Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva kreves for leasing-avtale?


djgudleif

Anbefalte innlegg

Hei! Lurer på hva som "kreves" for å få lease en bil.

Finner bare reklame, tilbud og ikke noe spesifikt når jeg søker på noe som inneholder "leasing".

 

Noen sier at man må ha egenkapital. Men dette er vel det de kaller "innskudd"?

 

Så la oss si at man har nok penger til å betale innskudd, ingen betalingsanmerkninger, og inntekt til å betale månedsavgift. Ja, og så førerkort da. Får man da lease en bil sånn uten videre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Engangsleie vil gi snillere kredittvurdering, både fordi leien du skal betale da blir lavere, men mest fordi kredittyter unngår underdekning.

 

Dvs. en bil taper mesteparten av sin verdi tidlig i sin levetid, mens hovedstolen på en annuitetsnedbetailng faller sakte først og fortere etterhvert. Da sitter kreditor ofte med større kreditt enn bilen er verdt i begynnelsen av løpetiden, og man vil da bli relativt strengt vurdert siden man i praksis tar en delvis usikret kreditt. Har man litt innskudd så reduseres denne underdekningen og kredittyter blir ofte mye lettere til å gå med på avtalen. Det gjelder både lån og leasing/leie.

 

Leasing vurderes også ofte snillere enn lån. Med lån påløper det vesentlige utgifter til diverse inkasso, utleggsforretning, omregistrering og den slags ved misloghold. Med leasing opphører bare kontrakten og du må levere tilbake bilen som banken allerede eier. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Grei måte å eie bil på, men antageligvis dyrere enn å låne penger. Leasing er vel også egentlig en løsning for folk som ikke får lån i banken. Eller for bedrifter selvfølgelig. Selvom det er renter på et lån, så husk at noen tjener gode penger på å lease deg den bilen.

Endret av Gamle ørn
Lenke til kommentar

Vi har fått så vidt nok lån i banken til å kjøpe hus, og huset er såppas langt unna jobben min at vi tenker å lease en elbil for å spare inn på bompenger og drivstoff. Kostnaden med vanlig bil ville vært ca 4500 i måneden + forsikring. Med leasing lander vi på rundt 2800 kr, alt inkludert. Dette er en bra pris når man er to om å betale.

En noen meget gunstige leasingavtaler med Nissan e-NV200 og Nissan LEAF.

(Grunn til at disse er spesielt billige?)

 

Noen av disse utleierne tilbyr også fri km!

Du nevner noe om fallgruver. Er det andre "triks" enn kilometer de kan ta oss på når avtalen virker for god til å være sann?

Lenke til kommentar

(Grunn til at disse er spesielt billige?)

Nei, ikke annet enn at det er billige biler.

 

Basismodellene av disse kan jo kjøpes for ned mot 180'. Om 2800,- i måneden er mye eller lite for en kommer jo an på hvilke variant, hvor lenge du leaser, hvor stor startleien er  og hva som følger med (service? ladestasjon?).

 

Er det en basismodell uten noe ekstra synes jeg ikke det er spesielt billig.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...