Gå til innhold

Starte med helt tom harddisk før W10 installasjon


Anbefalte innlegg

Bærbare PC'en min hadde W10 Home forhåndsinstallert når jeg kjøpte den men nå skal over til W10 Pro.

Hvordan kan jeg få formatert hardisken sånn at den er 100% ren FØR jeg i det hele tatt booter med W10 Pro sticken og starter med nye installasjonen?

Jeg vet at jeg kommer til å få valg om å formater når jeg starter på nye installasjon men vet også at jeg brukte Linuxprogram(?) for en del år siden.

 

Det skal ikke være mulighet for at det er så mye som 0,01kb fra gamle installasjonen en gang igjen på disken når jeg begynner på den nye

Endret av RuneTh666
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vær klar over at produsenten sannsynligvis har lagt inn "Recovery data" på disken, og at dette forsvinner hvis du sletter alt på disken. Dette kan også inkludere maskinhardware-spesifikk software, f.eks. for styring av batterilading til max X% når laderen er tilkoblet.

 

Og: Du skal vel 'enkelt' kunne oppgradere fra Home til Pro innenfra Windows. (Jeg vet ikke om du trenger noe mer enn en produktnøkkel for å gjøre dette.)

 

Det finnes mange "Partition Managers" som kan brukes til å slette alle diskpartisjoner, men her er vi ute etter en som kan bootes fra USB-stick. Jeg har brukt Minitool Partition Manager Pro ($39), men man kan også få det til med gratisversjonen ved å følge denne oppskriften: https://www.partitionwizard.com/faqvideo/how-to-build-free-bootable-partition-manager-with-pwfree91-iso.html

 

Boot PC'en fra USB, velg riktig disk og slett alle partisjoner etter tur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Merkelig nok så selv etter å bootet og installert fra Win10 Pro USB'en så lå home inne så jeg måtte endre nøkkelen men det ventet jeg med helt til alle oppdateringer var ferdig og nå funker maskinen som ett skudd. Var spesielt ett program jeg bruker i jobben som jeg ikke fikk til å funke med home. Selv om jeg ikke har fått testet det ut enda så virket installasjonen mye bedre av det programmet nå enn når jeg kjørte clean install av Home. Får jeg det programmet til å funke så er de 2 000 kr vi har betalt for Pro versjonen verdt det uansett også kan jeg svare Flexit og Siemens at jeg fant løsningen :-)

Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke fått sove om natta hvis jeg skulle gått fra home til pro med å taste inn ny produnøkkel å gjøre en ''oppdatering'' av Windows uten clean install :nei::dribble:

Home til Pro er kun «noen få» funksjoner som legges til med W10, helt udramatisk.

Endret av syar2003
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...