Gå til innhold

Tesla-eiere raser mot selskapet: Kuttet rekkevidden på bilene deres over natten


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Åjo, det blir nok lenge til. Han har jo som ufravikelig krav at rekkevidden skal være identisk i +20 som i -20. Det lar seg rett og slett ikke gjøre, ihvertfall ikke uten å strupe rekkevidden kunstig i varmt vær (dvs. sette en maks-grense på rekkevidde selv om bilen klarer mer). 

Dessuten vil han lade noe ala 150kWh på maks 3 minutter, noe som vil kreve 3MW med energi. Også umulig i praksis. 

Stasjonsvogner er dessuten en biltype som blir mindre og mindre populær, det selges jo snart like få stasjonsvogner som sedaner (på våre breddegrader, i mye av resten av verden selges knapt stasjonsvogner i det hele tatt). Så at en slik "super-elbil" skal komme i stasjonsvognsutgave istedenfor SUV-utgave er også uhyre lite sannsynlig.

 

Jepp, helt riktig. Og dermed fikk vi bevist det jeg har sagt lenge, at elbilene ikke når de såkalte fossilbilene til knærne engang.

 

Da jeg var liten så syklet jeg, da jeg ble 16 kjøpte jeg moped,og da jeg ble 18 fikk jeg lappen og min første bil.

Siden den gang har jeg hatt mange biler som stadig har blitt bedre enn den forrige. Nyere, mer utstyr, sprekere motor, and so on. Med nyere biler og mer motor kunne jeg dra stadig tyngre hengere eller campingvogn,

 

Men så kom liksom elbilene, og plutselig kom begrensningene på rekke og rad...

 

Hengerfeste sier du? Neida, ikke på alle elbiler og hvis den har hengerfeste så klarer den knapt å feste et sykkelfeste. Altså begrensning.

 

Stasjonsvogn sier du? Neida, omtrent ikke. Med mindre man kjøper en svindyr X da. Som i mine øyne er en av de styggeste bilene det siste tiåret. Beklager, men jeg får ikke en X til å bli en pen bil. Og for ikke å snakke om prisen man må ut med for en X.

 

4x4 sier du? På en fossilbil kan du velge 4x4 på en bråte modeller. Men blant elbiler så sitter man kun igjen med noen svinedyre Teslaer eller kanskje en Audi E-tron. Uansett.... du må ut med MYE penger for å få deg en elbil med 4x4!

 

Rekkevidde sier du? Vel, selv om man tilsynelatende kommer et godt stykke med de nyeste elbilene, så kan ikke si annet enn at det suger balle at på vinteren så skreller batteriene elegant av en bråte med mil på rekkevidden.

 

Tiden det tar å fylle «tanken» sier du? Sånn i forhold til en fossilbil altså.... vel, det er et kapittel for seg. Joda, man kan godt si at det kan føles «artig» å starte med «full tank» hjemme hver dag. Men i altfor mange tilfeller så får man ikke ladet hjemme. Man må faktisk lade langs veien et sted. Og skal man lade langs veien et sted, så må man finne et sted å lade. Og når man har funnet det, så får man håpe ikke mange har tenkt det samme som deg, for ellers så står man der da. I minst en halvtime og lader, kanskje mange ganger lenger enn det.

 

Nei, jeg synes faktisk ikke elbiler er et fremskritt. I mine øyne er elbilen et laaaangt steg tilbake i gal retning, Fra å ha stadig bedre fossilkjøretøy med stadig bedre prestasjoner og utstyr, så skal man plutselig ende opp med et kjøretøy som er fullt av begrensinger, for det er nettopp det det er.

 

Det eneste elbilen er bedre til i mine øyne er akselerasjon. Det er ingen tvil om at elbiler har rå akselerasjon. Min bensinbil presterer 0 til 100 på 7,6 sek. Hvilket er meeeer enn bra nok for meg. Det vil si at når det har gått sånn ca 10 sekunder så har jeg mest sannsynlig mistet lappen.

Setter jeg meg derimot inn i en Tesla Roadster, eller Model S med den råeste ytelsen, så er man vel oppe i 100 før man rekker å blunke. Jeg husker ikke hvor kort tid det er de bruker....men en ting er sikkert!

Jeg trenger for f... ikke en bil hvor jeg mister lappen på halvparten av tiden jeg har på min nåværende bensinbil! Joda, akselerasjon er gøy, men ikke gøy nok....ihvertfall ikke for meg.

 

Så nei....elbil blir det ikke med det første. Ikke om de så lover gull og grønne skoger av ytelser og stor «iPad» på dashen. Samlet sett er elbil totalt ubrukelig i mine øyne og sånn blir det sannsynligvis i overskuelig fremtid. Det kommer for pokker ikke på tale å kjøpe en bil som samlet sett gir meg så mye begrensninger som det en elbil gjør.

 

Jeg vil heller si at dersom det ikke blir tillatt å selge fossilbiler fra 2025, (hvilket jeg ikke tror eller håper) så kommer jeg til å bestille meg en splitter ny bensinbil rett før fristen går ut. For er det en ting jeg ikke finner meg i, så er det faktisk å gå baklengs i utvikling. Dersom det eneste en elbil er bedre i er at den akselerer bedre, så kan det være det samme for meg. Og så j.... enkelt er det!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

No skalneg ikkje kverulere eller blande meg for mye, men hva mener du egentlig da?

 

Virker jo veldig til at du mener vw er fryst ut av amerikanerne

Mener at de åpenbart har ett dårligere rykte nå etter at hundretusenvis av folk mistet bilene sine pga løgn og bedrag.

 

At folk snakker negativt om VW der borte er ikke en overraskelse for meg. Men, mulig det bare er meg:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mener at de åpenbart har ett dårligere rykte nå etter at hundretusenvis av folk mistet bilene sine pga løgn og bedrag.

 

At folk snakker negativt om VW der borte er ikke en overraskelse for meg. Men, mulig det bare er meg:)

 

Du mente helt åpenbart at salget var dårligere uten å sjekke tall. 

 

Nå prøver du bare å ro deg unna... 

 

Det er nok mange som gir merket et dårlig rykte, men likevel fortsetter mange å kjøpe merket på tross.

Endret av Marzo
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Du mente helt åpenbart at salget var dårligere uten å sjekke tall.

 

Nå prøver du bare å ro deg unna...

 

Det er nok mange som gir merket et dårlig rykte, men likevel fortsetter mange å kjøpe merket på tross.

Nei det var ikke tiltenkt slik, da hadde jeg sagt det. At du tror at jeg mente det gjør det ikke sant. Forhold deg til det som blir sagt, så går det nok bedre neste gang..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...