Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Regler rundt oppmøte på arbeidsplass


Anbefalte innlegg

Får se om jeg klarer å beskrive situasjonen godt nok..

 

Jeg jobber som montør i et håndverkerfirma som har et samlet kontor, lager og møteplass. Arbeidsbil tar montørene som regel med hjem etter jobb. 

 

Så sier arbeidskontrakten vår at: siden vi ikke har fast arbeidssted, skal vi møte på første arbeidsplass kl 0800 (når dagen vår starter). Og forlate kl 1530 eller kl 1600. Kontoret vårt telles ifølge kontrakten ikke som fast arbeidsplass.

 

Vi jobber ganske spredt i fylket. Noen jobber er så lite som fem minutter unna, mens andre er opp til to timers kjøring fra kontoret vårs.

 

Kan da arbeidsgiver i teorien kreve at man starter å kjøre hjemmefra kl 0600 om morgenen, hvis du skal starte en jobb kl 08, to timer unna? Og skal man i så fall ha betalt for kjøringen? Og gjelder det samme på hjemturen, når dagen er omme?

 

Håper det var forståelig!


Anonymous poster hash: a28fc...b32



Anonymous poster hash: a28fc...b32
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, dette er jo oppe til avklaring i høysterett nå, bra timing at du tok opp dette nå.

 

Lurte mye på dette sjøl før. Arbeidsgiveren mente selvfølgelig at dette er noe arbeidstakeren skal dekke av egen lomme, og få tilbake det som er av loven i reisefradrag på skatten, og man skal selvfølgelig kjøre kl 5 om man begynner kl 7 hvis jobben er 2 timer unna. Gud forby om man kommer 5 minutter for sent!! Så man kan bare takke seg selv om man velger et yrke med slike ugunstige tider og avstander. Og så klart lærer vi ingenting om å tenke over slike ting i skolen, så nok en gang blir fordelingen av arbeidsmengden urettferdig bare fordi vi ikke lærer å tenke jobb i skolen. Det blir tilfeldighetene som rår, og det er uetisk.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Dette er noe som diskuteres i dag(reisetid, arbeidstid osv). I utgangspunktet skal du følge avtalen din, står det at du jobber 8-16 så er det denne tiden arbeidsgiver "har deg". Alt utenfor dette kan en se på som frivillig arbeid. Her er noen setninger som bedrifter ofte bruker: 

 

https://www.infotjenester.no/artikler/dette-skal-til-for-at-reisetid-er-arbeidstid/

 

Det skal dog nevnes at det er "normalt" i mange bransjer å gjøre dette "frivillig". I min bransje har vi aldri hatt dette problemet, har alltid fått dekket reisetid. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...