Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Gouldfan skrev (3 timer siden):

Entrecote med edit nye ferske pastaen idag.

Min er den med mest pepper. Blir også stekte Championer, stekt tomat og ny Kantarell fløtesaus.

20250713_171608657.thumb.JPG.96853ed782052adc945340cf869dd2fe.JPG

Hvor kan man kjøpe ferske kantareller nå? Bor på landet da..

  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
Jarmo skrev (16 timer siden):

Hvor kan man kjøpe ferske kantareller nå? Bor på landet da..

De er fra i fjor, kona som plukker, hun har tenkt seg ut og plukke kantareller i morgen. Vi bor i Strømstad. Det blir isåfall årets første plukking.

Tror vi aldri har kjøpt kantareller, vi plukker selv lassevis og renser og putter i fryseren. De holder seg lenge dvs minst et år.

På østlandet så gjeller det å gå i skogen rett etter regnet på sommeren eller våren.

Om du har bil er det bare å ta noen skogsveier og lete litt.

Er litt hemmelig med sopp plasser, men med internett er jo mulig kanskje å jukse seg til litt sopp steder. Har du først funnet et sted med mye kantareller så er de der hvert år. (Om ikke noen kommer før deg).

Endret av Gouldfan
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
Gouldfan skrev (31 minutter siden):

De er fra i fjor, kona som plukker, hun har tenkt seg ut og plukke kantareller i morgen. Vi bor i Strømstad. Det blir isåfall årets første plukking.

Tror vi aldri har kjøpt kantareller, vi plukker selv lassevis og renser og putter i fryseren. De holder seg lenge dvs minst et år.

På østlandet så gjeller det å gå i skogen rett etter regnet på sommeren eller våren.

Om du har bil er det bare å ta noen skogsveier og lete litt.

Er litt hemmelig med sopp plasser, men med internett er jo mulig kanskje å jukse seg til litt sopp steder.

Jaok, i min ungdom plukket vi en del kantareller i skogene(hemmelige plasser sådant) Smørsteikte og trekket i ekte smør. Snaks..

Endret av Jarmo
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)

Orker ikke mat i denne varmen, 3 dager nå rundt om pluss 30C. Heldigvis har vi bre-elva i dalen. Da detter tempen helt ned til 15-16 i løpet av natt. Skjer fort etter at solen har gått ned. Så, en liten Billys pan pizza og mye drikke(vann). Meldt 33 i morgen og 34 dagen etter. Får vel bade i elva da.(igjen):D

Endret av Jarmo
  • Hjerte 2
Skrevet

Fiskeburger. Det vil si, butikken hadde ikke burgerbrød, så det ble brødskive. Typ karbonadesmørbrød, men med fiskemedaljong som erstatning for karbonaden. 

  • Hjerte 2
Skrevet (endret)

God nyhet, til oss soervestpaa.

Butikkjeden "Holdbart" aapner ny butikk, paa Tvedtsenteret, paa Forus,i Stavanger, i oktober, november.

Endret av Karltorbj
  • Hjerte 2
Skrevet (endret)

Jeg kjøpte meg fersk Hvalbiff på rettelse Meny på tur til Ørebekk i Fredrikstad.

Det kostet, men den så veldig god ut. 220 kr ish for over halvkilo hvalbiff. Digg med grønn pepper fløtesaus og potet saker.

De hadde ikke mer frosset, og dette er første gang vi har hatt fersk Hvalbiff, og den var ferdig tatt imot og delt opp i dag til og med.

Kameraten min sa det var litt luksus lol men jeg slapp unna med et lite rundstykke med ost og flaske vann på kafe til 98kr som jeg synes var dyrt, men han kjøpte en svær salat overlesset med reker og en smoothie til 340kr...

Det handler om prioriteringer. Vi liker å lage mat hjemme, og vi synes som oftest det smaker best da vi kan lage det etter vår smak og ta så mye saus vi vil.

Og så er det dyrt på byen, og ofte når det ikke opp til forventningene mine iallefall.... Ikke i Norge på byen og ikke i Sverige, du slipper å ordne oppvasken da, men det er litt av sjarmen.

Endret av Gouldfan
  • Hjerte 3
Skrevet

10 liter kantareller idag,veninna fikk enda mer. Plukk hvor mye du orker å bære gjelder i år. Jeg ba henne ta med tralle neste gang, perfekt for en 10 liters dunk på flatt lende.

Idag skal vi ha fersk laks med fersk Fettuccini pasta og tomater og agurk.

Vi har blitt veldig glad i dette i sommer. Også skal vi ha blåskjell gryte med dill? Og sitron og kokt i hvitvin tror jeg såkalt moules.

20250718_153645554.thumb.JPG.1458011e249f1b3bf064c90ae157a7e5.JPG

 

 

 

 

 

  • Hjerte 3
Skrevet (endret)

Litt off topic, men imorgen skal jeg steke ferske halve kantareller i fløte og redusere og ha på ristede toast brød..

Det blir luksus lunsj, som er gratis bortsett fra toast brød og fløte + en masse kvernet Tellicherry pepper, som vi jo har i huset fra føt med unntak av fløte.

Det er tradisjon her, som jeg lærte av far min når han plukket sopp før, og en tradisjon vi fører videre.

Endret av Gouldfan
  • Hjerte 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...