Gå til innhold

Mest for pengene SSD for hjemme/småbedriftserver - Nytro?


Anbefalte innlegg

Får inn 960 Pro på benken her neste uke. Da skal vi se om den leverer bedre enn 950 Pro som greidde maks 1000 iops på random 4k sync write. Har mine tvil. I motsetning så greier gamle Intel 320 16000 iops.

 

Det handler ikke så mye om enterprise vs konsument bruk heller. Fyr opp Chrome og Firefox med hundre faner hver, indekser mailen din, reduser rammen din sånn at du må swappe mer til disk så vil du se betydelig forskjell. F.eks om du via en applikasjon må utføre 1000 random io operasjoner, med latency på 30ms, så kan forskjellen på ventetid være flere sekunder istedenfor at det bare skjedde "med en gang". For å si det mer tydelig, om du ikke trenger god ytelse, så er det bedre å kjøpe ein SSD basert på kostnad per GB, og ikke en dyr konsumermodell som leverer omtrent like dårlig ytelse som enn billigere konsumermodell.

Akkurat, hvis du gjør masse greier som ingen noengang gjør så ser du en betydelig forskjell. Si du er drøy entusiast og har 200(!) faner og gjør det med mail. Hvorfor skulle du vært idiot og tvinge PCen til å swappe til disk? Du vil åpenbart ha massevis med RAM og det er der alle de 200 fanene vil ligge.

 

Det eneste du viser er at enterprise workloads er annerledes og at SSDer laget for enterprise klarer disse oppgavene langt bedre. Ingen som er uenig med deg der. 

 

Og vet du hva som er enda verre? De fleste SSDer er TLC SSDer. Og de er bare generelt dårlige mot alt. Og jeg tipper om du tar en test på sync write taper de mot HDD, men gjett hva? De oppleves mye raskere i vanlig bruk, fordi folk gjør ikke alle de greiene der med en vanlig PC. Og de er myyyye billigere. Og folk trenger ikke all den over provisioningen, endurance, sync write ytelse, generell IO ytelse. Så da vinner SSDer som MX300, fordi det gir den ytelsen du trenger og ellers andre ting som du trenger til en langt bedre pris. Med enterprise betaler du bare for masse du ikke trenger.

 

Jeg vet du aldri kommer til å gi deg da, men ærlig det du skisserer er ikke vanlig bruksscenario for noen som helst. Selv Anandtech som har rimelig ekstreme tester i forhold til de aller fleste andre har ingenting i nærheten av de helt latterlige testene du snakker om. Og i alle Anandtech sine tester kommer Samsungs forbruker SSD veldig godt ut, også mot Intel 750, og er en klar vinner. Det du snakker om er ikke tung bruk, det er bare latterlig, urealistisk for noen person. Det er et enterprise becnhmark, og du finner det bare på sider som tester for det. Bare se på din egen kilde! Samsung er listet som best i alle kategorier.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, jeg tror jeg har valgt noe som vil fungere til mitt bruk, kanskje til og med "harddisktango", som jeg klarte for en god del år siden med SCSI-disk med en hel haug omdreininger. Da kunne jeg kjøre videocapture og konvertering (MPEG til MJPEG med noen filtre i Virtual Dub) samtidig uten dropped frames. Men disken fikk da også stort sett hele kjelleren til å vibrere! :rofl:

Regner med det var en slik 15K RPM da? :p

 

Så noen videoer og det var litt lyd i dem ja. Bra vi har fått disker som ikke beveger seg lengre hvertfall.

 

Når jeg søkte på SCSI så fikk jeg og opp fra google et lignende søkeresultat: SAS. Jeg tror derimot ikke det var flyselskapet folk var ute etter... :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange av de gode kjøpene har ikke spesifisert forsendelse til Norge. "May not ship to Norway - Read item description or contact seller for shipping options."

 

Hvilke ekstra kostnader påløper dersom man vinner budrunden på en SSD? Hvis man eksempelvis kjøper en S3710 til kroner 1500,- og det står "May not ship to Norway". Hva blir totalkostnaden? 1500+forsendelse+25%moms(pris inklusiv forsendelse)+,tollavgifter?

 

Alterntivt bruke Jetcarrier eller lignende selskaper som mellomledd?

Lenke til kommentar

Det UPS tar stort sett og kanskje noen kroner for å gidde å gå på posten. UPS er dyre så regn med minimum 300,- for noe så simpelt som en SSD i en konvolutt :p

 

Så kommer MVA og et fortollingsgebyr. UPS er ikke akkurat snille når det kommer til tollgebyret heller... Det laveste fortollingsgebyret jeg har fått var ca. 150,-

Lenke til kommentar

Du bruker selvsagt mellomledd som Jetcarrier, jeg handler ofte masse for 1-20000kr om gangen og samler alt i en sending, betydelig billigere. Noen ting er også såpass populære at du kan handle inn noen ekstra og selge de på bruktmarkedet med 20% gevinst. Fraktpris varierer veldig basert på hvor mye du handler. Generelt sett blir frakten min på ca 500-1000kr. for 20-40kg varer med sjøfrakt. Moms kommer i tillegg ja.

 

Små mindre kjøp blir kanskje betydelig dyrere for frakten vil begynne å spise opp en stor del av det du sparte. Men 1-5 SSD'er vil nok ha fraktpris på maks 300kr.

Endret av siDDis
Lenke til kommentar

Jeg fikk faktsk mine med gratis frakt (FedEx Economy). Og i tillegg fikk jeg rabatt på 20 dollar på hver disk da jeg spurte om det med "make an offer", som jeg selv hadde klart å overse. :blush: Man blir tydeligvis senil når man er 51 i min familie! :wallbash: Men uansett, med den rabatten ble prisen litt lavere, med 0,6 dollar istedenfor 0,65 per gigabyte. Så får vi se hva de har deklarert dem som og hvor mye Fed Ex skal ha fordi de er så snille å kreve penger av meg... Jeg ser at AP og Senterpartiet (det må vel bety ræva?) skal fjerne frigrensa på 350. Det blir i så fall totalt idiotisk. En ting er å betale momsen, det plager meg ikke. Men på småting vil jo de idiotisk høye gebyrene gjøre alt ulønnsomt. Så da blir det vel å hente det i Danmark, hos venner. Det kan ikke være så j... vanskelig å lage en løsning for å fortolle selv, så private slipper gebyrer!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...