Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Høytrykksspyler - hva skal man gå for?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Trenger litt tips og råd.

 

Skal kjøpe min første høytrykksspyler og har lest en del på forhånd (tester osv), men jeg blir ikke så mye klokere. Det er så mange produkter på markedet og jeg vil prøve å unngå bomkjøp. 

 

Områdene jeg kommer til å bruke den til i hovedsak er følgende:

 

- bilen

- trappa

- garasjegulv

- terrasse

- gjerde

- murvegg

 

Som sagt, har prøvd å lese meg litt opp, men begynner å gå surr i antall bar, vannforbruk, motor osv osv.

 

Sånn prismessig tror jeg ikke jeg har mulighet til å bruke så altfor mye. Tror jeg må holde meg godt under 5000 kr.

 

Setter pris på tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, man har alltids de gule Kärcher-sakene. K4 og oppover er ganske praktiske, og har grei kraft. Finnes masse ekstrautstyr, tror nesten ikke det er grenser for hva man kan få til den. Veldig mange selger dem, så prisene er ganske greie siden det alltid er noen butikker som har salg.

 

Kvalitetsmessig tror jeg Nilfisk og IPC er bedre, men det er bare noe jeg tror. Sikkert feil.

 

Anbefaler å vurdere å kjøpe en med trommel, slik at slange blir lettere å ha med å gjøre.

 

Av tilbehør som kan være praktisk er terrassevasker og takrennenedløpsrenser. Sistnevnte synes jeg er praktisk, spesielt hvis du har takrenner som går i grunnen

Lenke til kommentar

Hvis jeg skal bruke en setning ville jeg sagt; heller mer vannvolum enn mer bar.

 

Jeg benytter Nilfisk 145.3 og den får du på tilbud rundt 2500. Den er jeg fornøyd med. Hvis du skal vaske bilen ville jeg også kjøp en foamgun fra en eller annen butikk som selger slikt (500-1000 vil jeg tro). Den som kommer med Nilfisken er ikke bra. Spyleren kan ikke direkte sammenlignes med de man finner i f.eks en vaskehall, men til hjemmebruk er det godt nok (for de fleste av oss). Denne har også 10m armert slange. Min forrige spyler hadde 5m "gummi/plastikk" og det er en verden av forskjell. Vasker du bilen ofte er 10m slange veldig praktisk. Da når man rundt hele bilen uten å måtte flytte maskinen.

 

Det er en funksjon som kan være nyttig, men det avhenger av bruk. Det er noen høytrykkspylere som har evnen til å pumpe vann selv. Dvs. at du trenger ikke vann under trykk for å benytte spyleren. Skal du f.eks vaske hytta og du har en sisterne, tank, brønn så kan disse suge vann selv. Jeg tror nilfisk (145.3) har denne funksjonen.

 

Videre ville jeg sett på om det er metall eller plastikk pumpehus på spyleren. Jeg ville valgt metall.

 

edit: trommel med sveiv på spyleren er også veldig praktisk!

Endret av ikek
Lenke til kommentar

Problemet med de to er kort slange på 8 og 9 meter

Kjøpte denne i fjor: https://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/hus-og-hage/hoytrykkspyler/nilfisk-p-1602-15-x-tra/227289.11240/?utm_source=prisjakt.no&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt_prisjamforelse

15 meter slange, med trommel og av den "gode" typen slange.

Jeg hadde en spyler med 7.5 meter slange og det var et mareritt når man vasket bil, måtte gå rundt for å få med alt. Per nå tror jeg ikke jeg ville vurdert spyler med kortere enn 12 meter, men 15 er jo helt gull, gir deg så mye frihet når du bruker den. Jo enklere og bedre ting er å bruke jo mer blir det brukt og man har mer nytte av det. Obs på at den jeg kjøpte og såpass kraftige spylere må ha 16 ampere kurs. Enten skrusikring eller treg automat. B-automat holder ikke.

Lenke til kommentar

Ulempen med disse store kraftige spylerne er at de er tunge og uhåndterlige...i tillegg til dyre.

 

Jeg kjøpte en av de minste, en Black and Decker på tilbud på Europris til 500.

Liten og enkel, kan gå bære den rundt mens jeg spyler.

 

Har vasket bil, terrasser, belegningsstein. Fungerer utmerket.

Lenke til kommentar

Jeg hadde akkurat samme behov for høyttrykkspyler i fjor sommer og prøvde å lese meg opp på spylere, spurte kompiser om råd og så videre. Konkluderte med at det ikke var så stor forskjell på spylere i det prissjiktet og gikk for det som var det beste tilbudet akkurat da.

 

Så, jeg endte opp med å kjøpe meg en Kärcher K5 uten trommel (på Obs!), min far kjøpte seg også en K5 i fjor, men med trommel. Prisforskjellen akkurat da var såpass at jeg ikke så helt poenget med den trommelen og gjør det fortsatt ikke, men den er sikkert kjekk å ha. Høyttrykkspyleren vi har på jobb har rundt 25-30 meter slange og da er trommel absolutt nødvendig. Med K5-en så trenger jeg akkurat ikke å flytte spyleren for å nå rundt en VW Golf, men det er jo en relativt liten bil så kanskje det blir et irritasjonsmoment på større biler, pappa har en Volvo V70 og han var snar til å påpeke at han måtte flytte spyleren (stakkars). På den andre siden, så har spyleren hjul og veier veldig lite, så flytting er ikke noe problem... Man vil måtte drasse den inn og ut av boden/huset/garasjen uansett.

 

I samme slengen investerte jeg i skummer med Kärcher-kobling, såper/sjampo, vaskehanske, vaskebøtte ++ for enkel bilvask, det var forsåvidt verdt det siden jeg egentlig ikke er noe glad i å vaske bil. Nå kan jeg avfette, skumlegge og spyle av bilen ukentlig eller ved behov og så slipper jeg unna med 1-2 "skikkelige" bilvasker i året (jeg kjører ganske lite og er ikke supernøye på det). Skummeren som fulgte med spyleren har jeg aldri testet.

 

Jeg trengte også ny hageslange og gikk for en Gardena Comfort slangetrommel, sånn man monterer på vegg og som kveiler opp slangen automatisk --- DET var absolutt verdt pengene, selv om over tusen kroner for 20-30 meter hageslange høres sprøtt ut.

Lenke til kommentar
Takk for tilbakemeldingene. Tror jeg er blitt litt klokere.

 

Når det gjelder lengde på slangen og tyngde så føler jeg at det ikke for meg spiller så stor rolle. Tar det som ekstra trening om jeg må flytte på den :)

 

Uansett så tenker jeg at jeg skal ta en tur bort og se på begge. Hører også med de ansatte hva de tenker.

Lenke til kommentar

Både Nilfisk og Karcher er greie merker så jeg tror ikke du kan ta feil. Karcher har kanskje en litt mer moderne look og nilfisk ser kanskje litt nitrist ut, begge leverer varene.

 

Når det gjelder lengden på slangen så er 10 meter mye mer praktisk enn 5 meter. Ikke fordi det er mye ork å flytte på sulamitten (ink. vannslange og strømledning), men fordi det er et lite irritasjonsmoment å gå tom for høytrykksslange når du "bare må 10cm lenger frem for å bli ferdig". Spesielt f.eks når det vaskes bil (synes nå jeg). Med 10m slange setter jeg sulamitten omtrent 1m fra ene hjørnet på bilen så rekker slangen slik at jeg slipper å flytte spyleren avhengig av hvilken side jeg jobber på.

 

Jeg hadde valgt 5m armert slange over 10m som ikke er armert. Armert varer lenger. Nilfisken du linker til har armert slange. Trommel er fint når du skal sette bort spyleren. Alt som gjør det enklere å rydde opp er jeg for.

 

Til bilvask ville jeg valgt en skumkanon som f.eks denne Jeg er fornøyd og det gjør det veldig lett å feie over bilen. 

 

Lykke til med valget.

Lenke til kommentar

Kjøpte ny høsten 2016. Skulle ha en K5 med trommel, endte litt tilfeldig opp med en K7 til nesten samme pris  :)

 

Mener det var/er store forskjeller på disse: Plastpumpe på K5, metallpumpe på K7. Dette gjør K7 i stand til å suge selv, samt takle varmt vann (max 60C). K7 har 10 meter slange, mens K5 har 8. K7 leverer vesentlig mer vann og trykk. Bakdelen er at K7 er 5 kilo tyngre enn K5, og at den krever 16A sikring.

Lenke til kommentar

Kjøpte Nilfisk 145.3 i fjor sommer til hovedsaklig bruk til bil etter å ha møysommelig lest anmeldelser av alle dem "store" merkene som Kärcher, Black N Decker mm. 

Jeg var ute etter en med godt vanntrykk og ikke minst en rikelig vannmengde. 

 

Utrolig fornøyd med den. Robust stålslange på trommel forhindrer mye krøll, og den har flott trykk. 

Lenke til kommentar

Det ble en Kärcher K5.

 

Ble så forbanna på folka på Jula. For det første er det jo ikke folk på gulvet. Og når jeg først fikk tak i noen sa han at han ikke hadde peiling på høytrykksspylere så det var ikke noe vits i å spørre han (greit nok det). Så han sa jeg kunne gå til informasjonsdisken og spørre der. Vel, personen jeg traff på der var overhodet ikke interessert i kundebehandling. Ville bare taste på PCen sin. Når jeg kremtet litt og fikk kontakt himlet h*n med øynene og sa bare "du kan jo lese på etiketten på hylla".

 

Da var det bare å marsjere rett ut og stikke på Obs Bygg. Fikk både veldig god service der, tips og betalte mindre.

 

Regner med at K5en duger mer enn nok til mitt bruk og at jeg blir fornøyd.

 

Uansett, takk for deres tilbakemeldinger :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...