Gå til innhold

Lage blandingen man tilsetter vann for havregrøt selv?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mulig jeg ikke ser problemstillingen rett, men kan man ikke bare bruke havregryn + alt annet du måtte ønske av nøtter, frukt, etc og legge til en passelig mengde tørrmelk og sukker?

 

Tørrmelk finner du i flere varianter. Med kokende vann får du en bra grøt. Bruker dette selv mye når jeg er på fjellet og trasker.

Viking tørrmelk finner du i dagligvaren

Nido tørrmelk finner du normalt på innvandrerbutikker

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På viking tørrmelken så mener jeg 1 pakke pulver holder til 3 liter vann (tatt fra husk så det kan hende jeg bommer litt). Det er også oppført hvor mange spiseskjeer pulver per kopp osv. 

Om du eksperimenterer litt og finner ut hvor mye vann du vanligvis bruker i en frokost så kan du legge til rett mengde pulver.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Altså, jeg skjønner ikke helt hvorfor man skal komplisere ting sånn. Hver morgen tar jeg 40 gram store havregryn tilsatt 200 gram vann og bittelitt salt i en bolle og setter i mikroen i 3 minutter og 30 sekunder. Så går jeg i dusjen og tar det ut og spiser når jeg er ferdig, ofte tilsatt en liten skje blåbærsyltetøy eller noe annet en har for hånden.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Altså, jeg skjønner ikke helt hvorfor man skal komplisere ting sånn. Hver morgen tar jeg 40 gram store havregryn tilsatt 200 gram vann og bittelitt salt i en bolle og setter i mikroen i 3 minutter og 30 sekunder. Så går jeg i dusjen og tar det ut og spiser når jeg er ferdig, ofte tilsatt en liten skje blåbærsyltetøy eller noe annet en har for hånden.

 

Trodde man måtte ha melk, jeg.

 

Fant uansett en pakke i dag i butikken til rundt 30 kr som holder til 11 porsjoner, som det bare er å tilsette vann i. Så det får gå til jeg begir meg utpå med eksperimentene. 

 

Tusen takk, folkens!

Lenke til kommentar

Ikke kjøp sånne ferdige blandinger tilsatt alt mulig rart, de inneholder nettopp alt mulig rart. En pose lettkokte havregryn koster ca 20 kroner og holder til ca 30 måltider. Her er blandingsforholdet 36 gram gryn og 180 gram vann og 2 minutter og 30 sekunder i mikro.

 

Alternativt store havregryn som beskrevet i innlegget over som har en litt annen konsistens og krever litt lenger til i mikroen.

 

NB: ikke spis grøten rett ut av mikroen, da er det ren glovarm suppe. Grøten trenger minst 10-15 minutter hvile for å svelle.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trodde man måtte ha melk, jeg.

Den grøten du prater om inneholder ikke melk.

 

Ingredisenser: Havregryn, havremel, linfrø (4%), solsikkekjerner (4%), salt og kardemomme.

 

Det man trenger for en havregrøt er vann og gryn. Alt annet er kun for smak. Jeg liker de "lettkokte" havregrynene, som er vanlige gryn som er hakket opp for å kunne kokes lettere.

 

1 dl gryn og 2 dl vann står det hos meg.

Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

 

Altså, jeg skjønner ikke helt hvorfor man skal komplisere ting sånn. Hver morgen tar jeg 40 gram store havregryn tilsatt 200 gram vann og bittelitt salt i en bolle og setter i mikroen i 3 minutter og 30 sekunder. Så går jeg i dusjen og tar det ut og spiser når jeg er ferdig, ofte tilsatt en liten skje blåbærsyltetøy eller noe annet en har for hånden.

 

Trodde man måtte ha melk, jeg.

Det går an å bruke melk, men det er ikke vanlig i havregraut. Jeg vil anbefale lettkokte havregryn + vann (mengdene er ikke kritisk, bare slump og juster evt.) pluss litt saft for smakens skyld (og søtt). Kokes på plate i ett minutt, spises med et smørøye. Store havregryn bør kokes vesentlig lenger, minimum 5 minutter. Uten smør og saft bør du ha i ei klype salt.

Det går også an å bruke mikrobølgeovn, men det er vanskelig å koke grauten over tid i den – i stedet kan den stå og svelle i 10-15 minutter. Det er mye raskere å koke på plate.

Lenke til kommentar

Vassgraut er kjedelig. Mye bedre med melk etter min smak, og da er tørrmelk knallbra om du ikke kan lagre fersk melk.

 

Jeg lurer på om jeg ikke har forstått spørsmålet ditt fullt ut. Er det noe jeg har gått glipp av?

 

Neida, er det du svarte jeg tenkte på :)

 

 

 

Trodde man måtte ha melk, jeg.

Den grøten du prater om inneholder ikke melk.

 

Ingredisenser: Havregryn, havremel, linfrø (4%), solsikkekjerner (4%), salt og kardemomme.

 

Det man trenger for en havregrøt er vann og gryn. Alt annet er kun for smak. Jeg liker de "lettkokte" havregrynene, som er vanlige gryn som er hakket opp for å kunne kokes lettere.

 

1 dl gryn og 2 dl vann står det hos meg.

 

Dæven, der kan man se. 

 

Jaja. Den jeg kjøpte nå har det, i alle fall.

Endret av d'espresso
Lenke til kommentar

Vassgraut er kjedelig. Mye bedre med melk etter min smak, og da er tørrmelk knallbra om du ikke kan lagre fersk melk.

Vassgraut er vanligvis kokt med mel, og gjerne rugmel, og har vel ikke så mye med havregrøt med gryn å gjøre (Men det er veldig godt med melk og sukker oppå :))...

 

Ellers pleier jeg å bruke vannkoker istedet for mikro, omtrent like kjapt, kok opp vann, hell over grynene og la svelle i 3 min. - Så kan du ha på banan, syltetøy og/eller hva annet du ønsker. - Ingen grunn til å bruke melk hvis du har tilbehør synes jeg, mye mer arbeid blir det også (du må ha melk i huset, den kan ikke kokes i vannkoker så du er begrenset til kjele eller mikro, og det blir mer oppvask hvis du ikke tar den i mikroen i tallerkenen)

 

Ellers så er den nye steelcut havren enda bedre til grøt synes jeg, men den er litt vanskeligere å dosere, og ganske dyr ....

 

http://www.axa.no/produkter/gryn/steel-cut-havre/

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kan virkelig ikke fordra havregrøt med bare vann og ikke melk. Synes det får en rar metallisk smak da.

 

Spiste det gjennom hele barndommen uten å reagere på smaken. Dog med sukker oppå.

 

I senere år har jeg prøvd med melk og. Enig i at det skaper bedre smak. Ulempen er at det har veldig lett for å brenne seg i bunnen samt koke over.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

I senere år har jeg prøvd med melk og. Enig i at det skaper bedre smak. Ulempen er at det har veldig lett for å brenne seg i bunnen samt koke over.

Jeg synes ikke det er så stor smaksforskjell på havregrøt med og uten melk så jeg bruker ofte bare vann. Det går forresten også an å blande inn smør om man liker den glattere i konsistensen.

 

Om havregrøten svir seg så koker du den feil. Man skal koke opp vannet* og slå av plata før man putter grynene oppi. Restvarmen i plata får den til å koke 10-60 sekunder etter at plata ble slått av, men det er for lite til at grøten svir seg. Grynene sveller godt nok selv om temperaturen går ned mot 95-90 grader etter 5-10 minutter. Plata slås ikke på igjen.

 

* Bruker du melk, ha kokeplata på maks til det begynner å dampe og reduser effekten og følg med om det begynner å koke. Trekk gryta av plata litt så det ikke koker når du setter den tilbake igjen for å svelle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...