Gå til innhold

[Løst] To hunder som plutselig er agressive mot hverandre


Anbefalte innlegg

Noen bekjente sine to hunder har plutselig blitt veldig agressive mot hverandre. Enkelte ganger skal det bare ett blikk til før de angriper hverandre. Heldigvis er de små så det er ikke så store problemer å gå mellom. De har tidligere vært gode venner, lekt og småkranglet masse, men alltid gitt seg før det blir noe seriøst. Men nå verken leker eller småkrangler de, kun ren slossing.

 

Dette skjedde i praksis over natten de aner ikke hva som er årsaken.

 

Men til det som også er rart, de går tur sammen uten problem, spiser av samme maten samtidig uten problem, bjeffer på andre sammen, sover sammen, så de er jo ikke akkurat bitre fiender heller.

 

Noen som har noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En har vært alpha, den minste og desidert svakeste, men med mest "aggresjon".

Den andre har absolutt ikke vært noe alpha, tvert imot, men den er en muskelbunt. De er ca like høye og lange, men den veier ca 30% mer og det er ren muskelmasse. Men veldig rolig og kontrollert.

 

Kan det være at den andre hunden nå vil være alpa, noe som jo tross alt nesten er natturlig ettersom den er fysisk sett totalt overlegen.

Lenke til kommentar

Legg vekk alfa-tullet, og oppsøk veterinær. Det kan godt være at en av disse har fått plager som har oppstått brått, og at dette skaper usikkerhet og følgelig "aggresjon". 

 

Hvis det er snakk om to hunder av samme kjønn, så ok, man kan vel til en viss grad snakke om alfateorier (eller mer riktig, dominans) men det er svært usannsynlig at det er det det faktisk handler om. 

Det kan også være et spørsmål om ressursforsvar. Må disse to "konkurrere" om oppmerksomheten til eier? Det kan godt tenkes at det er det som skjer. 

Men det er mange andre ting som også kan være problemet her. Vanskelig å si uten mer info. 

 

Egenerfaring;

Hadde to hannhunder fra samme kull. De vokste opp sammen og var verdens beste venner. Etter fire (!) år begynte forholdet å skrante, og de hadde en del episoder med litt mindre hyggelig samvær.. 

Det viste seg da at ene karen hadde problemer med hoftene, og smerter sannsynligvis kombinert med usikkerhet forårsaket av vissheten om egen dårlige helse, gjorde at han ene karen forsvarte seg selv i enkelte situasjoner og gikk til angrep - eller enda bedre; provoserte broren såpass at han også angrep. 

Løsningen ble omplassering, siden det etter noe tid kunne virke som at forholdet deres hadde fått seg en "knekk" av dette og selv om han med problemer etter alt å dømme var smertefri fungerte det ikke helt. Han fikk et nytt, fantastisk hjem der han får være alene-hund og får all den oppmerksomheten han trenger uten å behøve å være på vakt overfor andre hunder i familien. Det er ikke en dårlig løsning ... 

Lenke til kommentar

De får den oppmerksomheten de vil ha, fra den de vil :) De ligger stort sett i ett eller annet fang, gjerne i samme fang og får like mye oppmerksomhet. Og de får mengder av det.

De får jo lov til å gå i alt av møbler, så de tar den oppmerksomheten de vil.

 

Men det hender den store vil ha med noen på å leke, relativt skjeldent, men da kommer alltid den lille å "tar over", men da leker de sammen i stedet og leker egentlig fint. Men kan det være noe der?

At den store vil leke med eierne og uten at den lille hunden blander seg? Har gjort det enkelte ganger også, stoppet den lille fra å blande seg.

 

Begge er hannhunder, ikke samme kull, men født med bare dagers mellomrom. Begge er hos dyrlegen jevnlig for å klippe klør, burde vel ha merket noe der om det var noe?

 

Men dyrlegen har sagt at den store hadde veldig dårlig selvtilitt, dette var vel litt under ett år siden og det var egentlig veldig merkbart. Men han har blitt betydelig bedre, kan det ha noe å si? Den store var veldig underkuet.

 

Har ikke klart å tyde noen spesielle situasjoner der de "angriper" hverandre, virker som de bare gir hverandre blikk så er det i gang. Har skjedd når begge har vært i fanget(alene og samtidig), når de hilser på noen som kommer, når en av de slapper av, ute i hagen osv.

Aldri i ressursforsvar-sitausjoner som godteri, mat, kos(selv om det har hendt) eller lignende.

 

 

Kan jo nevne at den minste nok ikke vet hva ressursforsvar er, mens den store har en 3-4 meter stor ring han vokter ekstremt for den lille hunden når han har en god-bit han vil passe på. Men dette har kun vært med godbiter, aldri noe annet.

 

Har tenkt tanken om at en av hundene kan være hos f.eks meg ett par dager, for å gi de pause fra hverandre, men vet ikke om det er en god idè..

Lenke til kommentar

Hunder kan i mange tilfeller være litt som oss. Det er ikke alle vi går like godt overens med, og ting kan endre seg over tid...

Joda, men sånn over natta?

Dette er ikke noe som har utviklet seg over tid, men skjedde plutselig og brått for ett par dager siden..

En dag var de venner, dagen etter begynte de å virkelig slåss og knurre på hverandre uten noen åpenbar grunn.

Lenke til kommentar

Tja, si det. Jeg ville i alle fall vurdert muligheten for at en av dem kan ha fått problemer av noe slag. Smerter, ubehag, kvalme, hørsel, syn og så videre, ting kan oppstå brått og forårsake atferdsendringer. Sier ikke at det må være det, men for meg ville det vært viktig å få avklart.

Vet ikke hva den kloklippen som gjøres hos vet inkluderer, men med mindre de går over hele bikkja og kjenner på ledd, mage, muskler, og evt tar blodprøver, er det ingen selvfølge at eventuelle helseproblemer avdekkes. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Hunder kan i mange tilfeller være litt som oss. Det er ikke alle vi går like godt overens med, og ting kan endre seg over tid...

Joda, men sånn over natta?

Dette er ikke noe som har utviklet seg over tid, men skjedde plutselig og brått for ett par dager siden..

En dag var de venner, dagen etter begynte de å virkelig slåss og knurre på hverandre uten noen åpenbar grunn.

 

Dette har skjedd over tid. De sender ut masse signaler til hverandre som du ikke får med deg, deter bare nå i det siste at det har "smelt". Det anbefales ikke å ha to hunder i lik alder. De bør ha 3-5 år i mellom. Er de 1,5 år gamle vil jeg tro at de prøver å finne ut av rangstigen og plassen dem i mellom. Jeg ville ha omplassert en av dem, dette kommer bare til å bli verre. 

 

Tenk på hvordan det er for hundene dine. Ikke gøy å være den som går i terror hele dagen og er redd for å bli angrepet. Neste gang du skal ha to hunder ha mange år i mellom dem i alder. 

Lenke til kommentar

De er ca 1,5 år gamle begge to.

Det er blandingshunder begge, men mye chihuahua. Vet ikke helt hva mer det var, men den ene har ihvertfall mye dvergpinscher i seg også.

 

Etter det jeg vet tror jeg de skal til dyrlegen begge to en av de nærmeste dagene.

To hannhunder i den alderen må man bare forvente at det blir bråk mellom.

Lenke til kommentar

Som nevnt så hadde vi også to hannhunder. Like gamle, kullbrødre. Det fungerte smertefritt fram til ca 2 års alder, da begynte det å bli problemer.

Vi fikk skyldt en del på medisinske årsaker, men selv om dette ble ordnet så ble de aldri helt venner igjen. Så det kan godt tenkes at det er noe der... 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...

Hei :) jeg satt i samme problem som deg. Hundene skal slutte når du sier ifra vist ikke vil de kjempe om plassen sin, får hvem vil ikke være sjef? Aldri la hundene sloss er bare teit. Men dette lærte jeg , hvem er egentlig sjefen i denne flokken , det er faktisk deg . Å disse hundene er i sin rette alder får denne galskapen. Dere får det til men snakk med en hundetrener å de hjelper :) trenger ikke ta hundre kurs men et :)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...