Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Får ikke koblet til trådløst nett - får feilmelding


Anbefalte innlegg

En venninne hadde problemer med nettet i leiligheten sin, der nettet plutselig forsvant. Hun var koblet til selve nettverket (wifi), men ingenting loadet da hun skulle være på mettet.

 

Hun ringte til internettleverandøren, og de foreslo å bruke kabel. Dette fungerte ikke, og heller ikke å skru av og på routeren. Hun dro derfor på jobb, for å bruke nettet der.

 

Da hun kom hjem funket plutselig nettet igjen, utenom på macen. Hun får koblet til, men får bare opp et vindu der det står at hun ikke har Internett fordi kabelen ikke er koblet til. Dette selv om det er det trådløse nettet hun er koblet til. Vi har prøvd å fjerne Ethernet-koblingen fra nettverkinnstillinger, uten nytte.

 

Alle andre enheter fungerer på det trådløse nettet.

 

Forslag til hva som kan gjøres?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående antall enheter, så har vi vært koblet til på langt flere enheter før enn den er koblet til i dag. Macen hennes var koblet til nettet før, og i dag bare forsvant den. Koblet til med en annen Mac nå, og den hadde ikke noen problemer.

 

Det er en Asus-router, har ikke modellen her jeg sitter nå. Men den er maks 4 år gammel, tror ikke det burde være noe problem :) ikke vært det før iallefall.

 

Eneste restarten vi har prøvd er å ta ut strømmen i 5-10 sek (om det har noe å si), og ta strømmen inn igjen.

Endret av M4ds
Lenke til kommentar

Jeg tenker ikke på antall samtidige enheter som er tilkoblet, men heller at det finnes noen tabeller i selve routerprogramvaren som enten har blitt fulle og at den da ikke klarer å la enheter koble seg til. Noen ganger kan det også være pc'en/mac'en som er problemet. Anbefaler at man restarter de også (på mac, klikk på eple-ikonet oppe i venste hjørne, velg omstart). 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...