Gå til innhold

Skal bygge europeisk «Silicon Valley» på ni nye øyer i København


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor bygge ut i sjøen (kostbart) når de har massevis av landarealer (billig) å ta av et par mil vest for Køben?

...

Fordi det er kulere? ;)

 

Ulempen med å bygge 'innover' er at du kommer langt unna sentrum mens 'strandlinjen' ofte er både sentrumsnær og attraktiv. Dessuten er ofte de åpne områdene beskyttet mot utbygging på ulike måter. Stranden utenfor et gammelt industriområde? Tydeligvis ikke..

Lenke til kommentar

er det rart havet stiger når man her og andre steder fyller ut med millionvis av km2

.. og dette har du regnet på? Altså at det har noen nevneverdig effekt på havnivået om 3,1 km2 (jeg antar det er det som skulle stå i faktaboksen i stedet for 3,1 m2) med gjennomsnittlig 3,9 meter dybde skulle fylles ut? Det gir et totalt utfyllingsvolum på 0,01209 km3. Jorda har 361 132 000 km2 sjø. Det skulle bli noe sånt som 0,000 033 5 millimeters havstigning. Et anslag er at klimaendringer gir en havnivåstigning på 1,8 meter fram til år 2100. Det kan altså bygges veldig mange sånne øygrupper før det får nevneverdig effekt på havnivået.

 

En annen ting er hvor de får massene fra. Hvis det mudres fra havet så bidrar det til å senke havnivået.

 

Ulempen med å bygge 'innover' er at du kommer langt unna sentrum mens 'strandlinjen' ofte er både sentrumsnær og attraktiv. Dessuten er ofte de åpne områdene beskyttet mot utbygging på ulike måter. Stranden utenfor et gammelt industriområde? Tydeligvis ikke..

Joda, strandlinja er både sentrumsnær og attraktiv. Fyller man ut foran strandlinja så flyttes denne verdien utover og bort fra sentrum samtidig som man gjør den nåværende strandlinja til et mindre attraktivt inne på land-område. Tar du et steg tilbake og ser det store bildet så er det altså ingen netto forskjell på å heller legge "silicon valley" et par mil vest for Køben.

 

Vi sliter med samme tenke med ræva først-logikk her i Norge. Politikerne ser glansede bilder av utfylling i sjøen foran eksisterende bebyggelse med høy "strandsoneverdi" og ødelegger denne verdien fordi entreprenører har forført de. Nettoverdien er vist ikke så viktig så lenge de får vedta og klippe snorer for noen "kule" prosjekter. Hverken Norge eller Danmark mangler areal å bygge på. Selv danskene har plenty.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Antar de henter masse fra "himmelbjærget".....:-)

Sin iver etter å ekspandere landområdene kan ende opp at hele danmark ender under vann....Og hva gjør vi når hele Danmarks befolking søker om asyl i Norge.....Klimaflykninger....Joda - det går nok bra...Men de må øve på konsonantene...

Lenke til kommentar

...

Nettoverdien er vist ikke så viktig

...

Og her er du ved selve kjernen av hvorfor det er mulig å gjennomføre slike prosjekter. Den som bygger ut får overtalt den som godkjenner til å ignorere sutring fra de som får *sin* strandlinje forringet. Dessuten er det jo bare et gammel industriområde. ;)
Lenke til kommentar

Jeg tviler på at man kan vedta å bygge et nytt Silicon Valley og så få det til å slå til.

Hvor lurt er det å bygge på øyer i disse klimaendringstidene med stigende havnivå og fare for superstormer?

Man vil spare samfunnet for store framtidige utgifter ved å planlegge for minst to meter høyere vannstand.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...