Gå til innhold

Angrer på jobbvalg


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har nylig påbegynt en jobb, som jeg allerede angrer på etter kun litt over en uke. Da jeg takket ja til tilbudet stilte jeg meg alt for litt kritisk og var ganske naiv i forhold til jobben. Det skal gjøres ganske mye gratis arbeid for og i det hele tatt få jobb. Jeg var klar over dette før jeg tok jobben, men ikke i så stor grad som det viser seg. Jeg takket ja med innstillingen «det blir gøy å prøve noe nytt, og jeg lærer sikkert masse», da jeg har vært veldig usikker på om jeg skal påbegynne studier eller ta et til «friår» denne høsten. Nå viser det seg at dette er et yrke man må investere mye ekstra tid i, og at det blir en slags investering da det mest sannsynlig ikke vil være veldig økonomisk gunstig det første året. Dette hadde vært ok om jeg brant for yrke og virkelig ønsket å skape en karriere, men jeg er ikke helt der. Arbeidsgiveren min har vært klar over usikkerheten min rundt å begynne, og når jeg spurte han hvor lang tid det vil ta å tjene inn «tapt tid» hvor man jobber mye gratis svarte han: «jeg har aldri sett på det på den måten, og ikke følt at jeg har tapt noe heller. For dette er en jobb jeg virkelig brenner for, og det tror jeg man må tenke hvis man skal lykkes i dette yrket. Man bør være sikker på at det er dette man vil».

 

Jeg har så kalde føtter nå, og var dum nok til å flytte til ny by for å prøve noe nytt. Føler at jeg sitter fast, noen som har noen tips? Hvor lang tid bør jeg gi det her? Sjefen min sier jo indirekte at dette ikke er særlig lønnsomt med mindre man ønsker å ha dette yrket som langtidskarriere. Jeg tenkte egentlig å prøve å jobbe med dette i et år, før jeg begynner studier...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Personlig hadde jeg nok sagt opp jobben og prøvd å funnet meg noe som jeg faktisk hadde tjent penger på. Gratis arbeid er greit, men da skal det helst være noe som du sier du trives i. 

 

Jeg ville aldri forøvrig sagt meg enig i å jobbe gratis for en arbeidsgiver som nettopp gir meg jobben. 

 

Høres ut som salg. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Føler at jeg sitter fast, noen som har noen tips? Hvor lang tid bør jeg gi det her? 

 

Du kan jo slutte når som helst.  Å angre etter kun èn uke forteller meg du ikke har gjort leksa, men da har du lært at spørre mer om hva jobben innebærer neste gang. 

 

Når det gjelder investering i tid er det må ingen måte unormalt i kunnskapsbaserte yrker å måtte ofre / investere timer privat for å komme seg up to speed, særlig i starten av en ny jobb. 

Lenke til kommentar

Kva er det du treng tips om?

 

Det som kanskje er aller viktigast å sjekke opp er kva du har inngått avtale om.

Kor lang oppsigelsestid har du?

Vil du kunne tene innigjen litt av tidsinvesteringa di dersom du held ut ei stund til eller vil det berre føre til større tap for deg?

 

Kva andre alternativ er det du har? Ein dårleg betalt jobb er tross alt betre betalt enn ingen jobb. Kan du få deg ein anna jobb? Kan du hive deg rundt og starte å studere?

Kan det være eit alternativ å fortsette i jobben medan du søker ny jobb, eller må du ut av jobben du har i dag så raskt som mogleg?

 

 

Det å berre skulle jobbe i eit år i ein jobb der det tek minst eit år før du får økonomisk utbytte er openbart eit håplaust prosjekt (med mindre du brukar dette som eit læreår slik at du ved ei seinare annledning kan ta ein liknande jobb og få inntening nesten med ein gong).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...