Jump to content

Martin H

Medlemmer
 • Content Count

  416
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2550 profile views
 1. Ok, det var jeg ikke helt klar over. Men ja, som du sier, så vil vel 3-4 punktet i taket være nok! Takk for innspill Tenkte et fast rammelerret, som da vil utgjøre mesteparten av denne falske veggen.
 2. Det er gips i tak også! Tror jeg skjønner hva du mener. Tror jeg kommer til å prøve å bygge ramme som festes til den ene veggen og i taket, og så lar den andre veggen være fri. Hvis jeg skrur 2x4 med ankeskruer i stendere i den ene veggen og langs taket, vil jeg tro det blir stabilt nok? Vil også bli litt enklere å ikke bruke hele rommets bredde. Lerretet veier kun 20kg, så er jo ikke mye vekt.
 3. Hei. Jeg skal iløpet av de nærmeste ukene gå til innkjøp av lerret og projektor. Jeg står mellom 100" og 120" lerret. Det som gjør 120" vanskelig er størrelsen, siden høyttalerne jeg har ikke vil få plass på siden (Klipsch RP280F). Samtidig ønsker jeg 120" når jeg først går til innkjøp av dette, for å få en viss størrelse på det. Problemet med høyttalerne kan fikses ved å bygge lerretet ut fra bakveggen og sette høyttalerne bak. Høyttalerne er 42cm dype, så bør forsøke å få lerretet ca 45-50cm ut fra veggen. Har noen gode tips til å få til dette? Jeg kunne tenke meg å forankre det til bakveggen, men vet ikke om Dreamscreen ultraframe 120" blir for tungt for ca 50cm lange armer ut fra bakvegg (tror det veier rundt 70kg(?)) Har ikke lyst til å borre i tak og kan ikke borre i gulv grunnet vannbåren gulvvarme. Har sett for meg følgende: Montere 2stk 1.5m lange 2x4 planker rett på de vertikale stenderne i bakveggen (gipsvegger), for å få 2 hektepunkt i topp og bunn. Deretter montere en hylleknekt f.eks som denne https://www.maxbo.no/hyllevinkel-t-profil-1891212-ghyllevinkelstaltprofil på de fastskrudde 2x4. Deretter legge en lang 2x4 over hylleknektene parallelt med bakveggen og skru 2x4 fast hylleknektene. Deretter montere skinnene til lerretet i 2x4 som er skrudd fast i hylleknektene. Tror dere det kan fungere, eller vil det blir for mye vekt såpass langt ut fra veggen? Er helt ny til slikt arbeid.. Dette er mitt forsøkte prosjekt av denne typen!
 4. Ja, vi er sammen om en eventuell avtale. Deler av problemet er at Telenor krever minst 7 enheter for å gå videre med en sånn prosess. Her er de veldig firkantet. Forsøker å høre med get, som etter hva jeg forstår er den leverandøren som har nærmest tilkobling.
 5. Mobilt hjemmenettverk fra Telenor er fri bruk. Det er hastighetbegrensning etter 1TB, men dette tror jeg ikke vi vil oppnå.
 6. Det som er rart at Telenor er så vanskelige. Uansett om 7 av 7 hus er med, er det for få for dem, selvom utbygger/prosjektet betaler for gravingen. Får håpe det går an å forhandle gjennom en bedriftsavtale som et sameie, bestående av de 7 rekkehusene. Burde nesten vært lovpålagt med tilgjengelig Internett med en minstehastighet nå om dagen..
 7. Har du erfaring med dette? Har sett på disse løsningene, men usikker på hva de klarer å levere av stabil hastighet og ping/latency.
 8. Hei. Har kjøpt et rekkehusprosjekt som etter planen skal stå ferdig november/desember. For 1mnd side fikk vi beskjed av utbygger at vi ville bli kontaktet av Telenor ang. avtale for Internett/TV. Fikk forespeilet at det ikke ville være mulig med fiber, men et bra internett likevel. Tok selv kontakt med telenor for 2 dager siden, siden vi ikke hørte noe. Fikk beskjed om at det var sannsynligvis var mulighet for fiber og la derfor inn søknad på dette. Idag fikk jeg derimot avslag på søknaden. Det står i mailen at: "Telenor kan ikke koble boligen til sitt TV- eller Internett ila inneværende år". Har tidligere forsøkt å sende mail til utbygger, men han svarer aldri. Elektrikeren på prosjektet er veldig flink og yter utrolig kundeservice. Han har ringt og pratet med telenor og Viken Fiber, som sier at de ikke kan tilby noe i området. De kan kanskje tilby hybridfiber, evt kun Internett via fiber og tv via parabol, men for at dette skal gjøres, må 10 hus signere. Problemet er at prosjektet vårt kun er 7 hus, så det lar seg dermed ikke gjøre. Det ser i det hele tatt ganske mørkt ut for evt Internett-tilkobling generelt. Dette er helt vilt, siden det dreier seg om rekkehus i Oslo. Det jeg lurer på, har vi noe å klage på her? Er dette noe en kan forvente skal være mulig å få til i en ny bolig i Oslo i 2019? I salgsoppgaven står det kun følgende: "Kjøper må selv sørge for å tegne abonnement for TV, internett, telefon og fibernett eller tilsvarende". Fraskriver utbygger seg ansvaret fullstendig her? Det gir jo en forventning om at fiber, eller tilsvarende, er tilgjengelig? Takker for alle svar. Er litt fortvilet over situasjonen.
 9. Ja, vil nok være enklere med heos-høyttalere. Jeg har spurt om pris på takhøyttaler til badet, for her synes jeg det er mye mer praktisk. Utover dette, blir det trådløse høyttalere. Skal dra innom HiFiklubben og høre hvordan de anbefaler å koble det sammen. Hjemmekino blir nok 5.1.4, og da har jeg 2 kanaler til, men de trenger jeg en effektforsterker. Det er vel billigere med en enkel stereo-effektforsterker for å drive takhøyttaler, enn det er å kjøpe en sonos amp f.eks.
 10. Takk for innspill. Vi har vært litt usikre omkring pendel over kjøkkenbenk, og du har rett i det du sier, at det kan bli litt upraktisk. Det er litt vanskelig å bestemme seg for løsninger uten å vite hvordan rommet er. Slike paneler er ikke aktuelt, liker ikke hvordan det ser ut. Men det blir nok pendler over kjøkkenøy, denne er forholdsvis stor, med innfelt sitteplass for 2 i "barløsning". Tror det blir spotter i taket, siden dette er hovedsaklig det samarbeidende elektriker leverer. Må bare finne en løsning som gir bra nok lys, uten at taket ser ut som en stjernehimmel...
 11. Hei. Vi har kjøpt et nytt rekkehus, og driver og ferdigstiller ilvalgsprosessen nå. I forbindelse med el-arbeidet, kunne vi gjerne tenkt å høre litt synspunkter. Som dere der har vi tegnet om kjøkkenet en del, ved å fjerne overskap for å få ca 2.4m bred vegg uten overskap, og vi har lagt til kjøkkenøy. Nedenfor er plantegning og skisse over kjøkkenet. Etter salgsoppgaven, skal det plasseres 4 downlights i taket som går mellom langveggen på kjøkkenet og øyen (som fremgår av bildet). I tillegg er det planlagt 3 downlights ved veggen ned til høyre. Våre tanker: Vi ønsker 2stk helt enkle pendellamper ved den åpne veggen på langsiden for å lyse opp benkeplaten. I tillegg ønsker vi en pendel over kjøkkenøyen. Tenker dere at det da er best å beholde de 4 downlightsene, vil det gi nok lys på kjøkkenet? Nede til høyre er det 3 downlights, her tenker vi spisebord, og har planer om en lysekrone omtrent der den midterste spotten er. Hadde dere droppet disse 3 spottene fullstendig, eller ville dere flyttet dem? Og tenker dere det vil bli for mye med 2 pendler over benk, 1 pendel over øy og 1stk lysekrone/pendel over spisebord nederst til høyre? Alle innspill settes pris på! Rommet er 39kvm. Første plantegning er originalkjøkken, den neste er vår tegning.
 12. Hei. Har nylig kjøpt et nytt rekkehus, og det nærmer seg tid for å planlegge løsninger med elektriker. I den forbindelse har jeg lyst til å få priset det å gjøre huset egnet for multirom-musikkavspilling. Rekkehuset er ganske vertikalt, med 3,5 etasje, fordelt over 150m2. Jeg har en Denon X4400H, som skal bli brukt som hjemmekinoforsterker i en TV-stue/filmrom. Denne støtter Denon Heos, og jeg tenkte derfor å sjekke mulighetene bak denne teknologien i første omgang. Det er en 9.2 forsterker, med pre-out for 11.2. Den har pre-out for zone2/zone3, med 1 kanal per sone. Jeg har nå 5.1-anlegg, men skal høre om elektriker kan lage opplegg for fire takhøyttalere, for å få et 5.1.4-anlegg. Forsterkeren har da 2-pre-out kanaler igjen, som kan brukes for å prosessere lyd til f.eks 2 sett mono-takhøyttalere/1 sett stereo i resten av huset, stemmer dette? For å kunne lage sone 2 og 3 med takhøyttalere i f.eks stue og soverom, så trenger jeg da å koble til en effektforsterker, eller har jeg misforstått da? Vil det finnes en effektforsterker som kan kobles til Zone2/3 pre-out, eller må jeg ha 1 effektforsterker per sone? For å drive f.eks 4stk mono-takhøyttalere fra B&W, så trengs vel ikke en særlig kraftig forsterker. Grunnen til at jeg ønsker heos, er at deres trådløse høyttalere får bra kritikk, og jeg kunne gjerne tenkt meg å bruke så mye av funksjonene til X4400 som mulig. I tillegg har X4400 amp for rca, slik at jeg kan koble LP-spiller til multirom, som er et ønske. Eller gjør jeg det veldig tungvindt ved å binde meg til HEOS, dersom f.eks sonos er enklere/bedre? Jeg ser for meg 2 soner i huset, utenom filmrommet, med kombinasjon av takhøyttalere og enkelte wifi-høyttalere i tillegg. Takker på forhånd for alle synspunkter!
 13. Var selv litt skuffet over Polar. Hadde på forhånd forberedt meg på noe i gaten av John Wick. Polar ble litt for tåpelig synes jeg. Men visuelt var den slående vakker! Så "Life" på Netflix igår. En Sci-fi horror fra 2017. Jeg er glad i filmer med verdensrom/romstasjoner. Liker godt blandingen av horror med klaustrofobien som slike settinger gir. Godt skuespill, og bra effekter. Litt synd at den ikke er i 4K eller HDR, men den var uansett pen å se på. 4 av 6
 14. Det er jo også en FALD lcd og har derfor mye bedre sortnivå enn NU8005 edge led, som jeg hadde. Det jeg liker best med Oled, er kontrasten mellom det helt mørke og f.eks en lommelykt. Beste qled klarer nesten samme svartnivå, men greier ikke det intense lyset rett ved siden av, siden det må dimmes.
×
×
 • Create New...