Jump to content

Anterialis

Medlemmer
 • Content Count

  3488
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 :)

About Anterialis

 • Birthday 02/19/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13581 profile views
 1. Hei, jeg har forsøkt å lese meg opp, men det fremstår litt uklart for meg i min situasjon. Kort fortalt: Kjøpt iPhone to år siden, forbrukerkjøpsloven gjelder. Skjermproblem. Innsendt Eplehuset med Posten, frakt 149 kr. Eplehuset finner ingen brukerfeil, tas på reklamasjon, ny enhet fra apple (refurbished) sendes meg via Eplehuset. Ny frakt fra Eplehuset tilbake til meg, kroner 250. Nå to måneder senere, får jeg tilsvarende feil på erstatningsenhet (vi diskuterer ikke om dette tyder på brukerfeil, noe jeg ser, men er uenig i). Nå må jeg sende inn iPhonen på nytt til Eplehuset (149) og sannsynligvis få «ny» erstatningsenhet på reklamasjon, og ny frakt fra Eplehuset til meg a 250 kr. Da feilen er dekket iht. forbrukerkjøpsloven - altså ikke brukerfeil - hvem skal betale frakt? Jeg har ikke mulighet til å levere telefonen inn i fysisk butikk da nærmeste er 1,5 timer unna med bil (ville vært dyrere..). Hadde dette vært en brukerfeil/forsikringssak, forstår jeg at jeg betaler frakten... Takk for svar 😃
 2. Jeg ville anbefalt deg å følge vaksinasjonsprogrammet. HPV-vaksinen er meg bekjent en ikke-levende vaksine. sannsynligheten for at du skal bli vesentlig sykere med COVID-19 etter å ha tatt vaksinen sammenlignet med om du ikke tar den, er nok forsvinnende liten. Regner med du er frisk fra før.
 3. Hei! Kort fortalt, har dere anbefalinger på automatiske kaffemaskin m/ cappuccinomulighet i prisklassen 7-15000? Jeg har en fra De’Longhi som har vært OK, kostet 7k i 2013. Lager grei kaffe, men melkedelen har jeg aldri likt da man kobler på en boks med melk i som blir dratt rundt i hele maskinen. Renhold har vært utfordrende og gjort at jeg ikke har brukt den noe særlig. Da jeg testet den forleden for første gang på mange år, fungerer den ikke lenger... Jeg har sett litt på Miele 6350, men ser den kun får middelmådige tilbakemeldinger i forskjellige tester... Jeg er glad i Miele og dens kvaliteter, kjenner ikke til andre merker. Likes: god kaffe god cappuccino minimalistisk design enkelt renhold / brukervennlig Dont likes: Uelegant design. «Her er jeg!!!» Stor, tar opp mye plass. Hva bør jeg ta en titt på? Takk for svar
 4. Hei! Kan noen forklare meg hva det egentlig vil si å konvertere gjeld til aksjer? Det høres jo ut som at det vil skje en betydelig utvanning av aksjene til ulempe for aksjonærene, i alle fall på kort sikt. Hva er årsaker til at aksjonærer skal velge å kjøpe aksjer nå? Er tanken at det er bedre å konvertere gjeld til aksjer enn å gå konkurs, altså beste utfallet av to onder? Jeg tror jeg har forstått at ved eg. aksjesplitt så vil det eg. ved en dobling av aksjene skje en halvering av aksjekursen, men dette betyr vel lite da alle som har aksjer vil få dobbelt så mye aksjer også = uendret eierandel/total aksjeverdi. Men ved konvertering av gjeld til aksjer virker det som det kun er ulemper for de som måtte h aksjer i selskapet?? Takk for forklaring
 5. Forbehold om at jeg ikke har lest alle postene; Dersom du er NAF-medlem kan du sende dem en email og advokater der vil gi deg en pekepin på beste fremgangsmåte og forventninger. 😃
 6. Drøft med legen om det ville vært lurt å ta en ny gastroskopi når du har vært uten PPI (eg. Somac) noen uker. Denne medisinen kan maskere sykdom som betennelse i magen din.
 7. Problemet med PCR-analysen vi har i dag er at den sjekker mengden DNA (=virus) som finnes på pinnen man har blitt «stukket» med langt inn i nesa og på mandlene. Symptomer er i en viss grad proporsjonalt med mengde virus (logisk egentlig; ett virus gir ingen symptomer, men mange millioner virus gir symptomer). Mao., har du ikke symptomer fra øvre luftveier, finnes det sannsynligvis ikke mye virus i øvre luftveier, og da fester det seg ikke noe særlig virus på penselen du nettopp har fått stukket inn i nesa og munnen din. Dermed vil testen komme tilbake negativ (ingen SARS CoV-2 funnet). Falsk negativ om du faktisk er smittet og utvikler symptomer noen dager senere. Dette er grunnen til at man i utgangspunktet ikke bør teste asymptomatiske personer. Karantene fungerer bedre.
 8. Anterialis

  Prevensjon

  Medbestemmelsesrett handler ofte om at legen foreslår forskjellige behandlinger og samtykkekompetente velinformerte pasienter kan så velge mellom behandlingsalternativene. Man kan ikke kreve en behandling som legen ikke ser behov av. Man kan jo be om en second opinion (henvisning) fra en annen lege. Eg. du har familiær opphopning av tromboserelaterte («blodpropp») sykdommer hvor bla. din søster fikk en blodpropp på lungene etter oppstart av p-piller, dere røyker begge to og er overvektige (risikofaktorer). Du er ikke interessert i å stoppe med røykingen eller gå ned i vekt uten at dette begrunnes nærmere ovenfor legen, i tillegg til at legen får inntrykk av at blodpropprisikoen bagatelliseres. I dette tilfellet tror jeg flere leger ville unngått å foreskrevet p-piller. I det andre tilfellet med samme pasient, samme risikofaktorer, er pasienten velinformert og ydmyk mhp. den økte risikoen. Pasienten forklarer at hun godt forstår den økte risikoen, og forklarer utfordringene hun har hatt med tidligere forsøk på vektnedgang og røykestopp. Hun forklarer om allergi-lignende problemer med bruk av kondom og stort ønske om en normalt samliv. Hun forstår at hun må kontakte helsevesenet umiddelbart ved tegn på blodpropp i ben eller lunger og forstår disse symptomene. I dette tilfellet tror jeg flere leger (men ikke alle) sammenlignet med forrige eksempel ville skrevet ut p-piller. I dette tilfellet anbefaler legen å ikke begynne med p-piller, men lege og pasient finner den «minst dårlige» løsningen på et sammensatt problem og blir med på behandlingsforsøket. Andre eksempler på medbestemmelsesrett handler om e.g. stygge blodforsyningsrelaterte sår på bena hvor legen helst vil amputere, men det foreligger en liten mulighet for at benet kan reddes med revisjonskirurgi (kutte vekk dødt vev, forsøke beholde benet i størst mulig grad). Her kan pasienten ofte velge behandling. Men igjen, mye handler om hvor mye pasienten forstår av det legen forteller om risiko og forventning. My two cents.
 9. Jeg mener det handler om økosystemet. Har du andre produkter fra Apple, eller venner/kjæreste med slike, ville jeg valgt Apple. Personlig har jeg på godt og vondt blitt en meget god Apple-kunde med TV, telefon, laptop og stasjonær, iPad m.v. fra Apple. Alt bare funker sammen, noe som. betyr mye for meg. Jeg er godt fornøyd.
 10. Jeg tolker det som han sier hei til nettverksavdelingen (dette stedet) her på Diskusjon..
 11. Anterialis

  Fettsuging

  Potensielt store stygge komplikasjoner? Og det vil/kan ikke den kosmetiske kirurgen fikse på og pasienten (som nå er skikkelig klein) må innlegges på offentlig sykehus for skattebetalernes penger... Det er en grunn. Forøvrig er jeg enig med deg at folk med penger vel kan gjøre som de vil..
 12. Man kan ikke få en prognose uten en (korrekt) diagnose. Be om henvisning til gastroskopi.
×
×
 • Create New...