Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Dommerfullmektig jukset med vitnemålet


diabeto

Anbefalte innlegg

https://www.nrk.no/hordaland/jurist-anmeldt_-mistenkt-for-a-ha-forfalsket-vitnemal-1.13581836

 

Den tidligere dommerfullmektigen har forfalsket vitnemålet og selv om det ikke kommer frem i artikkelen er det vel rimelig å anta at han ville tapt konkurransen om jobben om han hadde levert korrekt vitnemål.

 

Spørsmålet er hva som skjer nå?

 

Hva slag straff risikerer han? Og hva vil skje med det han eventuelt har tjent på sin uærlighet? Risikerer han tilbakebetalingskrav av lønnen han fikk som dommerfullmektig?

 

Hva skjer med hans videre karriere? Han oppfylte strengt tatt minimumskravene til stillingen som dommerfullmektig, men kan han nå fortsette å skrive denne jobben opp på cv'n sin? Han har jo faktisk gjort jobben, så erfaringen har han. Men hvordan er de uskrevne reglene i arbeidslivet om dette?

 

Litt avhengig av hva som kommer ut av denne saken til slutt, er det ikke utenkelig at noen vil spekulere i denne formen for svindel. Rett og slett fordi det de sitter igjen med er mer enn det de eventuelt mister ved å bli tatt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ubetinget fengsel, tenker jeg, antagelig i størrelsesorden et halvt år. I tillegg til at han ikke vil være skikket til noen advokatbevilling.

 

Tilbakebetaling av lønn er lite aktuelt. Han har oppfylt sine løpende kontraktsforpliktelser. Det ble heller ikke fremmet noe slikt krav i saken mot politifullmektigen uten juridisk embetseksamen i TSUNN-2002-225.

 

Jusmiljøet er ikke så stort. Å oppgi dommerfullmektigstilling i den aktuelle tingretten cirka 2010 vil åpne for litt ekstra bakgrunnssjekk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...