Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvorfor selger folk boliger som må rives?


Anbefalte innlegg

Hei hvorfor er folk så lite flinke å pusse opp boligene de selger, er mange totalvrak boliger som er nesten rivningsklare? Er ikke det veldig irrterene for både kjøper\selger?

 

En ting hvis vinduene er knus, men når hus ikke er malt på 50 år, og det er vannlekasje i boliger?

 

Godt mulig enkelte er dødsbolig eller boliger folk ikke bryr seg om. Ekstra irriterende hvis boligen er verneverdi. Slik det ikke kan rives heller.

 

For hadde man sørget for vann\fuktighet ikke kommer inn i boligen ville man aldri fått råteskade og fukt.

Særlig på hus som er 100 år gamle. Og ikke bodd på 50 år.

 

Hvis bunnsvillen og bærebjelkene er råten er vel det ikke noe håp?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fukt-rate%20-%20002.jpg

Når ting ser slik ut eller verre er det tegn på dårlig vedlikehold, hadde treverket vært behandlet med olje eller inprimert ville ikke slikt skjedd. Soppskadet er vel ikke mulig å fjerne lukten vil sitt i lang tid etterpå. Verste er fukt. For det ødlegger treplatene ved siden av.f914f41ca4f44aa7b9595d6c85943857.jpg?max

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

..er mange totalvrak boliger som er nesten rivningsklare? Er ikke det veldig irrterene for både kjøper\selger?

 

 

Nei. er mange som gjerne vil kjøpe et hus og renovere selv. Eller rive for å byge nytt.. Tror du det er mange som kjøper seg et rivningsklart hus for deretter å irritere seg over at det er i så dårlig stand?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

og ikke alle som har råd til å kjøpe hus som er nyoppusset 

Gamle hus med gammel standard går millioner under takst som på moderne/nyoppusset hus i samme området

 

Noen ganger er det bare tomten som er verdt noe

Innlagt strøm og vann er gull verdt når en skal bygge nytt (rive gamle hus)

Endret av Dubious
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mange slike boligar blir lagt ut for saøg fordi dei må rivast.

Det å rive eit bygg er ganske dyrt og ressurskrevande. Både fordi det tek tid, men også fordi ein må ordne med rivingstillatelse, miljøsaneringsplan, osv.

 

Jobben og utgiftene er noke lavare for ein eventuell kjøpar som skal bygge nytt sidan ein då likevel treng anleggsmaskiner og vekkjøyring av avfall.

Lenke til kommentar

Hei hvorfor er folk så lite flinke å pusse opp boligene de selger, er mange totalvrak boliger som er nesten rivningsklare? Er ikke det veldig irrterene for både kjøper\selger?

 

De selger i praksis tomta og gidder ikke å rive boligen. Vanlig praksis da det er kjedelig å bruke penger på å fjerne huset når man alikevel får solgt det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er huset frittstående (god avstand etc.) og av tre så kan en kontakte brannvesenet så kan de bruke huset til øving

 

Dette er ikkje nevneverdig mykje billigare, ein må uansett ha rivingstillatelse og miljøsanere huset. Dette kan feks innebære krav om å skrape vekk malinga, og fjerning av golvbelegg før brenning.

Det er sjølvsagt fint å la brannvesenet bruke huset til øving, men det er slutt på den tida at ein kunne gjere ein avtale med brannvesenet om å brenne ned huset for å sleppe alle krava som er forbundet med tradisjonell riving.

Lenke til kommentar

Problemet er kostnaden hørt litt koster fort noen 100 000-200 000 kr å leie en gravemaskin å rive, billigste er å tenne på huset men da må man søke brannvesenet om tilatelse. Tror ikke de tillater det hvis det er hus i nærheten eller skog.

 

Jeg er også usikker på hvor dårlig stand eventuelt soppskader om det kan løses på en billig måte? kan man pusse ned tre eller koke det for å bli kvitt sopplukten?

 

For problemet er soppskadene så store at man må ha gassmaske å jobbe i huset enten å pusse det opp eller ligene, så sier det seg selv. Usikker da det er bedre å rive? For man kan ikke bo i et hus man blir syk av?

 

Hørt at ferdighus er vesentlig billigere, koster 1-2 milion kr å sette opp, mot å pusse opp kan fort koste 5 milioner kr? Fordi man må kansje ha 10 mann (Rørlegger, 5 snekkere, elektrikker, byggleder etc) blir fort penger ut av det. Ferreste har vel råd til det?

 

Hvilken prioritertliste vil man ha på ferdigvrak?

Male og fikse utvendig? Eller bør man først sjekke om huset er så dårlig stand det bør rives?

For å male huse hjelper mot å forverre problemet, men har det gått så langt at hvis man går 2 etasje faller man igjennom gulvet eller trapper knirker etc så kan huset være livsfarlig?

 

Slik burde eiendomsmeglerne vite, for er huset verdt 0 kr vil jeg tro det er så dårlig stand at det ikke er bebolig.

Da er de bedre å bo på gaten bokstaveligtalt. For man faller ikke gjennom der.

 

Problemet er ikke å selge ting som er dårlig stand, men selger man defekt PC uten å si hvorfor den er defekt eller er det useriøst, samme med boliger også, de burde si hvor dårlig stand den faktisk er man kan ikke se det på bilder, fleste enedomsmeglere lager prospekt\Boligsalgsrapport

på slike ting det er lattelig når de burde heller fått en byggherre å se gjenom boligen å vurdere om boligen bør rives eller om den kan pusses opp å gå detaljer hva man må bytte, og forslag etc.

 

Eller kan man ikke forvente det av eiendomsmegler, kan si litt om det? Det må man likssom finne ut av selv, og vurdere?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Huset kan være verdt 0, men tomten kan være verdt flere millioner

Har sett mange salgsoppgaver for flere millioner der de anbefaler å rive huset

Her hvor jeg bor er det en haug av gamle, bedritne hus som ligger på flotte tomter. Der er det ren business å kjøpe huset, rive hele dritten og sette opp nye boliger. Et godt eksempel er Strandveien i Rælingen. Denne veien er whacking material for eiendomsutviklere. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Hvordan finner man ut hvor mye en tomt er verdt?

For tror ikke tomten i mitt tilfelle er verdt så mye, men usikker faktist, for er jo ganske stor oppgave å pusse opp et hus som sikkert ikke har vært bodd på 50 år.

Du setter opp et ganske enkelt regnestykke, egentlig:

 

Utgifter:

  • Kjøpe tomta
  • Rive og kjøre vekk gammel drift
  • Sette opp noe nytt
  • Kommunale gebyrer etc.
  • Markedsføring, administrasjon

Inntekter

  • Selge nytt hus

 

Verdien på tomta blir da det høyeste beløpet du kan betale for at du skal tjene penger på prosjektet ditt. De øvrige kostnadene og inntektene har du stort sett koll på.

Lenke til kommentar

Ja men problemet hvis markedet er dårlig særlig for tomter i skog eller uten for de mest populære byene ofte ikke har høy verdi.

 

Jeg hadde prøvd å prutet eller gitt lav bud med mindre eiendomsmeglelen hadde gitt ekstremt mye informasjon om tomten.

For det er risiko man tar, i verstefall må man selge tomten med tap, får man ikke solgt, må man betale mye for eiendomsmegler.

 

Usikker om man bruke salgsoppgave til eiendomsmegler for å selge boligen videre eller har eiendomsmegler patent på det dokumentet? Så skal man selge tomten privat senere så må man finne informasjon på andre måter?

 

Så er ikke selvsagt å kjøpe en tomt gir gevinst. Blir som å bygge en pc, ikke sikkert man tjener penger på den. Hvis folk heller vil bygge selv. Man kan fort gå på en smell på slike store prosjekter?

 

Så er vel problemet med avgifter\forsikring selv om man jobber selv å pusser opp bør man tegne ulykkeforsikring.

Det koster penger. Matrialer vil koste etc. Kommunale avgifter f.eks strøm\vann må man vel betale uansett om det er kobler fra eller ikke.

 

Så man må jo tenke den veien også. Er elektriske anlegget så dårlig at det kan oppstå brann man bli holdt ansvarlig selv om forsikringene er i orden. Etc er så mye risiko på gamle hus. kan jo være de har smeltesikring etc. Kan være ledningene er spist opp av mus, og tynnslitte, men det ser man ikke. Hvem har skylden da? Eiendomsmegleren eller kjøperen hvis det viser seg i ettertid og det blir brann? Forsikring er ikke tegnet.

For vet selv om boligen er 0 verdt, vil ikke forsikring selskapet hjelpe heller ikke Eiendombytteforsikring vil være til noe hjelp de skylder problemet på kjøper, blir det brann kan kjøperen betale 1 millon kr i ersattning på noe som ikke er verdt noe ting. Kun fordi brannvesenet krever det. Eller domstol mener man er svært uforsiktig og være årsaken til større brann. Men da må man gå til sak mot eiendomsmegler som ikke sa noe på hvor dårlig huset er? For slikt bør det gi informasjon om?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Men kan du si litt om:

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=111778300&fks=111778300

 

Helt ærlig tror jeg ikke hadde vurdert den om den hadde kostet halv pris. Med mindre eiendomsmegler hadde kommet med ekstrent mye informasjon. Hva hadde dere vurdert en slik har verdt? Eller mener dere den bør rives?

Dere fortstår vel man kan tenke den har vært ubebod i 50 år?

 

Si også litt på forsikringer ved å jobbe med slike hus, vil uføretryg kun dekkes hvis man har forsikring?

For jeg tror det kan være farlig å jobbe med slike hus for nybegynnere? Selv profesjonelle vil føle seg utrygge at de kan stå i 2 etasje uten tau og gassmaske.

 

Eller er det egentlig ikke lov for nybegynnere å jobbe med slikt alene?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...