Gå til innhold

Hjemmelaget pasta


Svar

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei :)
Noen som er gode på å lage pasta her?

Prøvd en del ganger, men jeg får den ikke elastisk slik den skal være, den blir for tør og sprekker når man drar i deigen.

 

Bruker 100g mel og 1egg.

Mulig norske egg er for små.

Har prøvd 6egg på 500g mel uten at det hjalp så mye.

 

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lag en vulkan av melet, og lag en grop i midten av vulkanen der du legger egget i, så visper du inn litt å litt mel inn om gangen til du har en konsistens du er fornøyd med.

Youtube har sikker 100 vis at videoer som dette :)

Skrevet

Drit i oppskriften til en viss grad, lage mat handler om følelse også. Jeg har laget hjemmelaget pasta og slenger i ca det som står i oppskriften og tilpasser til konsistensen er bra. Prøv å lag deigen litt bløtere/seigere (eller omvendt) for hver gang til du finner ut hvordan konsistensen skal være.

 

Egg er av forskjellig størrelse så antall egg er litt dårlig å gå utifra.

 

Prøve denne kanskje? https://sortedfood.com/recipe/perfectpasta

Skrevet

Kna den mer, ta å kjevle den ut flere ganger, det burde bedre elastisiteten, men er den for tørr vil det uansett ikke gå.

 

Smaker ikke det samme, er ofte ikke egg i den du kjøper.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...