Jump to content

comadore

Medlemmer
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har bachelor i økonomi, men ser ikke for meg at jeg ønsker å sitte "innesperret" på et kontor resten av livet. Jeg er altfor urolig, og føler ubehag av å måtte sitte i ro, ikke kunne bevege meg når jeg vil osv. Noen som har tips til utdanning/jobb som har varierte arbeidsoppgaver, som gjerne kan inkludere både kontor arbeid men også arbeid hvor man er litt på "farten"? Har vurdert diverse yrkesfaglige utdanninger som tømrer, betongfag, elektriker. Utfordringen med de fleste fag er at det er "for lav lønn" og "umulig" å få jobb/muligheten til fagbrev. Jeg er 30år med leilighet og kan ikke flytte hjem til foreldre av åpenbare grunner.
 2. Ny jobb og ganske strengt så langt. Vi får lov å være 2-3 uker på kontoret under opplæring, etter dette skal vi i utgangspunktet ha hjemmekontor. Inntrykket så langt er at de fleste ønsker seg tilbake, og vi snart vil åpne opp for dette. Dette er i Bergen. Personlig ønsker jeg hjemmekontor grunnet tidsbesparing på reise til jobb etc. Men dette er personlige preferanser. Håper ledelsen vil være fleksibel på dette med hjemmekontor om man ønsker det i fremtiden
 3. Hei ! Takk for svar. Mener det er denne dockingen jeg får med: https://www.power.no/data-og-tilbehoer/kabler-og-tilkoblinger/dockingstasjon/lenovo-thinkpad-thunderbolt-3-dokk-renovert/p-1145362/ Jeg ser begge skjermer har ledige HDMI, samt VGA. Vil jeg kunne da ha 1 HDMI og 1 HDMI->VGA adapter? Hvordan vil da skjermen min reagere på "2kabler". mtp hz osv? Skjermene vil jo ikke være på displayport når jeg er på jobb. Docking/laptop vil være av hvis jeg skal bruke stasjonær pc. Vil det være negativt å ha andre kabler koblet til?(selvom de ikke er aktiv)!
 4. Hei Grunnet hjemmekontor hvor jeg må ha med egen bærbar pc+docking til hjemmekontor, så ser jeg på mulighetene til å ha 4 skjermer på "hjemmekontoret". Da slipper jeg å bytte ledninger på skjermene jeg har fra før(som er koblet til min gaming pc). Gamingpcen er under bordet og ledninger vil ta tid å bytte 2x hver dag. Noen som har tips til hvordan dette kan fungere? Vurderer å kjøpe bordfeste som kan ta 4 skjermer, helst 2x2 i så fall. Evt må jeg ha skjerm fester som kan rotere/bevege seg på 2 skjermer, slik at de som er koblet til dockingstasjon er lett å flytte etter endt arbeidsdag. Noen som har hatt tilsvarende utfordringer?
 5. I dag utdannet bachelor økonomi, + flere andre økonomifag og snart bachelor hr & personalledelse. Hadde 100% valgt yrkesfaglig utdannelse. Elektriker, Rørlegger, tømrer/betongfag evt kommet meg offshore. Veien: Fagbrev--> teknisk fagskole/bachelor. Minimum. Master bonus om jeg hadde vært tidlig nok i dag. Svært så som slår lønn etc over et liv sammenlignet med fagarbeidere innenfor el/rør/betong i Norge. Spesielt om du kan fylle på med fagskole etc. Husk at du med elektriker fagbrevet, relativt lett kan ta andre fagbrev også(som f.eks etterhvert automatiker). Du kan også bli hjelpearbeider med god lønn i f.eks heismontørfaget om du er heldig.
 6. Hva er snittet ditt fra VGS? Har du et demografisk område du foretrekker? Hva ønsker du å jobbe med i fremtiden?
 7. Mange bekjente har gått fra bilmekaniker(med fagbrev og 5-10års erfaring), til stillinger innenfor industri, motormekanikere, truck/lift mekanikere etc. Så mulighetene er mange, forhør deg rundt i området, start med å lage deg oversikt med hva du faktisk ønsker å jobbe med, hva du kan osv
 8. Du må nesten høre med skolen du ønsker bachelorgraden fra Mener å huske du kan gå 1 år på bachelor studiet og dermed få "godkjent" resten av graden
 9. Det vil nok stort sett være Ingeniører av diverse via nett/deltid. Eventuelt HR, Økonomi og HMS?. Har du vurdert å høre med andre i "industrien" og bransjen du jobber i? Evt arbeidsgivers tanker? Har du god erfaring kan en stilling innen HR og HMS for eksempel være gull verdt da du har erfaringen fra "gulvet"
 10. Det er vel ikke bare i år vi har hørt om ingeniører som "kun" får jobb i kassen eller på posten.. Mange velger det, mens noen "må" det. Men at enkelte der ute velger å være arbeidsløs, er for meg helt uforståelig. Det er MANGE der ute med både høyskole/universitetsgrader som ikke får jobb innenfor yrket de har studert til og må gå "andre veier" pga dette. Jeg håper virkelig at de av dere som er "ingeniører" får jobb, men at noen velger å være arbeidsløst er rett og slett skammelig!
 11. Desverre ikke noe nytt at de som jobber med kundeservice(selve grunnlaget) i de fleste bedrifter skal "holde stand til siste mann". De som hever lønn vil normalt sett få mindre risiko(smitte), kortere arbeidsdager, mindre arbeidspress osv.
 12. 100% bytt jobb/start studier eller deltidsstudier. Spesielt om du er interessert i regnskap og revisjon/IT. Jeg antar du også da er relativt ung fortsatt. Er litt i samme situasjon. Bachelor økonomi 2014, men ikke fått "relevant" jobb som gjør at jeg kan utvikle meg. Jeg er selv "stuck" i et anspent forhold til arbeidsgiver grunnet de "utnytter" situasjonen og vet jeg ikke kan velge og vrake i jobber. Kan du studere/mulighet for å bytte jobb i dag, så gjør det. Tenk på deg selv og din utvikling, da er glede ifbm jobb viktig!
 13. Hei igjen! Desverre så har jeg ikke noe valg på enkelte bøker, de kommer rett og slett kun som ebok(sikkert fordi vi også bare skal lese X antall side av boken). Men jeg vil nok hovedsaklig bruke den til å lese økonomi, trading, marked, psykologi, utvikling osv... Men spørsmålet er egentlig: Hva er den beste "løsningen"? Virker som de ebøkene jeg nå har på pcen KUN kan åpnes i PC, android eller ios. Da vil jo det trolig ikke funke på kindle f.eks
 14. Fagbrevet ditt er i utgangspunktet ikke relevant for jobben. Derav vil den trolig ikke telle noe. Du må nok trolig se litt på overenskomsten selv for vurdering. Men tror du kan forvente rundt 150-170kr timen+ tillegg. http://tariffavtaler.nho.no/getfile-english.php?TA_Radnr=13945 §30REGULATIVENES LØNNSSATSER30.1 Garantilønnssatser gjelder fra 1. april -Begynnerlønn voksne (18 år)kr 24.013,- 1 års ansiennitetkr 24.423, ca 150kr timen. -2 års ansiennitetkr 24.729, -3 års ansiennitetkr 25.617, -4 års ansiennitetkr 25.922, -5 års ansiennitetkr 26.561, -6 års ansiennitetkr 30.595,- Det gis ingen godskrivelse for grunnskole. For videregående skole godskrives utdanning etter følgende regler: -Ett skoleår gir 9 måneders ansiennitet -For kortere eller avvikende utdannelsestid godskrives 75% av utdannelses-tiden.Ved godskrivelse for utdannelse kan det ikke kreves mer enn 2 års lønnsansiennitet." "§10TILLEGG FOR UBEKVEM ARBEIDSTID OG BETALING FOR VIKARIAT10.1 Tillegg for ubekvem arbeidstid utbetales: Mandag til fredag:Etter kl. 18.00 kr 21.-pr time Etter kl. 21.00 kr 42.-pr time LørdagEtter kl. 13.00 kr 42.-pr time Etter kl. 16.00 kr 84.-pr time Ordningen gjelder også deltidsansatte med en arbeidstid på mer enn 12 timer pr uke gjennomsnittsberegnet over en fireukers-periode. Ekstrahjelp med mer enn 12 timer den enkelte uke, omfattes også av ordningen. Ferievikarer omfattes ikke av ordningen.Det skal ikke betales ulempetillegg for timer det betales overtidsgodtgjørelse for.
×
×
 • Create New...