Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er det "vanlig" å kjenne brudd som skal være tilhelet?


SheldonC

Anbefalte innlegg

Jeg ble operert for et brudd i foten(naviculare) med plate og skruer, for ca 13 uker siden. jeg gikk de 10 første ukene med krykker og gips, og null vekt på foten. Den dagen jeg fikk av gipsen så tillot ortopeden meg vektbæring intill smertegrense, noe jeg føler jeg har gjort i de tre ukene uten gips.

 

Men nå har det seg sånn at jeg synes jeg kan kjenne bruddet, er ikke direkte vondt, men jeg synes jeg kjenner det. Hele beinet(naviculare) med brudd er veldig ømt. Foten ellers begynner å komme seg da den var svak og stiv og vond etter gipsen. 

 

Men er det "vanlig" å kjenne brudd som skal være tilheletet? noen som sitter på erfaring om dette?

 

 

kan også legge til at dette er et gammelt brudd(pseudoartrose) som er 4 år gammelt og har vært igjennom en operasjon tidligere, som ble mislykket.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke uvanlig å kjenne at et bruddsted er forskjellig fra det normale i f.eks. motsatt arm eller fot.

Jeg hadde selv et komplisert benbrudd med to inngrep og skruer etc. for rundt 8 år siden, og det kjennes ikke helt normalt hele tiden om en fokuserer på det, selv etter så lang tid. Det kan også variere litt med årstiden, noe jeg tidligere trodde var en intern spøk ellerno.

Det kan variere fra tilfelle til tilfelle, fra person til person, og blir normalt bedre over tid. Og enda bedre etter enda mer tid. Ved tvil, oppsøk lege.

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Okei. Bestiller meg legetime i morgen. Men det jeg er litt nervøs for er at det er en liten skarp smerte akkurat der bruddet er. Det er omtrent som å nappe hår på låret, og da spesielt om jeg prøver å gå opp på tå. Er dette normalt?

Endret av SheldonC
Lenke til kommentar

Okei. Bestiller meg legetime i morgen. Men det jeg er litt nervøs for er at det er en liten skarp smerte akkurat der bruddet er. Det er omtrent som å nappe hår på låret, og da spesielt om jeg prøver å gå opp på tå. Er dette normalt?

Skarp smerte burde vel undersøkes nærmere. Det eneste jeg merker på mitt benbrudd er en følelse at noe er annerledes en før og at en kjenner skinnen om man palperer området. Er nok en anelse stivere i området enn før.

 

En kan få fjernet skinne og skruer kirurgisk etter tilheling men kirurgen anbefalte det ikke med mindre det var til stor plage med skotøy i.o.m at mange flere får komplikasjoner når den tas av enn når den settes på.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

I fjor hadde jeg brist i håndleddet og gikk med gips i 6 uker , så skjedde det igjen at jeg datt og brakk / brist på samme sted og håndledd i i 6 uker med gips . Lurer på om håndleddet ble aldri grodd . Jeg tok av gipsen for 2 uker siden og nå har jeg vondt og veldig hovent , hva burde jeg gjøre ? Burde jeg gå tilbake til legen igjen . Har mest smerter på dagen . Jobber mye på kontoret og må bruke armen veldig mye . Ga beskjed at jeg måtte være forsiktig , og ga de sykemelding , at jeg kunne ikke bruke armen så mye . Men de sa jeg måtte prøve og gjøre mitt beste . Vet ikke hva jeg skal gjøre 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...