Gå til innhold

Pass på: Ny bølge med Netflix-svindel på gang


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fikk denne i dag epost på jobb, en konto jeg aldri har fått noe Netflix spam på. Elendig forsøk, da jeg tviler jeg må kontakte Markveien.no som ser ut til å være en restaurant i Oslo. Peker til www.italiazootecnica.it 07mAvPy.png

Endret av Zhylo
Lenke til kommentar

Jeg gjorde en test; hvor langt kunne jeg komme ved å bare skrive bullshit data, "ggggg" eller ikke korrekte data, som 00000 på datoer og kort osv.

Første side var "Netflix innloggingen" vist over. "gggggg" som brukernavn og "gggggg" som passord. Ingen validering av input som jeg trodde.

Andre siden er en "Netflix innstillingsside" hvor man blir spurt etter betalingsinfo; navn, personnummer, kortnummer. Igjen ingen validering av input. "ggggg" og "00000" brukt som input.
Tredje siden var den som skremte meg. Her har de laget en betalingsside, Secure Online payment, visa logoer osv osv, hvor de sier de tar 60.00,- fra kortet, og du må godkjenne med BankID. BankID-modulen som er veldig godt gjenskapt, forteller at brukerstedet er DNB, laster inn med en spinner, og ber deg skrive inn engangskoden, igjen skriver man 00000, kommer man til personling-passord steget. Skriver "gggggg" og trykker neste kommer man videre
Fjerde siden er en "verifiser identiten din"-side som folk har sett før, denne er kliss lik PayPal sin, og bærer deres logo. "Send oss et bildet av deg med førerkortet ved siden av" type side.

Jeg hadde per da ikke noe å sende opp og stoppet testen min der.


Det jeg fikk ut av dette er at fiskerne nå har begynt å dra inn BankID, det som alle eldre og uvitende ser på som sikkert. Og om da BankID vises så er jo dette ekte.

 

Det stiller jo spørsmålet om hva skurkene bak dette systemet faktisk kan klare å få til med den reell infoen en uviten bruker skrive inn.

 

 

- F

  • Liker 4
Lenke til kommentar

litt av en fremgangsmåte. de som går på dette blottlegger jo nesten alt.

men det bør vel ringe en bjelle hos folk lenge før de fullfører boe slikt, eller?

 

Man skulle tro det, men det er ikke grenser på hvor naiv enkelte er. Og i rette øyeblikket kan selv passelig oppegående folk la seg rive med, fordi varsellampene ikke går av når de skulle, fordi man brøt første budet, som selvsagt er å åpne nettleseren, og selv skrive adressen til nettstedet de påstår de sender fra, om det er en tjeneste du bruker da.

 

Har du ikke Netflix, så er det bare å slette permanent, eller aller helst merke avsender og epost som Spam, før den slettes permanent.

Lenke til kommentar

Noen ganger kan det virke ekte. Fikk noe om min konto,at jeg ikke hadde betalt. Kontaktet netflix fra min konto og de sa at jeg min betallingshistorikk var eksemplarisk. Skulle bare forwarde mailen og ikke bry meg mer.

 

Men det mest kjedelige er Apple og itunes.Særlig siste 2-3månder.Mistenkelig innlogging ditt og datt ,din konto er sperret ,kjøp av app ++.

Siden jeg ikke lenger bruker apple så blir alt med Apple blockert fra min side.

Lenke til kommentar

Logg inn siden på bildet er fullstendig forskjellig fra Netflix sin. Den Netflix bruker er mørk og transparang og avlang ikke firkantet grå boks som vises her og Netflix sender ikke meldinger eller mailer om å logge inn på nytt med passord osv dette må da vel de fleste skjønne nå etter årevis med dette tullet??

Og Netflix bruker HTTPS med hengelås symbol på sidene sine.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...