Gå til innhold

Angrer på utdanning, sykepleier. Hva gjør jeg videre?


Tarzan93

Anbefalte innlegg

Du har en utdanning som gir mange muligheter. Jeg nevner også en masterutdanning i kriminologi som et alternativ (3). UiO sine opptakskrav er fullført bachelorgrad med snittkarakter C, og krav om at du behersker norsk språk og har norsk utdanning. Arbeid i Kriminalomsorgen som kunne vært aktuelt er miljøterapeut eller veiledere i ulike former (f. eks livsmestring og motiverende samtaler). Personlig tror jeg du kunne landet arbeid i Kriminalomsorgen uten mer utdanning. Etter et praksissemester i rusomsorg, søkte jeg på stillinger som miljøterapeut i fengsel. Kompetansekravene var stort sett fullført helse- eller sosialfaglig bachelorgrad.

 

 

3: https://www.uio.no/studier/program/kriminologi-master/

 

Kan man ta master i kriminologi etter endt sykepleier-bachelor?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+921324

Sjekka det der opp igjen, ser ut til at en må ha en viss fagbakgrunn innen kriminologi... Fullført bachelorgrad og minst 80 poeng innen kriminologi, står det på uio.no. Det skal dog sies at noen emner innen kriminologi tilbys med hjemmeeksamen. For en stund siden leste jeg om et 15-poengsemne innen kriminologi, hvor det visstnok ikke var noe krav til oppmøte!

Lenke til kommentar

Er ikke sikkert dette er relevant for deg. Men studiet «beredskap og krisehåndtering» på Rena er samlingsbasert (ikke obligatorisk) og man kan dermed nesten ta studiet hjemmefra og jobbe fullt på

siden. Det er et ledelsesstudie som gir kunnskap sommer ganske attraktivt innenfor beredskap og kriseledelse. Dette er jo noe omtrent alle bedrifter har bruk for, og når du i tillegg er sykepleier vil det gi deg mange muligheter.

Lenke til kommentar

Hvis du er interessert i forskning, kan du ta en forskningsrelatert master. 

 

Du kan jo også evt. vurdere å jobbe som sykepleier innen psykiatri, sikkerhetspsykiatri eller innen rusrehabilitering. Opplever at det er litt mer menn/kjønnsbalansert miljø der :) 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Som ansatt innen helse, så er mitt tips å bare bytte jobb. Her i regionen så er det såpass manko på Spl, at så lenge du har en god forklaring på jobb bytte, så er det ingen som reagerer på det. Tips, er å høre om hvor mange andre menn det er på arbeidsplassen, det trengs ikke mange, men noen få stk hjelper noe enormt på miljøet

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som ansatt innen helse, så er mitt tips å bare bytte jobb. Her i regionen så er det såpass manko på Spl, at så lenge du har en god forklaring på jobb bytte, så er det ingen som reagerer på det. Tips, er å høre om hvor mange andre menn det er på arbeidsplassen, det trengs ikke mange, men noen få stk hjelper noe enormt på miljøet

Hei!

 

Jeg har fått byttet jobb, så hverdagen min har bedret seg betraktelig :) 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Hei! Jeg står i akkurat samme situasjon som deg - er 25 år, ble ferdig sykepleier i 2022. Hadde nydelige kollegaer på forrige arbeidsplass, men mistrivdes veldig med selve yrket. Har nå fått en deltidsjobb på vinmonopolet og tenker å ta realfagskurs i januar og prøve meg på data ingeniør til høsten. Lurer egentlig bare på hvordan det gikk med deg? Hva valgte du å gjøre? :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tarzan93 skrev (På 25.1.2019 den 2:21 PM):

Hei.

 

Jeg er en 26 år gammel mann. Angrer veldig på utdanningsvalget jeg har tatt. Ble ferdigutdannet i 2018 og jobber nå som sykepleier. Aldri vært borti så mye dritt før mtp intriger i arbeidsmiljø osv osv. Er stort sett bare kvinner jeg jobber med, mange av de er så twofaced og har meninger om ALT du kan tenke deg. 

Her om dagen ble jeg skjelt ut av en annen sykepleier i tlf foran kollegaer, selvfølgelig var det helt unødvendig. 

På toppen av det hele har jeg nettopp startet i ny jobb, og jobber nå 100 fast. Leilighet eier jeg også, så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vil bare bort fra hele helse-sektoren. Har masse erfaring fra helsa da jeg har jobbet i det før jeg ble utdannet, men var egentlig litt ambivalent før jeg startet å studere. Som sykepleier har man jo så mange valgmuligheter, men helt ærlig så frister ingen ting. 

 

For å tjene greit med penger må jeg jobbe kveldsvakter, og det er rett og slett ikke verdt det mtp alt ansvar en sykepleier har.  Hadde jeg likt yrket mitt, ville jeg nok tenkt litt annerledes. 

Merket at interessen ikke alltid var til stedet under forelesninger, men det er jo egentlig ganske normalt, så jeg fortsatte å studere. Tenkte også at det er bedre å fullføre enn å droppe ut når jeg har så lite igjen av bachelorgraden. 

 

Noen som har omskolert seg? Hva bør jeg gjøre med tanke på min situasjon? 

 

 

 

 

Hva med jobb innen markedsføring av legemidler ?
Der er det stor fordel å ha helsebakgrunn…..

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ville tenkt forsvaret. Det er nok enklest å få jobb der- ikke bare i saniteten. Kjenner et par som studerte sykepleie og deretter it. De sliter med å få jobb så jeg vet ikke om ny utdanning er en god idé. Husker jeg og fikk kjeft av sykepleiere. Mange av de lever vel med kronisk stress og har fått en ekstremt kort lunte som følge av det. Ikke noe å ta seg nær av. Har man det sånn så kjefter man gjerne på den første og beste.

Samtidig som de kjefter kan du prøve å visualisere at du er på en strand og at kjeftingen er måkeskrik? 

Endret av majer
Lenke til kommentar

Ikke st det hjelper deg sånn sett men kanskje gjør det litt «gøyere».

 

om du kan så ville seg sett på å droppe 100% ansettelse og heller leie deg ut på vikariat. Om du kan la leiligheten stå tom og ikke har kjæreste/barn/dyr.. mener å ha lest i VG om en sykepleier som gjorde det sånn og tjener fjell

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...