Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Fritak fra å være muntlig


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har lenge slitt med å være muntlig på skolen. Jeg prøver å gjennomføre noe men i siste liten så går det ikke - så dropper jeg det. Det er sikkert noen andre innlegg om dette, så unnskyld for å lage ny. Men er det noen som vet om man kan få fritak fra å være muntlig i klassen? Jeg vil jo ha bra karakter, men om jeg må ha publikum for å få en bra karakter liksom. Jeg klarer noen presentasjoner hvis jeg er med mange og har et ark med meg der det står hva jeg skal si. Men å stå alene og det takler jeg ikke. Noen som tror at man kan få litt fritak for presentasjoner at jeg kan velge selv hva jeg vil?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke om det er rom for tilpasninger. Men de aller fleste andre på trinnet ditt synes nok også at muntlige presentasjoner er ubehagelige og hensikten er jo å trene på dette. I mange jobber og i studier på universitet og høyskole må du holde muntlige presentasjoner som likner veldig på presentasjonene i ungdomsskolen og videregående. Det er ikke noe du kan unngå hele livet, så da er det kanskje bedre å lære seg å være selvsikker og stå alene foran mange mennesker allerede nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det beste du kan gjøre er å øve, øve og atter øve. Ha presentasjonen for typen/dama/mora di, ta i mot kritikk, forbedre materialet, presenter igjen. Før du vet ordet av det, så sitter det støpt og du trenger omtrent ikke kikke på jukseplappen.

 

Mvh

 

Introvert som har måtte holde presentasjoner for kunder og arbeidsgivere, for foreninger, for hele skolen, holdt taler for bursdagsbarn og holdt flere taler i brylluper.

Lenke til kommentar

Snakk med de enkelte faglærerne dine, de fleste kan legge opp slik at du kun har foredragene dine for de, og ikke hele klassen. Foredrag/presentasjoner slipper du dog ikke unna.

Så det er sagt, så foregår kanskje 4/5 foredrag i grupper pga. tidsmangel.

 

Mvh

En introvert som var i dine sko før vgs for 3 år siden, men som klarte seg helt fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...