Gå til innhold

Vil mobilen fungere i utlandet


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal til Japan neste uke, og har aldri vært så lang hjemmefra tidligere. Lurer på en ting. Jeg kontaktet banken nå for å informere at jeg skal reise, så de ikke sperrer bankkortet mitt grunnet mistanke om misbruk når det plutselig begynner å brukes i utlandet.

 

Banken sa til meg at de ikke forhåndsregistrerer at jeg skal reise, men dersom de skulle fatte mistanke, så sender de meg SMS på mobilen min og jeg skal ringe inn til et nummer for å bekrefte at jeg har foretatt transaksjonene.

 

Vil telefonnummeret mitt fungere i Japan? Altså, vil jeg kunne motta meldinger og telefonsamtaler til mitt norske telefonnummer samt kunne ringe "hjem" uten å bytte SIM når jeg er i Japan? Hun i banken sa at så lenge jeg beholder samme telefonnummer, så vil jeg kunne motta den SMS'en...

 

Jeg forstår virkelig ingenting altså....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du er gammel nok til å reise alene til Japan, så burde du ha erfart en god del av dette tidligere, men uansett...

 

I nettbanken din er det ofte en innstilling på hvilke soner kortet er gyldig for bruk i. Som standard er Europa gjerne påslått, mens de andre er avslått. Sjekk da her at Asia er åpent på ditt. Kan ikke forklare fremgangsmåte her, da det kan være forskjellige løsninger i ulike banker. Spørr evt kundeservice (du burde blitt henvist til denne funksjonen av den du snakket med allerede...)

 

Ja, du vil motta meldinger såfremt din operatør har avtale med et eller annet selskap i Japan. Meldinger går helt fint å motta, men du kan kun bli oppringt hvis folk putter +47 foran nr ditt, men dette er ikke noe problem med banken, som da ser at du er i utlandet (og det vil være grunnen til at de ringer).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Japan rail pass lønner det seg å kjøpe på forhånd hvis du skal reise rundt i landet med tog.

 

Andre tips:

Slå av mobildata på telefonen (dvs. ha Roaming av) siden det er dyrt å bruke mobildata utenfor EU.

Hvis du lander sent på kvelden ønsker du gjerne å komme deg rett på hotellet og i seng, da kan det være praktisk å ha noe kontanter på seg. (Kan ta ut JPY i bankkontoret på Gardermoen mener jeg)

Kort er ikke et vanlig betalingsmiddel i Japan, man får tatt ut kontanter i minibanker på ca alle 7-Eleven-kiosker mens man må betale kontant stort sett over alt.

Lenke til kommentar

Oi, tusen takk for veldig gode tips, alle sammen :)  Det varmer! Har endelig bestemt meg for å reise litt alene for første gang. Først til Japan, så blir det en tur til USA etter nyttår og deretter Skottland, Irland og Wales sommeren 2019 :p

 

Du som nevne datakort: Jeg har sett litt på det også, men jeg forstod det slik at datakortet må settes inn i stedet for SIM-en min, og da kan jo ikke banken nå meg på telefonnummeret mitt...?

Lenke til kommentar
Japan rail pass får du også kjøpt i Japan, men er mye dyrere enn i Norge. Sjekk: http://www.japanspesialisten.no/japan-rail-pass/

Du kan kjøpe dagskort (2-3 dager) på t-banen i Tokyo, avhengig av hvor lenge du skal være der er det billigere enn Suica card. Det som er kult med Suica card er at du kan betale med det på flyplassen om du har penger igjen på det.

Skal du kjøpe sim-kort der må du enten bytte med det du har i mobilen, eller ha med en ekstra mobil. Det er mye gratis Wifi i Japan, spesielt i byene, så det er ikke helt krise.

De fleste ok hoteller har også en mobil på rommet som du kan ta med deg ut mens du bor der, da har du gratis internet overalt.

Lenke til kommentar

Mobil:

-Det koster mere en vanlig å ringe og sende SMS, og du man kanskje legge +47 forran norske nummer for at det skal virke

-Det koster både å motta telefonsamtaler og SMS.

-Du må gjerne taste inn en pin-kode om du prøver sjekke mobilsvar fra Japan..

-Mobildata er meget dyrt. Mange leier en liten dings som kalles noe slik som "mobil wifi" om de har tenkt bruke mobildata i Japan, kan forhåndsbestilles. Koster noen hundrelapper, men det er laaaaangt billigere enn mobildata.

-Det er også mulig å få lokalt sim-kort, men da kan du ikke nåes av de som har ditt andre nummer.

 

Betalingskort:

-Pass på at det ikke er på sonesperre som forhindrer deg å bruke kortet i Japan. Da vil hverken minibank eller betalingsterminal fungere. Kan vanligvis fikses via nettbank.

-Mange steder i Japan tar de ikke utenlandske kort eller Visa. Som nevnt ta ut penger hos 7-eleven.

 

Har vært i Japan 4 ganger og 3 av dem kjøpte jeg Japan-Rail før jeg dro. Om du har tenkt reise lengere enn t/r Tokyo-Kyoto så lønner det seg. Det er et fantastisk land og mye man kan reise rundt og se.

 

Å reise til Japan i august/september kan imidlertid ikke anbefales. Det er regntid og for varmt/klamt i det meste av landet.

Lenke til kommentar

Å reise til Japan i august/september kan imidlertid ikke anbefales. Det er regntid og for varmt/klamt i det meste av landet.

 

Regntiden er juni og juli, ikke august og september. Med unntak seff, det regner endel i Tokyo denne uka.

Juli og august kan være svært varmt og klamt. Setember er perfekt, da regner det lite, og man kan gå i shorts hele tiden somregel.

Lenke til kommentar

Regntiden er juni og juli, ikke august og september. Med unntak seff, det regner endel i Tokyo denne uka.

Juli og august kan være svært varmt og klamt. Setember er perfekt, da regner det lite, og man kan gå i shorts hele tiden somregel.

Jeg aner ikke hvilket sted du snakker om nå, men for Tokyo i Japan er september den måneden som har mest nedbør. April/Mai regnes vanligvis som den best perioden å dra dit.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo#Climate

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...