Gå til innhold

2D eller 3D, hva er best?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

3D på kino er bedre enn TV. Problemet med TV er at film er 24 FPS og par dette med aktive shuttere så blinker det i 24 Hz og ser hakkete ut. Det finnes også produsenter som produserte passive løsninger som er mer behagelig.

 

Dolby sin 3D på kino fungerer ganske bra da det er opp til 72 Hz pr øye siden teknologien jobber på opp til 144 Hz. Brillene tar litt lys, men de kompenserer en god del ved å øke lyset fra projektoren.

Dette fungerer mye bedre enn TV i.o.m at det er passive briller med 50 lag coating som fargefilter enn selv løsninger på PC med Nvidia 3D Vision 1 & 2 som har aktive shuttere og max 60 Hz pr øye, i alle fall offisielt.

 

Den lokale kinoen har valgt å gå bort fra Dolby 3D og over til RealD 3D, og det medfører at de også har gått over til passive polariseringsbriller som kjøpes i stedet for Dolby 3D-briller som før lånes ut ved inngang til sal.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

3D på kino er bedre enn TV. Problemet med TV er at film er 24 FPS og par dette med aktive shuttere så blinker det i 24 Hz og ser hakkete ut. Det finnes også Produsenter som produserte passive løsninger.

 

Dolby sin 3D på kino fungerer ganske bra da det er opp til 72 Hz pr øye siden teknologien jobber på opp til 144 Hz. Brillene tar litt lys, men de kompenserer en god del ved å øke lyset på bildet.

Dette fungerer mye bedre enn TV i.o.m at det er passive briller med 50 lag coating som fargefilter enn selv løsninger på PC med Nvidia 3D Vision 2 som har aktive shuttere og max 60 Hz pr øye, i alle fall offisielt.

 

Den lokale kionoen har valgt RealD 3D, så de har gått over til passive polariseringsbriller som kjøpes i stedet for Dolby 3D som låne ut.

 

Var ikke greia med 3D tver at de skulle ha høyere refresh rate enn vanlige tver - nettopp for å slippe flickering? Har ikke oversikt (har aldri eid et 3D tv) men 120Hz ble ofte nevnt?

 

Jeg bruker Samsung 3D tv briller på min Epson proj som er specet med 400-480Hz for 3D. Blinking er ikke noe tema.

 

Det er ganske dumt at alle sluttet med 3D satsingen når muligheten for å få en god 3D opplevelse for tv endelig var mulig for de fleste.

 

3 ting som er viktig for 3D:

 

Lys - 3D stjeler mye lys - og endelig har tvene fått masse lys!

 

Oppløsning - passiv 3D halverer oppløsning - med 4k er det no problem.

 

Størrelse - kanskje det viktigste - nå er 65-75" endelig blitt ganske rimelig.

 

Men nei - da slutter de å tilby muligheten.....  :huh:

 

 

Selv synes jeg 3D er ganske fantastisk og synes det løfter filmer med mye effekter. 

Lenke til kommentar

Bra 3D kan være kjempebra, og eg har hatt gode kinoopplevelsar på 3D-film, men dersom eg kan velge så går eg vanlegvis for 2D-versjon.

 

Det eg ikkje likar med 3D er at det er litt belastande for augene, sidan du må fokusere rett.

Eg synes også at det er lett for at eg må drive å flytte blikket over skjermen meir sidan brillene reduserer synsfeltet, og at du må ha fokuset på rett plass for å få 3D-effekten. Sitter du i passelig vinkel og på passande avstand så er det ikkje eit problem, men det er ikkje alltid du får den optimale sitteplassen i kinosalen.

Du er også veldig avhengig av at det er mørkt i kinosalen, så det å sitte igjen for å vente på ei scene etter rulleteksta er håplaust ettersom dei fleste kinosalar slår på lysa for å sleppe ut publikum så fort rulleteksta kjem.

 

Det er heller ikkje alle som klarer å få 3D-effekta på grunn av synet.

 

 

Eg vil derfor anbefale at du går for 2D for filmar som du vil sjå, 3D er å rekne som rein underhaldning og passar best når du skal sjå ein film på nytt, eller dersom du skal sjå ein rein popcorn-film der du kan sette deg tilbake å sjå eksplosjonane kome ut frå skjermen.

Når filmane blir lengre enn 2 timar så er det litt travelt med 3D.

Lenke til kommentar

Bra 3D kan være kjempebra, og eg har hatt gode kinoopplevelsar på 3D-film, men dersom eg kan velge så går eg vanlegvis for 2D-versjon.

 

Det eg ikkje likar med 3D er at det er litt belastande for augene, sidan du må fokusere rett.

Eg synes også at det er lett for at eg må drive å flytte blikket over skjermen meir sidan brillene reduserer synsfeltet, og at du må ha fokuset på rett plass for å få 3D-effekten. Sitter du i passelig vinkel og på passande avstand så er det ikkje eit problem, men det er ikkje alltid du får den optimale sitteplassen.

 

Det er heller ikkje alle som klarer å få 3D-effekta på grunn av synet.

 

Husker du om dette var med Dolby 3D (reflektive farger på brilleglass) eller RealD ("vanlige" briller med polariseing) ?

 

Avatar (no pun intended) synes jeg fungerte veldig bra med Dolby 3D. Satt vel temmelig optimalt til inni sweetspoten midt i salen.

 

Synes 3D gjør seg noen ganger, men effekten avtar litt etterhvert fordi en blir vant med det fordi 3D er jo hverdag ellers, men det er wow-faktor når du tar på deg 3D-brillene

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Jeg har aldri sett en film i 3D hvor jeg ikke satt å irriterte meg over effektene. Det er noe galt med bilde, og action-sekvenser lider av lav bildefrekvens. Som å spille et spill på en dårlig PC. Den beste beskrivelsen av 3D er for meg "distraherende".

 

Aldri prøvd 3D på TV. Men er egentlig ikke noe nyskjerrig heller.

Endret av Skurupu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

3D "redder" Marvel filmene for meg - Star Wars også, dette er filmer som trenger "litt ekstra" for at jeg skal gidde å se de.

 

Ellers finnes det eksempler som Gravity (2013) som er fantastisk i 3D - veldig bra i 2D, men altså på et helt annet nivå i 3D. Men litt slitsomt - for man sitter og gliser hele tiden - og mumler "dæven" og "rått"  :D

 

Men det er ikke noe jeg vil se hele tiden, tar en 3D film innimellom, 1 av 10 kanskje? Da holder fascinasjonen seg sterk også.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

3D når den er bra er helt fantastisk. Aquaman var kurrant og Infinity war ser lovende ut med de 15min jeg har fått tid til på 3D BD. Mindre å mindre titler men Alita kommer i en kombo 4K 3D utgave.

 

Anbefaler en Darbee prosessor for å skarpe litt opp 3D det gjør virkelig susen.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

3D når den er bra er helt fantastisk. Aquaman var kurrant og Infinity war ser lovende ut med de 15min jeg har fått tid til på 3D BD. Mindre å mindre titler men Alita kommer i en kombo 4K 3D utgave.

 

Anbefaler en Darbee prosessor for å skarpe litt opp 3D det gjør virkelig susen.

 

Godt tips om Darbee dingsen, jeg har jo en slik, man har ikke testet den på 3D. Fant en tråd, hos blu-ray.com som hyller Darbee på 3D filmer. 

 

Blir spennende å prøve  :)

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Kjøpte seint i fjor en lettere brukt Lg E6 65 Oled tv for kun 3D bruk... har fått prøvd ut endel nye 3D filmer.

liker godt 4K UHD men er noe spesielt med 3D fortsatt i 2020 og er glad jeg kan oppleve Paassive full 1080p 3D på LG oled igjen 2016 er min favoritt Oled år. Har en Royole Moon 3D oled headset i tillegg jeg leker litt med nå og da men er mere behagelig men E6 Oleden selv om Royole Moon gir et mye større 3D bilde.

gledes stort til Siste starwars filmen kommer ut i 3D bluray.

Lenke til kommentar

Er vel mest colorgrading jeg legger merke til på 4K. 576p (DVD) til 1080p oppløsning monnet mer enn 1080p til 2160p (UHD) pga sitteavstand. Passive briller er vel det beste valget for de fleste som kan være sensitive for flicker med shuttere selv om teknologien er 144 Hz og vanligvis 120 Hz effektivt for bilde for å forhindre ghosting. Nyere Star Wars pleier å ha veldig god bildekvalitet, så det er nok bare å glede seg. Holder på å sette opp en 3D projektor, men den blir med aktiv 3D, eller måtte jeg ha bruk to med polariseringsfilter for passiv 3D. Uansett en fin måte å få lysere bilde på.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...