Jump to content
Sign in to follow this  
Troxx

Generelt: Hvorfor er det så ofte trøbbel med utskrift?

Recommended Posts

Innser vel at dette blir mer likt en "rant"..
 

Har hatt kanskje 10 scannere og skrivere privat, samt flere på jobb. En ting er sikkert, det er ofte noe herk å få disse til å fungere slik man vil. Og når de virker det er det ikke lenge de virker.

 

På jobb er det generelt bedre, men også der hender det til at skrivere streiker selv om alt tilsynelatende er ok.

 

En annen greie er jo at mange skrivere skal gjennom en hel del "hosting og harking" etter oppstart før de kanskje vil gjøre jobben. Det er vel rengjøring av skrivehode, oppvarming av rulle i laserskrivere og kalibrering av posisjon osv, men likevel så virker det som det er litt i overkant.

 

Medfølgende bloatware fra produsenten er ofte søppel, men siden denne oftere får kontakt med skriver kan det være denne brukes likevel. Drivere må jo oppdateres umiddelbart eller hentes fra produsentens nettsted der det er et mas å finne frem på nettstedet deres.

 

Ok, så har jeg fått skriveren til å funke på 1 maskin, men så skal husets andre maskiner og funke, og så går det kanskje med et nødskrik, men 2 dager senere popper det opp melding om oppdatering av skriverprogramvare, og så må runden tas på nytt, og innen det er i orden igjen er skriveren tom for blekk pga all kalibreringen og rensing av skriverhode.

Så... er det noen som har en vinneroppskrift på hvordan man kan unngå knot med skriver?
 

Edited by Troxx
  • Like 1

Share this post


Link to post

Vel, har ingen fasit men etter og ha brukt litt forskjellige fabrikanter har jeg siden 2008 kun brukt Canon sine pixma multifunksjonskrivere, hele 2 stykker har det blitt. Måtte bytte ut den fullt fungerende gamle skriveren siden W10 kødda det til sånn at jeg måtte innom eksterne programmer for å skrive ut S/V og farger fungerte ikke.

 

På den nye Pixma samt den Pixma jeg bruker i firma mitt har jeg prøvd og koble opp via WIFI men med litt tyngre oppgaver fungerte det dårlig så bruker kun kabel nå. Kan også legge til at jeg skriver ut ganske mye i forholdt til en vanlig husholdning så det har også en fordel vedrørende stabilitet siden skrivere ikke liker og ligge urørt over lange perioder.

Edited by Nautica

Share this post


Link to post

Har hatt fem skrivere, en fra Canon og de fire siste fra Epson. De tre første var ikke nettverksskrivere, men de to siste har vært det. Bruker kablet nett og hovedproblemet med de to siste som er alt i ett skrivere med scanner osv er det vanlige med at minst en blekkpatron alltid vil byttes ut.

 

Når det gjelder oppdatering av programvare så svarer jeg nei på at det skal skje automatisk (i printerinstallasjonen) og eneste gang jeg har hatt problem med det er da det kom en hovedoppgradering av Windows som slettet original installasjon. Sjansen for at en ny printerdriver fra Epson plutselig skal gi dramatisk bedre utskrifter anser jeg om helt marginal og ser ingen grunn til å oppgradere en printerdriver som virker.

Share this post


Link to post

Sjansen for at en ny printerdriver fra Epson plutselig skal gi dramatisk bedre utskrifter anser jeg om helt marginal og ser ingen grunn til å oppgradere en printerdriver som virker.

Det er jeg enig i, bryr meg ikke så lenge skriveren fungerer, det eneste var når W10 kom og den gamle skriveren hadde ikke driver som fungerte med W10 og det var ikke noen ny driver å få tak på, etter endel googling testet jeg drivere til nyere type skrivere som enkelte hadde fått til og fungere men jeg fikk det ikke til.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...