Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Flekker i maling, til tross for 4 strøk. Tips?


Anbefalte innlegg

Hei.

Pusser opp en leilighet og har nå et spørsmål ang veggene våre.

 

Vi har fjernet gammel tapet, skrapt av tapetlim og kommet inn til mur. Muren har blitt sparklet med jotun medium sparkel og pusset med maskin. Dette ble gjort av fagmann. Det er så malt rett på pusset og ren sparkel, ingen grunning først. Malt med supermatt maling.

 

Nå har vi malt veggen med 4 strøk, men er fremdeles flekker i malingen. Det virker som noen områder på veggen absorberer veldig mye maling. Han på butikken mente det kunne være en uheldig salt/kalk-sammensetning i muren, og var usikker på hva man evt kan gjøre.

 

Hva tenker dere kan være årsaken utifra bildet? Og hva kan eventuelt gjøres med det?

 

 

post-359921-0-84745000-1494063834_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis noen steder trekker inn maling så er det beste å flekke over de stedene til dere ser at det ikke trekker inn lenger for så å male hele veggen. Har hatt samme greiene på treverk en del ganger og dere får ikke gjort stort annet enn det, hvertfall ikke siden dere har begynt å male. Det beste er å grunne så man ser problemet med en gang og grunner skikkelig over det området. Det som kan skje er at malingen ikke fester ordentlig. Grunning bruker man fordi det fester bedre til underlaget og gir bedre feste for malingen + at man ser slike ting før man slenger på "pysete maling"

 

Skal dere gjøre det skikkelig så er det, desverre, best å pusse over en gang til, grunne og male igjen. Med skikkelig grunning så bør man ikke trenge mer enn et til to strøk maling over.

Endret av 4 3
Lenke til kommentar

Ville det da vært å pusse ned malingen for å få en heftende, grovere overflate, eller må all malingen fjernes?

 

Og er det en spesiell type grunning du ville anbefalt?

 

Jeg ville bare brukt malingen jeg alerede hadde og flekket over frem til det ble bra for så å male hele veggen igjen, for å spare penger.

 

Har ingen spesiell grunning å anbefale til mur bortsett fra epoxy som antagelig ikke er noe alternativ, blir unødvendig dyrt og må pusse ned til muren igjen. Epoxy er vel mest brukt til gulv og det er bare det jeg har malt av mur.

 

Grunning kan påføres en alerede malt overflate og da pusser man litt for å få bedre heft ja, men hvis det ikke er grunning under malingen så vil det bare hefte til den og da er det egentlig ikke noe vits.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

som nevnt allerede prøve og flekke over de områdene med samme maling. 

 

 

EDIT

er veggene hel sparklet eller punkt sparklet ? det ser ut som flekkene er der det er sparkelt , disse områdene vil ha en annen absorbering en der det kun er betong, ikke at det er en løsning på problemet ditt , mere en forklaring.

Endret av Mato
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...