Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Privat kan du legge inn div apper for det. google og apple har innbyegget

 

Politiet sporer på andre måter som de ikke tregner noen apper for

 

Er det programmet politiet bruker kommersielt tilgjengelig?

 

Kan politiet spore vilt og uhemmet eller må de gå til Retten å få en slags tillatelse?

Lenke til kommentar

Privat kan du legge inn div apper for det. google og apple har innbyegget

 

Politiet sporer på andre måter som de ikke tregner noen apper for

 

Er det programmet politiet bruker kommersielt tilgjengelig?

 

Kan politiet spore vilt og uhemmet eller må de gå til Retten å få en slags tillatelse?

 

De bruker ofte maskinvare, falske sendere er det vel hvis jeg husker riktig. Stort sett det meste politiet bruker er "komersiellt tilgjengelig", dvs. at man får kjøpt det men ikke nødvendigvis på gjennom lovlige kanaler + at det meste av slik utstyr er forbudt å eie.

 

De må ha tillatelse for å spore og overvåke så sant det ikke er snakk om nødtilfeller, f.eks. å triangulere (heter det vel?) posisjonen til en mobil hvis noen har gått seg vill i skogen.

Lenke til kommentar

Det er leverandøren som sporer på ordre fra politiet ja. De kan ikke spore selv.

Og sporing går via triangulering i beste fall, da får man ca område. I værste fall får man bare område innenfor flere km2.

 

Å spore gir uansett ikke god nok posisjon til å faktisk finne posisjonen.

 

Å sette opp en falsk basestasjon som ble nevnt gjør at du kan f.eks avlytte telefoner som kobler seg til denne basestasjonen, men du kan ikke spore med de uten å på forhånd ha ins, bare se hvilke telefoner som kobler seg til din basestasjon.

 

Men nei, du kan ikke spore og politiet kan ikke spore uten tillatelse.

 

 

Med mindre du så klart har en sporings-app på mobilen eller annet sporingsutstyr på mobilen du skal spore.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Denne artikkelen er noen år gammel nå (fra 2015) men tidligere hadde Telenor mye større muligheter til å spore en mobil med god presisjon sammenlignet med Telia. Fra artikkelen:

 

– Fra Telenor kan vi få en temmelig nøyaktig posisjon på hvor mobiltelefonen er eller var sist den var påslått. Fra NetCom får vi bare posisjonen til basestasjonen mobilen befinner seg nærmest, og hvilket område basestasjonen dekker, forklarer han.

https://www.ba.no/friluftsliv/ulykker-og-naturkatastrofer/nyheter/blir-du-savnet-pa-fjellet-kan-ditt-valg-av-mobiloperator-avgjore-hvor-fort-du-blir-funnet/s/5-8-171930

 
Jeg lurer på om det har endret seg i dag med oppgraderinger i begge mobilnettene som er gjort.
Lenke til kommentar

Jeg kan fortelle bakgrunnen for spørsmålet mitt (da slipper også -X7ENIANL å lure).

 

En kompis av meg kjøpte seg ny bil, han avskiltet den gamle, men ventet med å levere inn skiltene. Etter en tid var plutselig politiet ute på kontroll omtrent hver eneste gang han var ute å kjørte. De stoppet annen trafikk også så det tok vel en 14 dagers tid før politiet hadde flaks og kunne vinke ham inn. Men all den stund papirene var i orden på nybilen, fikk han kjøre videre etter at politiet hadde ringt opp (sannsynlig vis) Statens Vegvesen.

 

Da satt Onkel Blå der "med skjegget i postkassa" og min kompis ble ikke lenger utsatt for flere kontroller av overivrige lensmannbetjenter et sted i Trøndelag. Man stiller seg jo spørsmål om prioriteringer ved lensmannskontoret i mannens hjemkommune samtidig. Han ble utsatt for 6-7 kontroller med godt med mannskap inntil han ble vinket inn.

 

Men de visste jo hver gang han kjørte hjemmefra, så politiet måtte jo ha overvåket ham hele tiden (i lensmannskontorets åpningstid). De kumme ikke ha gått fram slik dere forklarer overfor ved at politiet kontaktet operatøren. Det er det jeg finner underlig at politiet kunne overvåke ham 24/7.

 

Hvordan er dette i forhold til personvernloven, for eksempel?

Tøyer Onkel Blå den en tanke over streken?

Hvilke tekniske resurser må politiet ha tilgjengelig?

Lenke til kommentar

Kan det ha vært tilfeldig?

Høres veldig merkelig ut om politiet skal overvåke personer over lengre tid der alt man har gjort er å ta av skiltene på en bil.

 

Neppe tilfeldig. For da han ante dette, fikk han en nær venn som også skulle handle ny bil til å gjøre det samme, ventet en stund med å levere inn skiltene på den gamle bilen.

Han erfarte det samme! :( 

Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093

Haha verste dophue logikken jeg har hørt.

 

Hvis han ikke ble stanset i de seks-syv første kontrollene, ble han da utsatt for kontroller?

Endret av medlem-329093
Lenke til kommentar

Det kreves en rettslig kjennelse av en domstol for at politiet skal få avlytte en telefon på operatørnivå, selv om den er skrudd av, men batteriet ikke er fjernet.

 

Politiet har andre metoder tilgjengelig for å stoppe en bilist som dem har skjellig mistanke mot, og noen skarve ureturnerte bilskilter er rett og slett ikke nok for å sette i gang en stor operasjon uten at andre ting ligger bak.

 

Gøy å se at noen er paranoide iallfall..

Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093

så TS lurer på om bare politiet har sporet mobilen, eller lurer han på om noen andre har sporet den og sendt ut hele politikammeret på ulovlig oppdrag...? :p

Endret av medlem-329093
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...