Gå til innhold

Vurderer Blu-Ray-RW


Datasmurf

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg vurderer å kjøpe meg en Blu-Ray-brenner. Ikke fordi jeg nødvendigvis skal brenne ut så mange Blu-Ray-er, men fordi jeg vil ha muligheten til å se BR-filmene mine på PC-en, og samtidig fortsette å brenne ut CD-er med musikk. Og nei, jeg orker ikke å ha en BR-ROM og en DVD-RW. Ikke har jeg nok S-ATA-porter til det, heller.

 

Bør jeg kjøpe en nå, eller vente på at UHD-brennere blir billigere (og tilgjengelige i Norge)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

FranZe: Han trenger BD-leser og DVD-brenner i ett, men BD-brenner med DVD-brenne-mulighet koster omtrent det samme og finnes i større utvalg så da kan han like gjerne gå for sistnevnte.

 

Datasmurf: Kjøp nå og eventuelt oppgrader senere om behovet melder seg. Dagens BD-brennere er billige (fra ca 500 kr) og UHD-brennere blir sikkert dyrt når det blir tilgjengelig (jeg fant ingen i farta).

Lenke til kommentar

FranZe: Han trenger BD-leser og DVD-brenner i ett, men BD-brenner med DVD-brenne-mulighet koster omtrent det samme og finnes i større utvalg så da kan han like gjerne gå for sistnevnte.

.

 

Tok bare en kjapp titt hos komplett.no. Der var det 200kr forskjell i pris. Tok en titt hos netonnet også nå, ca 150kr forskjell. Ingen vits i å bruke mer penger enn nødvendig etter min mening?

Lenke til kommentar

Det er egentlig det samme for meg, kjøper ikke nødvendigvis det billigste, men gjerne det beste til under en tusenlapp. Vil jo ha litt fart på sakene, samt kvalitet. Min nåværende DVD-brenner har holdt i 8 år, og fungerer til alt – unntatt å lese DVD-er. Derfor jakter jeg på en oppgradering, og da kan jeg jo like gjerne kline til med en BR-brenner.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ikke for sent enda, jeg har fortsatt til gode å sette av penger til kjøpet. Har så mye annet jeg må prioritere over. Nye briller, bil, regninger, ny mobil (en som ikke går tom for batteri på under en time med 4G, GPS, og bluetooth på om laderen ikke står i), sparing …

 

Ikke rart du ikke har råd hvis det er slik at du driver å betaler for ting du ikke har bruk for  :tease:

Du kommer aldri til å brenne en BR plate. Jo før du innser dette jo bedre er det  :)

Lenke til kommentar

Vel, om de fungerer bedre som backup enn alle de DVD-R-ene jeg har liggende med bilder og videoer, så er det greit nok for meg. Jeg har selvfølgelig offline-backup og backup i skyene, også, men jo mer, jo bedre.

 

Og om jeg uansett kjøper en BR-spiller til å stappe i maskina, hvorfor ikke bare kjøpe en BR-brenner? De koster ikke _så_ mye. Jeg kjøpte tross alt lydkort til rundt 2500 for noen år siden, selv om hovedkortet mitt har et OK lydoppsett. Jeg ville bare ha noe bedre, og muligheten til å bruke RCA fremfor minijack for å koble forsterkeren til PC-en. :)

Lenke til kommentar

Jeg har HDD-er opp og i mente, men visse ting vil man ha på et medium som er enklere å ta med seg. Og om BD-R fungerer på samme måte som DVD-R, kan jeg fylle den med djevelsk mye musikk, film, og bilder og frakte mellom forskjellige maskiner med lesere. Så om jeg kjøper en intern for å erstatte min faulty DVD-RW, og i tillegg en ekstern for å ha til laptopen når jeg er ute på reise, slipper jeg å styre med å finne igjen minnepennene jeg alltid mister.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...
LMH1 skrev (30 minutter siden):

Selv har jeg ASUS BW-16D1HT og nero 2020 platium funger fint å brenne 128 Gb plater

Jeg må spørre...er det en BETALT Nero 2020 Platinum lisens? Har du isåfall en årlig abonnements tjeneste eller gikk du for den noe dyrere "kjøp en gang; ha produktet for alltid"?

Jeg vil spørre fordi jeg også har en BD-brenner (en noe eldre Asus 12B1ST), men har ikke noe brenne program som fungerer med Windows 10. Og ingen av mine..."lisensløse" Nero versjoner fungerer med Windows 10. Og jeg har fortsatt en haug med BD-brenneplater som pr. nå bare ligger i boksene sine.

Jeg kikker nå på en Nero 2020 Platinum bundle til Kr. 695 (pakketilbud). Er det verdt det?
Er kun Nero Burning Rom jeg vil ha, men det synes umulig å ikke måtte ta med resten av skrotet også...

Løsningen min sålangt har bare vært å kjøpe nye og større harddisker.

Har 7 stk. på totalt 44 TB. Pluss 2 SSDer til Spill, pluss en NVMe SSD til OS. Pluss en gammel 150 GB WD Raptor X (den med vindu) som "showdisk". Pluss da BD-R/W-enheten.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (1 time siden):

Jeg kikker nå på en Nero 2020 Platinum bundle til Kr. 695 (pakketilbud). Er det verdt det?

Er kun Nero Burning Rom jeg vil ha, men det synes umulig å ikke måtte ta med resten av skrotet også...

Kjøpt heller: https://www.nero.com/eng/promotions/springbundle-2020/?currency=eur&vlang=ee&country=ee&

Jeg kjøpte en pakke til: 37.95 USD betaling (PayPal) den  2019-12-10.

Fikk ganske mye til lav pris:

 

Sitat

 

1 x Nero Platinum Suite

39.96 USD

39.96 USD

1 x ParagonHard Disk Manager 17 Advanced

44.26 USD

44.26 USD

1 x Online TV 15

30.97 USD

30.97 USD

1 x Steganos OkayFreedom VPN

26.54 USD

26.54 USD

1 x LapLink PCmover Express

25.25 USD

25.25 USD

1 x Steganos Password-Manager 21

22.10 USD

22.10 USD

1 x Video Downloader Ultimate Standard

19.96 USD

19.96 USD

1 x Training Course for Nero Platinum 2020

19.96 USD

19.96 USD

Rabatt

198.64 USD

Avgifter/mva. for salg

7.59 USD

Totalt

37.95 USD

 

Om det er verdt det eller ikke kan jo diskuteres, er dårlig selv i dag man får lite support, manglende linux støtte, og det funger dårlig å brenne over 50 GB til video hvis planen er å spille på bluerayspiller for stuen eller videoredigeringsprogram, men å brenne 128 GB datadisk funger. Men det er få alternativer,  du kan jo prøve Ashampoo.

Har vel hatt noe problemer å tilbakestille passord, man må logge inn med epost+ passord for å kunne bruke programmet. Men har heldigvis løst seg denne uken var problemer med det forrige uke.

 

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Delvis skrev (1 time siden):

Det dukker opp når man skal bestille at det anbefales https://www.ashampoo.com/en/usd/pin/5710/burning-software/burning-studio-21

Så er vel også samme manglene som nero express.

Holder ikke med AVI\MP5\divx\m2ts filer her må i tillegg ha disse. Men ser ut som det er mulig å sette 128 GB disk inn uten feil så den delen virker.

blueray.png

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...