sonys priprietære A/V-port (jeg tror denne proprietære kabelen gikk fra A/V --> s-video + RCA) og en DV-port (som ser ut som FireWire 400?). Se bilde under. INN-kontaktene på iMacen består av usb-c og Thunderbolt 3 på usb-c port. Hva er enkleste måte for meg å overføre film fra mitt Handycam til iMacen? Hva slags kabel/kabler trenger jeg? Mine forslag: Kjøpe SONYs proprietære kabel (AV --> S-video/RCA) og bruke mitt "videoCapture"-sett fra Elgato (S-video --> USB-A) til iMAC (USB-A). Kjøpe en FireWire 400 4-pin kabel (inn på basen til HandyCam) --> FireWire 800 9-pin kabel (denne?), så en FireWire --> thunderbolt 2 kabel, så en Thunderbolt 2 --> Thunderbolt 3 kabel. Forslag 1 virker billigere for meg da jeg allerede eier Elgato-adapteret. Dette forslaget går vel via analogt signal, og etter min forståelse lagres videodata digitalt på miniDV kassettene? Da er det kanskje bedre å benytte seg av det kronglete nr. 2-forslaget mitt hvor alt beholdes digitalt? Hva slags forslag har dere? Tips/tricks? UT-portene på Sony-basen. Etter min forståelse er miniUSB-kontakten kun for overføring av stillbilder fra minnekortet på HandyCam, ikke for overføring av video på miniDV-tape. Jeg har forsøkt tilkoble via denne, uten hell. På forhånd takk for svar 😃
 9. Takk for svar folkens! Ja, dette gjelder digitalisering av gode gamle private videoer, håper ikke jeg finner det på Bukta… Er det ting jeg må passe på ved evt. kjøp fra eBay/Amerika? Pal/ntsc el.l.?
 10. Helt enig, derfor mitt generelle spørsmål 😊 Det er åpenbart mange ting som gjør en (gammel) avspiller god, mer enn jeg aner… - Disse SVHS-avspillerne, disse spiller altså av vanlige VHS kassetter også? - jeg har også noen kassetter i boden (har demnikke tilgjengelig her for å sjekke…) som ligner på VHS-kassetter, bare halvparten av størrelsen. Hva er dette? Tror det er analoge greier. Ikke Hi8 mener jeg.
 11. Takk for gode innspill! Dette skal jeg lese igjennom flere ganger. Har dere tilfeldigvis tips til gode VHS-avspillere jeg kan se etter på bruktmarkedet? Med s-video ut om dette er mulig?
 12. Takk for svar! Da er det bare å Finne en VHS-avspiller, merkelig at de går for opp mot tusenlappen… 😕 Skulle tro det var gi-bort. Kanskje blitt retro allerede…
 13. Takk for gode svar! Jeg kommer ikke til å brenne til DVD, men til x.265 eller x.264 for lagring på HDD. Kjenner dere til den Elgato-enheten? https://www.kjell.com//no/produkter/lyd-og-bilde/digitaliser-lyd-og-bilde/vhs-og-videokamera/elgato-elgato-video-capture-p64774?gclid=Cj0KCQjwgMqSBhDCARIsAIIVN1WMpqbjP4qtFqAjMgS-Qm5y5GjznoiJdblk6Ik0_0mLI44VUJoi8h4aAmLJEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
×
×
 • Create New...