Gouldfan Skrevet søndag kl 15:50 Skrevet søndag kl 15:50 Slik ble resultatet.. Dagens første måltid, så god porsjon. 3
Duriello Skrevet søndag kl 16:29 Skrevet søndag kl 16:29 Gouldfan skrev (37 minutter siden): så god porsjon. Må være såpass, kos deg! Ser digg ut. 2
Jarmo Skrevet søndag kl 18:32 Skrevet søndag kl 18:32 Gouldfan skrev (3 timer siden): Entrecote med edit nye ferske pastaen idag. Min er den med mest pepper. Blir også stekte Championer, stekt tomat og ny Kantarell fløtesaus. Hvor kan man kjøpe ferske kantareller nå? Bor på landet da.. 1
Gouldfan Skrevet søndag kl 19:37 Skrevet søndag kl 19:37 (endret) Jarmo skrev (16 timer siden): Hvor kan man kjøpe ferske kantareller nå? Bor på landet da.. De er fra i fjor, kona som plukker, hun har tenkt seg ut og plukke kantareller i morgen. Vi bor i Strømstad. Det blir isåfall årets første plukking. Tror vi aldri har kjøpt kantareller, vi plukker selv lassevis og renser og putter i fryseren. De holder seg lenge dvs minst et år. På østlandet så gjeller det å gå i skogen rett etter regnet på sommeren eller våren. Om du har bil er det bare å ta noen skogsveier og lete litt. Er litt hemmelig med sopp plasser, men med internett er jo mulig kanskje å jukse seg til litt sopp steder. Har du først funnet et sted med mye kantareller så er de der hvert år. (Om ikke noen kommer før deg). Endret mandag kl 10:57 av Gouldfan 1 1
Jarmo Skrevet søndag kl 20:05 Skrevet søndag kl 20:05 (endret) Gouldfan skrev (31 minutter siden): De er fra i fjor, kona som plukker, hun har tenkt seg ut og plukke kantareller i morgen. Vi bor i Strømstad. Det blir isåfall årets første plukking. Tror vi aldri har kjøpt kantareller, vi plukker selv lassevis og renser og putter i fryseren. De holder seg lenge dvs minst et år. På østlandet så gjeller det å gå i skogen rett etter regnet på sommeren eller våren. Om du har bil er det bare å ta noen skogsveier og lete litt. Er litt hemmelig med sopp plasser, men med internett er jo mulig kanskje å jukse seg til litt sopp steder. Jaok, i min ungdom plukket vi en del kantareller i skogene(hemmelige plasser sådant) Smørsteikte og trekket i ekte smør. Snaks.. Endret søndag kl 20:09 av Jarmo 1
Mannen med ljåen Skrevet mandag kl 10:31 Skrevet mandag kl 10:31 https://no.m.wikipedia.org/wiki/Chow_mein På restaurant. 😻 1 1
Gouldfan Skrevet mandag kl 19:25 Skrevet mandag kl 19:25 (endret) Da er årets første sanking av kantareller i hus... En halv kontainer ca 2-3 liter Endret mandag kl 19:25 av Gouldfan 2 3
Jarmo Skrevet tirsdag kl 16:48 Skrevet tirsdag kl 16:48 (endret) Orker ikke mat i denne varmen, 3 dager nå rundt om pluss 30C. Heldigvis har vi bre-elva i dalen. Da detter tempen helt ned til 15-16 i løpet av natt. Skjer fort etter at solen har gått ned. Så, en liten Billys pan pizza og mye drikke(vann). Meldt 33 i morgen og 34 dagen etter. Får vel bade i elva da.(igjen) Endret tirsdag kl 17:27 av Jarmo 2
:utakt Skrevet tirsdag kl 16:57 Skrevet tirsdag kl 16:57 Fiskeburger. Det vil si, butikken hadde ikke burgerbrød, så det ble brødskive. Typ karbonadesmørbrød, men med fiskemedaljong som erstatning for karbonaden. 2
Mannen med ljåen Skrevet onsdag kl 12:46 Skrevet onsdag kl 12:46 Laget en hamburger i dag for å bruke opp noe gammel crispisalat. 😻🍔 1
Mannen med ljåen Skrevet torsdag kl 14:48 Skrevet torsdag kl 14:48 (endret) https://akrafjordtunet.no/kafe-33480s.html#meny Dagens middag er komle på Åkrafjordtunet, og det anbefales på det varmeste. 😻 ⚪⚪⚪ Glad det er torsdag i dag. Endret torsdag kl 17:54 av Mannen med ljåen 2
Karltorbj Skrevet torsdag kl 17:36 Skrevet torsdag kl 17:36 (endret) God nyhet, til oss soervestpaa. Butikkjeden "Holdbart" aapner ny butikk, paa Tvedtsenteret, paa Forus,i Stavanger, i oktober, november. Endret 3 timer siden av Karltorbj 2
Gouldfan Skrevet torsdag kl 21:38 Skrevet torsdag kl 21:38 (endret) Jeg kjøpte meg fersk Hvalbiff på rettelse Meny på tur til Ørebekk i Fredrikstad. Det kostet, men den så veldig god ut. 220 kr ish for over halvkilo hvalbiff. Digg med grønn pepper fløtesaus og potet saker. De hadde ikke mer frosset, og dette er første gang vi har hatt fersk Hvalbiff, og den var ferdig tatt imot og delt opp i dag til og med. Kameraten min sa det var litt luksus lol men jeg slapp unna med et lite rundstykke med ost og flaske vann på kafe til 98kr som jeg synes var dyrt, men han kjøpte en svær salat overlesset med reker og en smoothie til 340kr... Det handler om prioriteringer. Vi liker å lage mat hjemme, og vi synes som oftest det smaker best da vi kan lage det etter vår smak og ta så mye saus vi vil. Og så er det dyrt på byen, og ofte når det ikke opp til forventningene mine iallefall.... Ikke i Norge på byen og ikke i Sverige, du slipper å ordne oppvasken da, men det er litt av sjarmen. Endret torsdag kl 23:11 av Gouldfan 3
Gouldfan Skrevet 12 timer siden Skrevet 12 timer siden 10 liter kantareller idag,veninna fikk enda mer. Plukk hvor mye du orker å bære gjelder i år. Jeg ba henne ta med tralle neste gang, perfekt for en 10 liters dunk på flatt lende. Idag skal vi ha fersk laks med fersk Fettuccini pasta og tomater og agurk. Vi har blitt veldig glad i dette i sommer. Også skal vi ha blåskjell gryte med dill? Og sitron og kokt i hvitvin tror jeg såkalt moules. 3
:utakt Skrevet 12 timer siden Skrevet 12 timer siden Fredagstaco. Brukte bønner i stedet for kjøttdeig denne gangen, det funker like fint. 3
Gouldfan Skrevet 12 timer siden Skrevet 12 timer siden (endret) Litt off topic, men imorgen skal jeg steke ferske halve kantareller i fløte og redusere og ha på ristede toast brød.. Det blir luksus lunsj, som er gratis bortsett fra toast brød og fløte + en masse kvernet Tellicherry pepper, som vi jo har i huset fra føt med unntak av fløte. Det er tradisjon her, som jeg lærte av far min når han plukket sopp før, og en tradisjon vi fører videre. Endret 12 timer siden av Gouldfan 3
Gouldfan Skrevet 11 timer siden Skrevet 11 timer siden Da er det dekket bord med Laks, Pasta blåskjell og fersk fløte-kantarellsaus. Og litt hvitvin. 2
Gouldfan Skrevet 11 timer siden Skrevet 11 timer siden Imorgen skal vi fiske krabbe, men til middag er det planlagt hvalbiff. Kanskje med krabber til forrett. 2
Mannen med ljåen Skrevet 10 timer siden Skrevet 10 timer siden Biff på hotellrestaurant. Utsøkt mat, men kunne vært 25% større til prisen. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå