Gå til innhold

C: disken fyller seg gradvis opp, uansett hva jeg gjør


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Jeg har lagt merke til at c-disken min(disken med Windows 10) gradvis fyller seg opp uten at jeg installerer noe på den, flytter filer dit, etc. Jeg har kjørt Ccleaner og tilsvarende for å fjerne drit, da jeg alltid har regna med at det er restefiler fra nettsurfing og slikt som er problemet. Så, i går da jeg bootet opp pcen, la jeg merke til at jeg nå har knappe 10GB ledig, på en disk hvor det skulle ha vært et sted mellom 50gb og 100gb ledig, og jeg klarer ikke finne ut av hva som tar opp denne plassen.

Har selvfølgelig scannet pcen med antivirus og antispamware, uten å finne problemer. Trodde en stund at det var fordi jeg ofte hibernater pcen isteden for å skru den av, men hibsys-fila skal visstnok ikke overskride mengden ram på pcen, og da gir det ingen mening om denne vokser gradvis, så det har jeg slått fra meg. Så, er det noen her inne med gode forslag til hva som kan foregå her? Ingenting tilsier at disken er defekt, bare så det er sagt også.

Dessverre begynner jeg å bli såpass rådvill at jeg rett og slett vurderer å formatere hele faenskapen, men det frister utrolig lite. 

 

Mulig denne skulle vært i Windows-seksjonen, men jeg gamblet!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 har knappe 10GB ledig, på en disk hvor det skulle ha vært et sted mellom 50gb og 100gb ledig,

 

Hva slags regnestykke er det som tilsier at det skulle vært 50-100 GB ledig?

 

Windows tar vare på mange filer som "sunt bondevett" skulle tilsi ikke er nødvendige, men hvis man sletter dem, kan man oppleve at Windows laster dem ned igjen - for så å slette dem selv ved en senere anledning. Windows kan også drive og laste ned filer i bakgrunnen, f.eks. i forbindelse med en nært forestående oppgradering (1803->1809, f.eks.), og i etterkant av en slik oppgradering vil det ligge igjen filer i en måneds tid, i tilfelle man ønsker å gå tilbake til forrige versjon (1803).

 

Så lenge det er god plass på disken til å få kjørt Windows normalt, så bryr jeg meg ikke om det er 10GB eller 50GB ledig plass. Jeg har sluttet å bekymre meg over plassbruken til Windows. Erfaring har lært meg at hvor mye tid jeg enn bruker på å slette filer og skape plass på disken, så vil Windows fylle opp plassen igjen, dersom den "føler for det".

 

Selvfølgelig kan det oppstå feil som øker plassbruken på en unormal måte, både i Windows og ulike programmer - noe som programmer som DiskTreeSize e.l. kan avdekke -, og noen ganger kan det være påkrevet å ta en "Reset this PC" i et forsøk på å rette opp ting.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...