Gå til innhold

Tips til ny stekepanne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 10 måneder senere...
  • 3 måneder senere...

Etter at Tefal (Jamie Oliver)-panna byrja å flake av etter knapt eit års bruk så er eg på jakt etter eit alternativ.

 

Eg har ei de Buyer i karbonstål, men det er veldig greitt å ha ei lettare panne til å steike egg, fisk, omelett, panner som skal stå å putre ei stund osv. I tillegg er ikkje dama så glad i den tunge jernpanna, så eg vil gjerne ha eit alternativ ho kan ha glede av.

 

Finnes det alternativ til panner med belegg som fungerer til sånt? Eg tenkte på rustfritt stål som td. er mykje brukt på profesjonelle kjøken. Er det nokon som brukar ei sånn panne til den type steiking? 

 

Eg veit det finnes billege teflon/nonstick-panner som kan kjøpast og kastast når den blir dårleg, men eg er ikkje så glad i den mentaliteten. Når eg først kjøper noko så vil eg at det skal vara lenge, og teflonpanner har eg mista litt trua på.

 

Det står alltid at nonstick-panner ikkje skal brukast på høg varme, men kva er høg varme? Ovnen er induksjon med 1-10, men kvar går grensa for høg temperatur? Om ein må måle temperaturen for å sjekke så har eg eit IR-termometer.

Lenke til kommentar

Woll Sapphire var/er vel fortsatt en god serie. Den er litt blåaktig i fargen. Ellers fungerer Fiskars AllSteel med kjeramisk belegg bra. Overraskende bra stekeskorpe, og lett å rengjøre. Som alltid er det stekespader i treverk som benyttes, vaskemaskin er fyfy og gafler, skjeer og kniver har ingenting oppi der å gjøre. 

LeCreuset Toughend er bra, men ganske dyr. 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg brukte Fiskars hard face optiheat i lang tid, denne var jeg kjempe fornøyd med.

Når jeg trengte ny fant jeg ikke disse til normal pris, obs hadde tatt de ut av sitt sortiment og jeg endte opp med en Jamie Oliver. Det er uten tvil den dårligste stekepannen jeg noen gang har hatt.

Jeg vurderer nå en wool diamond. Men hva er forskjell på xr og lite?

 

 

Endret av ProphetSe7en
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (På 24.5.2021 den 10.21):

Jeg brukte Fiskars hard face optiheat i lang tid, denne var jeg kjempe fornøyd med.

Når jeg trengte ny fant jeg ikke disse til normal pris, obs hadde tatt de ut av sitt sortiment og jeg endte opp med en Jamie Oliver. Det er uten tvil den dårligste stekepannen jeg noen gang har hatt.

Jeg vurderer nå en wool diamond. Men hva er forskjell på xr og lite?

 

 

Jernia har Fiskars hard face til 771kr for øyeblikket. Definitivt verdt denne prisen etter min mening. Jeg fikk en i gave, og kjøpte snart en til av samme type for å ha to stk. ingen av dem viser antydning til slitasje ennå. Helt suverent stekepanner og non-sticken funker som bare det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...