Gå til innhold

Vannkoker uten plast?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er skeptisk til kombinasjonen med glovarmt vann og billig plastikk, og er derfor på utkikk etter en litt mer gammeldags og solid vannkoker.

Jeg sliter i midlertidig å finne noen vannkokere uten innvendige plastdeler som selges i Norge; er det noen som vet om noen modeller?  :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det kun elektrisk vasskokar du er ute etter eller har du induksjonsplatetopp og kan vurdere ei kanne utan varmeelement? Etter at eg fekk induksjonsplatetopp slutta eg heilt å bruke den elektriske vasskokaren. Det går minst like fort å varme vatn på platetoppen, tar mindre plass, ser finare ut og ein kan unngå plastikk.

 

No er eg ikkje så bekymra for kombinasjonen varmt vatn og plastikk i vasskokarar, men metall og evt. håndtak i tre ser jo fint ut.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Hva mener du med sliter? Sliter som med å bruke google?

 

Fant en hel haug av de.

Tipper de fleste av de du har funnet er utført i metall utvendig eller lignende. Gjennomførte modeller med metall innvendig uten plastikkdeler er særdeles vanskelig å oppdrive, sannsynligvis pga. ekstrakostnaden ved produksjon. 

 

 

Kenwood kMix er stort sett utført i metall. Tror ikke det er mye plast som er i kontakt med vann der. 

La Cafetiere er også utført i metall. De koster jo stort sett noe mer enn 199kr, men man får ofte den kvaliteten man betaler for. 

 

Tusen takk, skal se nærmere på de! Har du erfaring med noen av dem forresten? 

Endret av Sandraker
Lenke til kommentar

Tør jeg spørre hvorfor du er skeptisk til vannkoker i plast?

 

Regner med at det er pga. ikke bra ting i plasten som kommer/kan komme i vannet, f.eks. BPA https://no.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A

 

Litt vanskelig å se, men denne ser ut til å være kun metall https://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/HD9322/philips-vannkoker-borstet-metall-2200w-kobber

Uansett så har jeg sett nesten fler vannkokere av metall enn plast da kun de billiggreiene er av plast. Metallkokere er ikke spesiellt mye dyrere enn plast og selger bra pga. at det ser mye bedre ut.

 

Edit; De har godt utvalig i de fysiske butikkene så det er vel bare å ta en tur og titte litt :)

Endret av 4 3
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...