Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sameie, tap ved tvangssalg


Anbefalte innlegg

Er med i et sameie som en av sameierne ønsker å overta ved å legge eiendommen ut på tvangssalg. Mao er han interessert i at salgssummen blir lavest mulig og vil sannsynligvis forsøke å medvirke til dette.

Hva kan vi gjøre for å minimalisere tap?

Bare tvangssalg i seg selv vil vel redusere verdien betydelig?
Og han kan påvirke takstmann, megler og interessenter ved å fremheve alle mulige negative sider ved eiendommen.
 



Anonymous poster hash: e52b1...28b
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Er med i et sameie som en av sameierne ønsker å overta ved å legge eiendommen ut på tvangssalg.

 

 

Ingen av oss har ikke økonomi til å kunne by.

 

Bli enig med deg selv. =)

 

Har man penger til å overta, så har man også (akkurat like mye) penger til å by.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jepp, vanskelig å gi noen råd når det står mellom:

 

1. Bruke penger på å fikse lyter og feil (øke verdien)

2. Spare penger til å kunne by med

 

Hvis du med sikkerhet kan si at at dere ikke har råd til å by og heller ikke klarer å sjarmere noen dere er "på lag med" til å by, så må dere satse på de aller billigste måtene å fikse feil og lyter før takstmannen kommer. Smink grisen for å si det sånn. Rent - ryddig - god lukt - fiks småting - fjern overflødige ting - lån designmøbler fra venner - kunstverk på veggene, lyse gardiner, alt av lys på, fyr i peisen, telys - fiks småfeilene som ødelegger totalinntrykket osv. Med andre ord alle meglertriks i boka bare for å heve det generelle inntrykket når takstmannen kommer.

 

Nå skal riktignok ikke takstmenn se på inventar og sånt - men selv takstmenn er mennesker. Godt inntrykk virker også underbevisst og kan gi bevisste inntrykk som at "dette er et felleskap der folk tar ansvar og sikkert har det hustekniske på stell også"

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Husk at verdien av din egen andel trekkes fra (siden du ikke skal betale for din egen eiendom). Resten av dere kan altså "poole" og overby ham, og dermed utestenge ham fra sameiet. Det eneste dere må betale er da hans andel.

 

Det vil altså virke til hans ulempe at han utestenger eksterne budgivere, for han risikerer da å komme i en posisjon hvor han må kjøpe ut alle deres andeler, mens dere må kjøpe ut hans. Det sier seg selv at du skal ha en særdeles sterk økonomi for å vinne i en slik sammenheng.

 

La oss si at det er en eiendom verdt 1 mill, og 10 sameiere.

 

En ekstern vil by 800k. Sameier 1 byr 900k og vil måtte betale 810k. Sameier 2-10 byr sammen 1mio, og vil måtte betale 100k for å løse ut sameier 1. Det sier seg selv at det er enklere å skaffe 100k for 9 personer enn 810k for en person.

Lenke til kommentar

Etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-25 er både krav om finansieringsplan og sikkerhet "kan"-rettigheter for medhjelper (megler). Bestemmelsen kan brukes i tvangssalg, jf. LB-2015-111383.

 

Finansieringsplanen vil i slike saker være egenkapital kr X (innestående på bankkonto), egenkapital kr Y (egen andel av eiendommen), fremmedkapital kr Z (lån i Grådigbank ASA).

 

Det kreves i praksis ikke sikkerhet i medhjelpersalg (ettersom "sikkerhet" er ganske snevert definert i tvangsfullbyrdelsesloven § 3-4), men det kreves ofte at hele eller deler av finansieringsplanen bekreftes av bank. Verdien av egen andel av eiendommen er en direkte funksjon av budet, og siden alle opplysninger innehas av retten og medhjelperen vil det ikke være nødvendig å dokumentere dette nærmere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...