Gå til innhold

TEST: Nokia 7 Plus


Anbefalte innlegg

Med mitt bruk vil ikke strømmen holde så lenge.4g og hotspot 24/7. Jeg må lade flere ganger for dagen pluss at skjermen sluker strøm. Htc 10 evo her.

 

At den mangler jack er ikke nevnt? Og nei ikke alle telefoner idag bruker usb c til lyd og.

 

Å bruke en tlf som hotspot suger strøm som bare juling da :p Vil knapt tro det er telefoner som klarer en hel dag med hotspot på.

 

Nokia 7 plus har jack som nevnt over.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bestillte nettopp en Nokia 6303i på aliexpress, den har visst bra mp3 spiller, og både sms og mms :) 230kr ble det.

Har du sett noen med tastatur og 3G HD voice? Muttern sin Nokia røyk og den var ikke og få tak i.

Hun måtte ta takke til en Nokia med bare 2G.

 

3G fases ut straks, så fases 2G ut tilslutt. De skal ha m2m 2G modemene over til noe enklere type nett, husker ikke hva det heter, men blir noe på linje med de gammle personsøkerne (men på rundt 900MHz), bruker svært lite batteri, bruker og smalt båndbredde så de rekker lengre.

 

Med mitt bruk vil ikke strømmen holde så lenge.4g og hotspot 24/7. Jeg må lade flere ganger for dagen pluss at skjermen sluker strøm. Htc 10 evo her.

 

At den mangler jack er ikke nevnt? Og nei ikke alle telefoner idag bruker usb c til lyd og.

Mener du at enkelte mobiler ikke har analog lyd ut på USB C? Aner ikke om noen har analog ut på USB C i det hele tatt.

 

Jeg har erfart at alle android mobiler jeg har hatt, har støttet DAC på utgangen. Så jeg tror dermed alle android med USB C støtter DAC.

Endret av Toast Is Pimp!
Lenke til kommentar

Har støtt på en liten utfordring...og det går mer på systemet enn tlf'en. Jeg får den ikke til å sikkerhetskopiere annet enn bilder..har endevendt innstillinger og konto men klarer ikke å se noe feil, bortsett fra at "enheten blir ikke sikkerhetskopiert" Har tilbakestilt fonen en gang i dag, gjør det ikke igjen. Da lastet den ned kopi, skjønt ikke helt oppdatert. Meldinger ble først oppdatert nesten 100% først etter å ha avinstallert meldingsapp'en og installert den igjen, men google disk får jeg ikke greie på.

Anyone?

 

Siste kopi av app'er var 20 mai, mld'er 21 mai..skjønner ikke bæret

Lenke til kommentar

Minus: Mangler trådløs lading?

 

Burde vel stått..

Hvis du leser testen sier de det ikke er vanlig i den prisklassen. Det er da rimelig og også ikke nevne dette som et minus da det uansett ikke er noe å forvente.

 

Hvis noen har det er det et pluss. Derimot hvis du ikke har noe ingen andre/de fleste andre ikke har er det ikke et minus.

 

Akkurat som ingen mobiler får minus for å ikke ha 3-4 dagers batteritid.

 

 

Du ser vel og den fikk 10/10? Det betyr ikke at den er bedre enn en Galaxy, iPhone, andre toppmodeller. Men disse koster og gjerne 2-3 ganger så mye. Så 10/10 betyr veldig bra for prisen. Fordi naturligvis kan du ikke sammenligne alle mobiler mot den aller beste på markedet og ignorere pris og prisklasser sammen med forventninger til hva en mobil har i ulike prisklasser.

 

 

Den har også en 600-serie Snapdragon og ikke en 800-serie Snapdragon, men du får ikke 800-serie til den prisen. Så hvorfor skulle de ha trukket for det?

 

Eneste du kan trekke Nokia for er bruk av eldre SoC modeller akkurat når nye kommer ut. Dette er noe tek heller ikke klarte å påpeke med Huawei P20 testen sin. Selv om akkurat dette ikke gjelder Nokia 7 Plus og heller Nokai 6 og Sirocco. Av den enkle grunn at nye 600-serie ikke er annonsert enda basert på det jeg har sett, mens både ny 400 og 800 serie er annonsert og i produkter. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Hva er egentlig den store forskjellen på Nokia 8 Sirocco og Nokia 7 Plus? Prisforskjellen er jo enorm.

sirocco har tradløs lading, annet byggmateriale, bedre prosessor, p-oled skjerm 2k skjerm etc

 

Bedre prosessor? CPUen i den har noe høyere klokkefrekvens, men CPU ytelse ender opp med å være kun minimalt bedre. Og over tid er den kanskje helt lik.

 

P-oled skjerm gjør det ikke automatisk til en bedre skjerm. Sannsynligvis er en LG IPS skjerm som er bra kalibrert bedre enn en dårlig kalibrert LG p-oled skjerm som de bruker nå. Jeg mener LG selv valgte IPS for sin toppmodell. Om det var en Samsung OLED hadde det vært åpenbart at OLED vil være bedre, men ikke med LGs paneler.

 

Også vanskelig å kalibrere når panelene har så store ulikheter. Ikke at Nokias IPS paneler er så mye bedre. Akkurat som p-oled panelene har de større fargefeil, gråskala og er for kalde. Så forsåvidt er vel Nokais p-oled skjerm bedre enn deres IPS, men jeg tror om du tar de beste IPS skjermene på markedet så vil de overgå Nokia 8 sin skjerm.

 

En Huawei Mate 10 Pro har lavere oppløsning enn Nokia 8, men skjermen er uansett bedre. Oppløsning alene gjør ikke en skjerm bra. Samtidig vil Mate 10 oppleve bedre batteritid.

 

Prisforskjellen opp til Sirocco er på ingen måte verdt det.Og Sirocco prøver å late som den er toppmodell, men har mange mangler som gjør at den faller bak konkurrentene. Forskjellen på disse telefonene er jo faktisk i realiteten ikke så stor, men prisforskjellen er helt riktig enorm. Og jeg ser ingen måte prisen til Sirocco kan forsvares. Hadde det ikke stått Nokia på den tviler jeg på at mange hadde kjøpt den. Nokia og Android One må være eneste grunn til å kjøpe den. Noen annen kan jeg ikke se.

 

 

 

Det er stor forskjell på å lage toppmodell og mid-range mobil. Når du lager en mobil som Nokia 7 Plus er det helt ok at alt ikke er helt topp, fordi den kommer og vesentlig billigere enn de mobilene hvor nesten alt er topp. Men det å ha specs som kanskje ser bra ut på papiret og gi en mobil høy pris gjør den ikke til en toppmodell. 

Lenke til kommentar

Hatt nokia 7 plus i ca en måned nå. Godt fornøyd, men nokia har enda litt forbedringspotensiale på software siden.

 

*Det er mulig å få enda bedre bilder ved bruk av moddet kamera software, da er bildekvalitet på samme nivå som toppmodellene til de store merkene. Så jeg håper nokia klarer å forbedre algoritmene i kamerasoftware.

*Nye software oppdateringer gir mange fikser, men også nye uventede problemer. F.eks så gir siste 2.22A oppdatering problemer med 4g for en del Telia kunder.

Så man får raske oppdateringer, men kanskje så raske at de ikke er testet skikkelig før release?

 

Hardwaremessig er den imponerende, suverent solid bygget. Meget godt antennesystem, jeg har god wifi og god mobildekning på steder hvor andre telefoner sliter. Batteritiden er god, men tappes fort på steder med dårlig signal (sikkert derfor den har bedre dekning enn konkurrentene).

 

Alt i alt en solid telefon, som blir enda bedre om nokia får finpusset softwaren.

 

Virker som nokia har problemer med å få produsert nok, da den er utsolgt flere steder og heller ikke lansert i alle land enda.

 

Endringer jeg har funnet i 2.22A softwaren som kom 16. Mai - som ikke er dokumenterte.

 

*Bedre standby batteritid.

* Hurtiglader kun når skjermen er av, dette visstnok fordi bruk av tlf samtidig med hurtiglading ga ubehagelig varm tlf å holde i.

 

En annen flott ting med siste oppdatering fra 16 mai var retting av feilen rundt BT LTE. Jeg spiller Pokemon Go og bruker Go-Tcha fangeren (Pokemon Go+) som bruker BT LTE tilkobling. Det var grunnen til at jeg ditchet min Huawei P9 Plus fremfor denne mobilen. (Huawei har en egen plagiert BT LTE systembrikke som ikke takler disse tilkoblingene noe særlig.)

 

Da feilen ble rettet i OREO 8.1.0 har mobilen blitt et fantastisk verktøy og en morsom spillemaskin. Og dette til halve prisen av andre dyrere varianter. Jeg vurderer sterkt å kjøpe en til.

 

Anbefales!!!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

Mange tester i utlandet klager over kameraet mtp video. Hvordan føler dere at det var ? Ser dere liker foto-delen av kameraet, men video ?

 

Det er ofte på videoopptak man ser forskjellen på toppmodellene vs mellomklassemobilene. Der er ofte en grunn til at de seriøse kameramobilene koster litt mer.

Lenke til kommentar

Tusen tek takk, eller omvendt ;), endelig en test som er med på å bekrefte at valget av ny tlf ikke var så halvgærnt likevel. Er strålende fornøyd på andre uka, hehe.. ja til tross for litt kjip høytalerlyd og dølle medfølgende ringelyder osv. Størrelsen var brått litt uvant men det har gått seg til. Erfarer at batteriet varer godt og lenger enn man har vært skjemt bort med tidligere, har hatt det gående i litt over to døgn men da med heller beskjeden bruk, synes det går greit nedover ved aktiv bruk men likevel holder det godt. 

 

Så har jeg helt sikkert ikke funnet ut av alt og det ideelle oppsettet ennå, er nå vel stort sett fornøyd med saken slik den kom ut av esken og de app'ene jeg nå har tilgang til i motsetning til tidligere. En ny verden. 

 

Og ja, jeg kan visst også snakke til tlf og få svar fra internett. "Ok google"..Det var en ny vri, :)

 

At Multicom ikke lever av å selge telefoner?? Fyttikatta for noen priser de legger seg på... ;) 

 

Hater å kjøpe produkter som ikke blir hyllet.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...