Gå til innhold

slutte på skolen for å dra til NAV?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du må ikke ha utdannelse for å lykkes i arbeidslivet, men du må gidde å jobbe.

 

Tror du skal slite greit å bli fulltidsnaver i disse dager, hvis du har en helse som tilsier at du kan jobbe. Det er nok heller ikke sunt for psyken din å ikke være i arbeid..

Du kan sikkert høre med nav om de kan hjelpe deg med å få jobb:)

Endret av Hotel Papa
Lenke til kommentar

Du må ikke ha utdannelse for å lykkes i arbeidslivet, men du må gidde å jobbe.

 

Tror du skal slite greit å bli fulltidsnaver i disse dager, hvis du har en helse til tilsier at du kan jobbe. Det er nok heller ikke sunt for psyken din å ikke være i arbeid..

Du kan sikkert høre med nav om de kan hjelpe deg med å få jobb:)

Signerer her. I tillegg, TS, spør rådgiver på skolen om hjelp til hva du kan gjøre videre, legg enn plan med hen. Nå er det jo også noe som heter aktivitetsplikt via NAV, også. Å leve av sosialhjelp er ikke positivt for mestringsfølelse, rutiner, nyttighetsfølelse/verdi, mening i tilværelsen eller sosial status..Å være i (rett) jobb kan det. Du må bare finne ut hvilken jobb som passer deg. 

Ingen blir rik på NAV, heller. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+921324

Må man, så må man. Det høres kanskje ut som du har lite utbytte av å gå videregående nå. Det er ingen dum idé å heller gå over i jobb, men aller først burde du forhøre deg med NAV om sosialstøtte, slik at du er sikret en trygg overgang med penger til å betale tak over huet og for salt i grøten. Du kontakter ditt lokale NAV-kontor og hører om hvilken støtte som er aktuell for deg. Jeg vil tro det er "sosialstøtte", men det kan hende det er feil... Dersom du gjør din bit og fremstiller den dokumentasjonen som de krever, så går søknader ganske raskt unna.

Du må vite at du kan gå opp til fagprøve etter relativt kort tid i full jobb. Så ting er begynt å bli tilrettelagt for at folk som er lei av skolebenken kan få ta fagbrev. Før måtte en ha jobbet i fem år fulltid for å gå opp til fagbrev i arbeidet sitt, nå holder det med ett års arbeid dersom en har kontaktet fylkeskommunen og konsolidert med arbeidsgiver om å nå noen læringsmål. En trenger altså ikke å ha gått ferdig videregående for å ta fagbrev.

Å dra til NAV er ikke noe tap eller nederlag, men du må være forberedt på at du blir stilt krav til. Det kan i praksis bety at du må flytte på deg for å få en jobb, dersom de ikke klarer å ordne en stilling til deg i nærområdet. Det kan også bety at du må gjennomføre arbeidstrening... "Havner du på NAV", så mener jeg du skal være fornøyd med det i en liten periode, men at du gjør en innsats for å få deg arbeid. Forbeholdt at du ikke er syk da, men det har du ikke akkurat sagt noe om.

Lenke til kommentar

Det hjelper desverre ikke å nave, du kan nok få sosialhjelp, penger til mat og en kommunal leilighet men noen fremtidd er det ikke.

 

Prøv å få deg en jobb som ufaglært hjelpearbeider og ta fagprøve som praksiskandidat om 5 år.

 

Eller kom deg i forsvaret og ta ett år som vernepliktig.

Lenke til kommentar

hei, jeg er 19 år og går vg1 for 4 gang nå og det går altfor dårlig..

 

gått glipp av mye fag, har mye fravær, dårlig karakter, forstår så vidt noe av det vi holder på med

 

har mistet all motivasjon og orker ikke skole mer

 

vurderer å slutte og dra til NAV

 

Anbefaler på det sterkeste å enten starte som hjelpearbeider(5år så har du fagbrev) + et år førstegangstjeneste, der kan du også ta fag/kurs om du ønsker :)

Lenke til kommentar

Det er mindre enn tre måneder igjen til sommerferie. Hvis du tror du klarer å få bestått i noen fag, så synes jeg du skal holde ut og fullføre. Du kan jo søke deg jobb til sommeren. Hvis du klarer å bestå i alle fag er det veldig fint å ha på CVen at du har fullført noe. Hvis du går yrkesfag kan du vel på noen linjer begynne som voksenlærling og ha lenger læretid, men slippe skolen. Hvis du har bestått ett år på vgs. får du godskrevet det og får mer penger i kassen. Ta det opp med rådgiveren. Lykke til, skolen er ikke for alle :)

Lenke til kommentar

Gjør deg selv en tjeneste å skaff deg arbeid. Det er få ting som er verre enn å snylte på staten til ingen grunn. Ta kontakt med ett bemanningsbyrå og skaff små oppdrag dersom du ikke klarer å finne fast arbe i starten.

 

Selvfølgelig skal du motta støtte fra Nav frem til du finner jobb, men ikke bli for komfortabel i den tilværelsen.

Lenke til kommentar

Dersom du ikke forstår fagene og er umotivert, så er det kanskje på tide å vurdere en annen studieretning som du finner mer interessant?

Alternativt får du deg en jobb, eller tar en tur til NAV for å spørre hva de mener du kan gjøre, det er faktisk ikke umulig at du kan få hjelp på NAV til å komme inn tiltak eller lignende som kan være langt mer givende for deg enn skolegang.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...