Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Absurd høy strømpris på grunn av for lav beregning av forbruk over lengre tid


moby_duck

Anbefalte innlegg

Hei, jeg bor i en 60 kvm leilighet med én annen person, og fikk nettopp månedlig strømregning på 18 tusen. Kontaktet leverandøren, og fordi jeg ikke har automatisk strømmåler (det var jeg ikke klar over) har forbruket mitt blitt estimert. Har derfor blitt fakturert for et forbruk på ca 200-500 kwh i måneden i 14 måneder. Dette er min første leilighet, og jeg antok at vi var flinke til å bruke lite strøm. Nå har de tydeligvis bestemt seg for å ta igjen etterslepet. Har jeg noe jeg kan si juridisk sett? Fra vilkårene (de har jeg selvfølgelig ikke lest, men det er vel irrelevant juridisk sett):

 

Med mindre annet er avtalt, fakturerer NorgesEnergi månedlig, basert på reelt eller estimert forbruk for kunden. Fakturering basert på reelt forbruk forutsetter at kunden leser av måleren. Dersom ikke slik avlesning foreligger, forbeholder NorgesEnergi seg retten til å fakturere etter stipulert forbruk basert på forventet årsforbruk

 

Det jeg synes er litt rart er at jeg ikke har fått noe mer beskjed, etter over et år som kunde, enn det som sto i avtalevilkårene. Er også veldig rart at det estimerte forbruket er så lavt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser du sier at dette er din første leilighet, men det er beklageligvis bare en forklaring og ikke en formildende omstendighet.

 

Det står klokkeklart i avtalen at dersom du ikke leser av måleren og innrapporterer slik de oppfordrer deg til, så estimerer de forbruket. Jeg vil egentlig anta at du med hver eneste månedsregning har blitt påminnet at du bør lese av måleren, og jeg er litt usikker på hvor mye mer klar beskjed selskapet kan gi, før du vil oppleve det som invaderende mas.

 

I etterpåklokskapens lys kan man selvfølgelig si at de burde ha estimert et høyere forbruk, men når du aldri har innrapportert ditt reelle forbruk så har de heller ikke noen tall å bruke som basis for estimatet. Nærmeste de kommer er tidligere eiere, og hvis de faktisk brukte lite strøm, så har du trolig bare "arvet" deres estimat.

 

 

PS: På generelt grunnlag vil jeg anbefale deg å lese kjapt gjennom alt du har av faste avtaler av denne sorten, for selv om det neppe vil kunne spare deg for så mye penger (regningen må uansett betales), så kan det spare deg for overraskelsen.

Lenke til kommentar

Med et slikt etterslep av faktisk vs stipulert strømforbruk ville jeg nå i det minste kontaktet strømselskapet og hørt om muligheten for å få delt fakturaen på f.eks. de neste 4 kvartalsregningene.  

 

Også interessant om hele differansen er regnet utifra denne månedens strømpris (som er den tiden på året med høyest strømpriser) eller om den er regnet fordelt over de 14 mnd.   Har du kun fått maksprisen (denne månedens strømpris) så ville jeg protestert på det. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...