Gå til innhold

Dette bør du vite før du skaffer deg en spill-laptop


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

For PC-spillere er jakten på stadig høyere ytelse ustanselig. Spillene blir mer avanserte og krevende for hver generasjon, og den teknologiske utviklingen bremser ikke. Dette vet produsentene av prosessorer og grafikkbrikker, og grensene for ytelse blir stadig flyttet.

En gang i tiden var det kanskje litt spesielt å investere en spillsentrisk laptop, og man måtte leve med mange kompromisser. Slik er det ikke lenger. I dag finnes det mange spillbærbare som yter bra, har god batterilevetid, og samtidig fremstår som elegante og moderne når det gjelder design og vekt.

– Bærbare spillmaskiner er blitt et fullgodt alternativ til stasjonære løsninger. Stasjonære PC-er gir kanskje større valgfrihet, men hvis du vil ha en maskin med på LAN, er det lite som slår en god spillbærbar, sier Bjørn Anders Gustavsen, som er ansvarlig for laptoper hos Komplett.no. Han har tre grunner til at det er verdt å satse på en ny spill-laptop i år:

Syns det er like mye svade her som hos multicom desverre kjøper jeg ikke laptop på komplett fordi de er ennå dyrere.

Ryzen 1700 @ 3.87 ghz finn en laptop like billig som det til laptop som trekker 35 watt?

 

Batterilevetiden på multicom maskinene er heller ikke mye å skryte over 1 time lett bruk, under 20 minutter tung bruk.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Bare synd at alle bærbare spill PC'er høres ut som et jetfly under litt krevende spill.

 

Det stemmer ikke. Har en Asus g751, som med gtx970 og 1080p IPS-skjerm er ypperlig for lenestol-generaler, og egent alt av spill som ikke er avhengig av >60fps.

Støynivået er meget behagelig, ca 30-40dB ifølge notebookcheck.

Synd den serien ser ut til å være avsluttet. Asus ofret 6-8dB for å gjøre laptopen flatere...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Bare synd at alle bærbare spill PC'er høres ut som et jetfly under litt krevende spill.

 

Det stemmer ikke. Har en Asus g751, som med gtx970 og 1080p IPS-skjerm er ypperlig for lenestol-generaler, og egent alt av spill som ikke er avhengig av >60fps.

Støynivået er meget behagelig, ca 30-40dB ifølge notebookcheck.

Synd den serien ser ut til å være avsluttet. Asus ofret 6-8dB for å gjøre laptopen flatere...

Har samme selv og lydnivået er imponerende lavt.

Lenke til kommentar

Det er tre grunner til at selv toppmodellen det blir linket til, Acer Predator Helios 300 17,3" NH.Q3DED.005, er helt uaktuell for meg, pluss to smakssaker.

 

1. "Antirefleks" - jeg har sensitive øyne, og jeg klarer ikke bruke skjermer med antirefleksbehandling, uansett hvor lite "aggressiv" dette belegget måtte være.

Jeg har i ettertid funnet ut at jeg har vært svært heldig med mine skjermvalg: Acer Predator G24OID til den stasjonære, og at min laptop, Asus N73JN begge er "gloss"-skjermer, dvs. uten noen form for antirefleksbehandling.

Men slik det er, så finnes det ikke noen "gaming laptops" uten antirefleksbehandling - og å fjerne dette belegget VIL oppheve enhver garanti.

 

2. "1 TB HDD SATA / 5400 RPM" - med en laptop til ~16.000 Kr., så burde det ikke vært gjort kompromisser noe sted. Det burde ihvertfall ha vært en 7200 RPM disk, type WD Black, eller aller helst for eksempel en Samsung 860 EVO 1 TB SSD.

 

3. "Windows 10 Home" - I likhet med punkt 2, så er ikke en kjøper av en gaming laptop til godt over 10 lapper en gjennomsnittlig bruker. Her burde det vært Win 10 Pro vært medfølgende, eller i det minste en konfigurerbar mulighet, så man slipper å betale ekstra for slike oppgraderinger, både OS og lagring, i etterkant.

 

Så er vi over på personlig smak - alle modellene kommer i sort design og med rødt, baklyst tastatur. Hvor er modellene i sølv/hvitt, og tastatur i hvitt med sorte, laseretsede bokstaver uten baklys?

 

Jeg kjøpte min laptop i 2010 til ~8500 Kr., og innen 3 måneder brukte ~4500 Kr. til på oppgraderinger av RAM, OS, lagring, WiFi og ODD før jeg var fornøyd.

Dvs. nesten fornøyd - Asus support var såååå behjelpelige med servicemanual og detaljer om CPUen var loddet eller limt fast da jeg lurte på muligheter for å oppgradere den, naturligvis innenfor samme socket og TDP.

 

8 år er en evighet i dataverdenen, og spesielt på det kommer til laptops. Jeg har lenge vært ute etter en bedre maskin, og jeg planlegger en maskin til rundt 15.000 Kr. denne gangen, og uten å måtte oppgradere komponenter som det første jeg gjør - men jeg er ikke i stand til å finne en maskin i 17,3" skjermstørrelse uten antirefleksbehandling, og det gjør alle hardwaremessige potensielle modeller uaktuelle for meg.

 

https://www.komplett.no/category/21661/gaming/gaming-pc/baerbar?nlevel=10431%C2%A721659%C2%A721661&cnet-A00140-queryfacet=%5B16%20TO%2017.9%5D

 

EDIT:

Typos.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Denne typen lavmåls delvis villedende annonsørinnholdsartikler ødelegger virkelig inntrykket jeg har av tek.no - at dere kan slippe sånt igjennom uten å gjøre noe som helst kritisk vurdering av innholdet: "Bærbare spillmaskiner er blitt et fullgodt alternativ til stasjonære løsninger" - hva med en ytelsestest av to tilsynelatende likt spesifiserte spillmaskiner, bærbar vs stasjonær. Historisk har ikke M-utgavene av GeForce kortene vært i nærheten av ytelsen til sine stasjonære brødere, er dette endret i 10xx serien, hvor det ikke er en egen modellbetegnelse for bærbarutgave, eller er de klokket lavere eller blir strupet ned for å holde temperaturen nede?

 

CPU ytelse trekkes frem som et veldig stort poeng her, uten å si noe om den muligens totale mangel på relevans dette har for veldig mange spill. Videre samme spørsmål her - hvilken ytelse får man egentlig ved kontinuerlig tung last på en i7 i en bærbar?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...