Jump to content
Formula90

Pc spill over mobilt bredbånd?

Recommended Posts

Hei.

Noen som veit om det er mulig å spille over mobilt bredbånd? 

Jeg leier leilighet og der følger nett med leien. Men routeren er 2 etasjer over meg, og deles med hele huset. Så sliter med høy ping når jeg spiller. (Bf4)

Spiller stort sett Bf og Eve.

 

Så vurdere å kjøpe mobilt bredbånd siden det ikke er noe nettutgang her nede..

Edited by Formula90

Share this post


Link to post
Guest Slettet-Pqy3rC

Stort sett nei, men noen ganger ja. Det spørs på tele infrastrukturen (4G sendemaster i forhold til brukerantall etc) geografisk der du er.

 

4G lider av akkurat det samme som vanlig Wifi, for mange pålogget (for mye bruk av) samme mast gir bl.a. "høy ping".

Edited by Slettet-Pqy3rC

Share this post


Link to post

Du kan prøve å koble opp telefonen din som hotspot og teste. Fullt mulig å spille via mobiltnettet, men belag deg på noe høy ping og packetloss til tider.

Share this post


Link to post

Jeg bodde i kollektiv selv med dårlig nett, med 12 stk som delte en forholdsvis dårlig linje, og alt var trådløst. Brukte hotspot fra mobilen og det funket stort sett greit. Hadde vel ofte rundt 100 i ping på div. spill, og nettet var stort sett bra nok til å spille og bruke div. Voip-klienter (Discord, Playstation sin egen) samtidig. En gang inni mellom funket det ikke i det hele tatt, med altfor høy ping, for tregt nett osv.

 

Altså er min erfaring at dette funket fint til "casual" gaming, men skal du spille kompetetivt er vel pingen enda viktigere. Dette var i et kollektiv forholdsvis sentralt i Trondheim.

Share this post


Link to post

Ingenting slår å teste dette selv. Husk at du kan sannsynligvis koble mobilen opp mot USB og bruke mobilnettet kablet (driver eksponerer ut nettverkskort). Dette sparer deg noen ms i forhold til å bruke hotspot. Mange spill har rimelig avansert teknologi for å ta høyde for forsinkelser, men det er alltid best med så lav ping som mulig.

Edited by vidor

Share this post


Link to post

Å teste selv er selvfølgelig det beste. :) Min erfaring er jo min erfaring. Stort sett funket det mer enn bra nok til casual gaming med venner. Av og til, uten at jeg egentlig fant noe mønster, var tilkoblingen for dårlig, jeg opplevde lag, disconnections, dårlig lyd på Voip osv. Men i 90% av tilfellene klarte jeg meg fint med mobilt bredbånd i et år.

Share this post


Link to post

For casual gaming synes jeg det fungerer greit. I løpet av 3 timer gaming med PUBG opplevde jeg 2 ganger rubberbanding, men ellers fungerte det helt fint. Nå bor ikke jeg midt i byen, så det kan nok variere litt mere der.

Share this post


Link to post

Brukte delt internett fra telefonen min (iphone 4 med 3g) for en del år siden da jeg spilte Company of Heroes på nettet, og funket stort sett greit det. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...